Megtalálod a gombamezőn bujkáló kisegeret? A magyar illusztrátor, aki ismét próbára teszi rajzával világszerte az embereket

A megfigyelőképességedet fejlesztheted Dudás Gergely, vagy, ahogyan a legtöbben ismerik, Dudolf legújabb rajzával. A gombamezőn bujkáló kisegér képe az elmúlt hetekben bejárta az internetet.

Nemrég a Daily Mail oldalán is megosztották a magyar illusztrátor rajzát, amelyben az alkotó arra kéri az embereket, hogy találják meg a gombamezőn rejtőzködő kisegeret. A rajzot a saját web- és Facebook-oldalán tette közzé Dudolf, utóbbin azonnal kommentelni kezdtek a rajongók. Többen megjegyezték, hogy ezúttal a megszokottnál könnyebb feladványt tett közzé az alkotó, de ettől függetlenül mindenki odáig van a kedves és aranyos grafikáért. Íme, a feladvány:

Dudolf
Fotó: thedudolf.blogspot.com

Adunk egy kis segítséget: az egérnek a kis fülei kandikálnak ki az egyik gomba kalapja fölül. Dudolf oldalán egyébként több szórakoztató feladvány is van, a tavaszi virágoskert rajzánál például arra várja a választ, hogy hány méhecske szerepel a képen:

Dudolf
Fotó: thedudolf.blogspot.com

Bár ez elsőre egyszerű kérdésnek tűnhet, meg fogsz lepődni, az újabb és újabb elrejtett kis méhek láttán!

Dudás Gergelyen kívül sokan készítenek hasonló rejtvényeket, ilyen a Lyme Bay Holiday által korábban közzétett egyik rajz, amin a sok kis tengerparti bungaló ajtaja között kell egy vödörre és egy ásóra rábukkanni. Ami nehezíti a feladványt, hogy a képen különböző színűek és mintázatúak a házak ajtajai, ráadásul van, amelyiken szív, van, amelyiken egy vasmacska rajz díszeleg. A készítők szerint ezt a feladatot képtelenség 30 másodpercnél rövidebb idő alatt teljesíteni, sőt a legtöbben 1 percen belül sem találják meg a fent említett vödröt és ásót. Vajon neked sikerülni fog?

Lyme Bay Holidays
Fotó: Lyme Bay Holidays

Egyik személyes kedvencünk a Seriously Smoked vállalat barbecue témájú kirakósa, amely mindenkinek próbára teszi a megfigyelőképességét. A készítők szerint az embereknek átlagosan 30 másodperc kell ahhoz, hogy megtalálják a képen elrejtett grillezőt:

Seriously Smoked
Fotó: Seriously Smoked

Ha pedig valaki szeretne egy igazán aranyos feladványt megfejteni, akkor érdemes egy pillantást vetni a brit Perpetual Fostering ügynökség különleges képrejtvényére. A sok csokornyakkendős maci között meg kell találnod azt az egyet, akiről lefelejtették a csodás kiegészítőt. Állítólag 16 másodperc is elég arra, hogy kiszúrd:

Perpetual Fostering
Fotó: Perpetual Fostering

Nyitókép: thedudolf.blogspot.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: