Megnyitott a főváros első szabadvízi strandja, a SHO BEACH BudaPart

Nyár, vízpart, gasztronómiai ínyencségek, és mindez csak néhány percre a belváros zajától. Új szabadidős tér nyílt Budapesten a BudaParton, amelynek háborítatlan oázisa prémium kikapcsolódást ígér a hét minden napján.

Nappal fürdés az öböl természetes és tiszta vizében, este pedig szórakozás, prémium gasztronómiával fűszerezve. Ez a SHO BEACH BudaPart, Budapest első szabadvízi strandja, amely rengeteg programlehetőséggel és szórakozással várja a látogatóit. Itt a nyár és a kánikula, és mi sem csábítóbb, mint egy kis lazulás a vízparton, néhány jó falattal és frissítő italokkal fűszerezve. Mindez azonban sokaknak csak a nyaralás időszakában adatik meg. Pedig mindenki megérdemli, hogy akár hétköznap is egy-egy napra, vagy akár csak egy délutánra kiszakadjon a mókuskerékből és inkább a vízparton süttesse a hasát. Mostantól mi sem egyszerűbb ennél, hiszen már a fővárosban is átadhatjuk magunkat a szabadvízi strandolásnak és kikapcsolódásnak, olyankor is, ha csak pár szabad óránk van a héten. Itt a SHO BEACH, ahol garantált a teljes relax és beach hangulat reggel, délben és este, ráadásul még Budapestről sem kell kitennünk a lábunkat a hamisíthatatlan vízparti élményhez.

Fotó: SHO BEACH

Fürdés, SUP és strandjátékok

A SHO BEACH elsősorban attól unikális, hogy Budapesten egyedüli helyként kínál fürdési lehetőséget az öböl természetes és tiszta vizében. A visszakanyarodó mellékágnak köszönhetően pedig még a nagy sodrástól sem kell tartani a fürdőzőknek. Ráadásul, miután az öböl a folyásiránnyal ellentétes irányba ágazik le, így természetes szűrőként is működik, nem is akármilyen hatékonysággal. Bizonyítja ezt az öböl magyarországi viszonylatban is párját ritkító halfaunája. A vízminőséget rendszeresen akkreditált laboratórium végzi, így biztosítva a biztonságos körülményeket. A nyugodt fürdést pedig úszómester, mentőcsónak és komplett mentőfelszerelés teszi teljesen biztonságossá is egyben. Aki pedig a fürdés mellett más szórakozásra is vágyik, az választhatja a SUP-ot vagy a kölcsönözhető strandjátékokat is, mint például a tollas, a kubb, vagy az óriás jenga. És itt még nincs vége a sornak, hiszen hamarosan vízi hinta és fotófal is várja majd az érdeklődőket.

Fotó: SHO BEACH

Prémium ízek a strandon

Ha strand, akkor elengedhetetlen a strandkaja, a SHO BEACH-en pedig ezt is feldobták egy kis csavarral. Azok számára, akik a kiemelkedő színvonalú, ámde inkább a klasszikus ízekre vágynak, a SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás. Akik pedig a gasztronómiai különlegességeket keresik, azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás, ahol a Mizsei János séf által különleges fine dining csavarokkal készített fogásokat egy street food kocsiból vásárolhatjuk meg. Így, ha a valaki kíváncsi arra, hogy a hekk, a zsíros kenyér vagy a lángos ízeit és textúráit hogyan lehet újragondolni, annak mindenképp a Mák pop-up kocsijánál van a helye. Desszertnek pedig mi más is lehetne egy strandolós napon a legjobb választás, mint a fagylalt, azonban ez sem akármilyen, hiszen a Cloud 9 a kiemelkedő minőségű gombócos fagylaltok mellett igazi fagylaltdesszerteket is kínál a SHO BEACH vendégeinek.

Fotó: SHO BEACH

Bogrács, piknik és egyéb programok

Persze vannak, akik a strandon inkább a közösségi főzés vagy piknikezés hívei. A jó hír pedig az, hogy a SHO BEACH-en nekik is kedveznek, hiszen a strandtól picit szeparáltabban elhelyezkedő csodás, puha pázsiton bográcsozásra és piknikezésre is lesz lehetőség. A CHILL & GRILL kínálatában pedig a bogrács alapanyagcsomagok és a piknik kosár is szerepel, melyet egy fonott kosárban kapnak meg a vendégek egy vízálló piknik pléd kíséretében. A szabadidős tér nyáron minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a vendégeket, azonban a szezon után sem kell elbúcsúzni a BudaPart legújabb ékkövétől. A SHO CHILL & GRILL a tervek szerint ősztől is tovább működik majd, emellett pedig számos eseménynek ad otthont a helyszín. Mini fesztiválok, kulturális események, vagy akár karácsonyi vásár is érkezhet majd a SHO BEACH-re.

A SHO BEACH különböző módon látogatható, attól függően, hogy milyen napszakban, illetve milyen konstrukcióban vásárolunk napijegyet vagy bérletet. A részletes díjtáblázatot itt lehet megtalálni. Minden strandbelépő 500 Forintos kuponnal jár, a gasztrojegy ára pedig 100%-ban levásárolható.

Hol? Budapest XI. kerület, Bíró László József krt. 4.
Mikor? A hét minden napján 10:00 órától 22:00 óráig

Forrás és nyitókép: SHO BEACH

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: