Megszületett a döntés Meghan és Harry jövőjéről a királyi családban

Véget értek a találgatások: Erzsébet királynő újabb hivatalos közleményt adott ki arról, mi a végső döntése Harry és Meghan január 8-i bejelentése kapcsán.

Harry és Meghan hatalmas bejelentéssel indította az idei évet: úgy döntöttek, hogy visszalépnek a királyi családban betöltött szerepüktől, és kétlaki életet fognak élni Amerika és Anglia között ingázva. Bár a herceg tavaly több angol lapot is beperelt rágalmazás miatt, és köztudottan féltette feleségét a sajtótól az édesanyjával történtek után, lépésük mindenkit megdöbbentett – ráadásul rengeteg kérdést is felvetett.

A királynő a hírek szerint több válsággyűlést is összehívott amiatt, hogy kidolgozhassák Harry és Meghan jövőbeli szerepét a royal családban, és úgy tűnik, sikerült is megegyezniük. Erzsébet közleményét egy Instagram-posztban osztották meg a világgal:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) által megosztott bejegyzés,

„Örömmel jelentem be, hogy a hosszas megbeszélések és a legutóbbi tárgyalások után, közösen kidolgoztunk egy konstruktív és támogató megoldást az unokám és családja számára. Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett tagjai lesznek a családunknak. Elismerem a kihívásokat, amelyekkel az elmúlt években szembe kellett nézniük, és támogatom a vágyukat, hogy függetlenedjenek. Szeretnék köszönetet mondani az elkötelezett munkájukért, amit az országért, a Nemzetközösségért, és azon túl is tettek, emellett különösen büszke vagyok Meghanre, amiért ilyen gyorsan a család tagja lett. Az egész család bízik abban, hogy a mai nap megállapodása lehetőséget biztosít számukra, hogy boldog és békés új életet építhessenek maguknak.”

Erzsébet közleményéből kiderült, hogy a tavasszal érvénybe lépő megállapodás szerint Harry és Meghan nem viselik majd tovább a királyi fenségi címüket, nem képviselhetik hivatalosan a királynőt, és nem kaphatnak közpénzt a hercegi kötelességeikért. A pár egyébként szeretné visszafizetni azt a 2,4 millió fontot (azaz körölbelül 946 milliő forintot), amibe az angliai otthonuk, azaz Frogmore Cottage felújítása került tavaly, és továbbra is itt szeretnének élni, amikor Angliában tartózkodnak.

Nyitó kép: Chris Jackson / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: