Megrázó dokumentumfilm készül Britney Spears és édesapja kapcsolatáról

A The New York Times Presents' dokemuntumfilm-sorozat február 5-én mutatja be hatodik epizódját, amely a „Framing Britney Spears” nevet kapta.

Megérkezett a The New York Times Presents’ legújabb epizódjának előzetese. A tegnap bemutatott rövid videóból kiderül, hogy a dokumentumfilm-sorozat következő részében Britney Spears és édesapja, Jamie Spears kapcsolat kerül a történet középpontjába. A február 5-én debütáló „Framing Britney Spears” emellett azt is megvizsgálja, hogyan jutott el az imádott tinisztár karrierjének legmélyebb pontjaira.

Világsiker után magánéleti válság

Britney tinédzserként berobbant a popszakmába, 1998-ban kiadott … Baby One More Time című lemezével hatalmas népszerűségre tett szert. 2006-ra viszont mindenki számára egyértelművé vált, hogy az énekesnő komoly mentális problémákkal küzd. 2007-ben még rosszabbá vált az állapota: egy esernyővel rátámadt egy paparazzira, majd drogrehabilitációs központba küldték, ahonnan egy nap után távozott. Az énekesnő mentális zavaraira hivatkozva édesapja, Jamie Spears gyámsága alá került. A 39 éves Britney azóta sem dönthet egyedül a pénzügyeiről, valamint a magánéletét és a karrierjét érintő kérdésekben. Sőt, az otthonát is csak az édesapja engedélyével hagyhatja el. Kapcsolatukról az elmúlt években sok szó esett a médiában is, hiszen az énekesnő tavaly kérvényezte a szülői felügyelet megszüntetését, de a bíróság elutasította és 2021 szeptemberéig meghosszabbította a jogot. A popsztár és édesapja közötti jogi vita indította el a „Free Britney”, azaz a „Szabadítsuk fel Britney-t” mozgalmat. Az előzetesben a Los Angeles-i felvonulás felvételei is láthatók, ahol Jamie Spears gyámsága ellen tiltakoztak.

A dokumentumfilm-sorozat új részében arról is szó esik, hogy mennyire kegyetlenül bántak az emberek a mentális problémákkal küzdő sztárral. Segítségnyújtás helyett a reflektorfénybe került és mindenki gúnyt űzött belőle. „Felemelkedése világméretű szenzáció volt. Kegyetlen nemzeti sporttá vált a bukásából viccet csinálni. Az énekesnőhöz közel álló személyek és a gyámságában egykor részt vállaló ügyvéd most, amikor az apjával harcol, átértékelik karrierjét és végiggondolják kinek kellene irányítania az életét.” – olvasható az epizód leírásában. A Framing Britney Spears február 5-én az FX és a Hulu műsorában válik elérhetővé.

Forrás: E Online
Nyitókép: Image Group LA/Disney Channel/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: