Megtörték a csendet – megható sorokkal búcsúznak a Jóbarátok

Mindenkit lesokkolt a hír, miszerint október 28-án elhunyt a Chandler Bing szerepében mindannyiunkat megnevettető, Matthew Perry. Jóbarátai búcsújától könny szökik az ember szemébe.

A színész Los Angeles-i otthonában történt halála egykori kollégáit, barátait is megrázta. A Jóbarátok szereplőgárdája akkor egy közös sajtóközleményben búcsúzott Matthew Perry-től. Az 54 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt színészt november 4-én a Los Angeles-i Forrest Lawn Memorial Park-ban helyezték örök nyugalomra. A zárt körű temetésen természetesen Lisa Kudrow, Courteney Cox, Jennifer Aniston, Matt LeBlanc és David Schwimmer is megjelentek, hogy utolsó útjára kísérjék egykori barátjukat. Kollégái eddig hallgatásba burkolóztak, de a héten mindannyian megtörték a hosszú ideje tartó csendet és közösségi oldalaikon szívszaggató sorokkal emlékeztek meg Matthew Perry-ről.

Búcsúzik az egykori szerelem

A sorban elsők között volt Courteney Cox, aki az ikonikus sorozatban Matthew Perry szerelmét, Monica-t alakította. A színésznő azt a negyedik évadban látható jelenetet osztotta meg Instagram-ján, amikor a Jóbarátok szereplői londoni utazásuk során először jönnek össze és ezzel elkezdődik közös útjuk. Cox soraiban bevallotta, hogy nehezen választotta ki azt a videót, ami méltó a búcsúhoz, hiszen számos feledhetetlen emléke fűzi az egykori sztárhoz.

Halás vagyok minden pillanatért, amit veled tölthettem Matty és minden nap hiányzol…” – kezdte sorait a színésznő, majd elmagyarázta a megosztott videó háttértörténetét, ami újra felidézte a legendás, Chandler Bing karakterét. „Vicces volt és kedves” – zárta sorait, Matthew Perry két igazán fontos tulajdonságát kiemelve.

Matt LeBlanc szívszorítóan vicces búcsúja

Az egykori kolléga és a való életben is jó barát, Matt LeBlanc Cox-szal egy napon tette ki posztját. Ő egy, a sorozatban átélt, közös pillanatokat felvonultató galériát osztott meg. A fotókon Chandler és Joey barátságának ereje köszön vissza.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt LeBlanc (@mleblanc) által megosztott bejegyzés

LeBlanc fájó szívvel búcsúzott és kiemelte, hogy a Jóbarátokban eltöltött közös évek élete legszebb időszakai közé tartoznak. „Megtiszteltetés volt veled megosztani a színpadot és megtiszteltetés, hogy a barátomnak szólíthattalak” – írta a fényképek alá. Sorait pedig azzal zárta: gondolom, megtartod azt a 20 dolcsit, amivel tartozol” – ezzel is visszautalva kettejük humorára.

Jennifer Aniston a családtagját vesztette el

Matthew Perry és Jennifer Aniston, akárcsak a filmvásznon, úgy az életben is nagyon közeli barátok voltak, a Jóbarátok végeztével is megmaradtak egymás életében. A színésznő saját bevallása szerint nagyon nehezen viseli a gyászt és az érzelmek őrült hullámként sepernek rajta végig, így meg is értjük, hogy ő is várt eddig a búcsúval.

Aniston természetesen megosztotta egy, Perry-vel közös jelenetét, illetve egy váratlan üzenetváltást kettejük között, hiszen a színésznő minden közös üzenetüket újra és újra olvasta az elmúlt hetekben. Mi nagyon mélyen szerettük őt. Ő a DNS-ünk része volt. Mindig hatan voltunk. Ez egy kiválasztott család volt, amely örökre megváltoztatta azt, hogy kik voltunk, és milyen utat járunk majd be” – írta a Jóbarátokra utalva. Majd követőinek azt is elárulta, hogy a színész legnagyobb függősége a nevetés volt. „Pihenj kisöcsém. Mindig feldobtad a napomat….” – búcsúzott tőle Jennifer Aniston.

David Schwimmer vicces fotóval enyhíti fájdalmát

A Jóbarátokban Ross-t alakító Schwimmer is egy, róla és Matthew Perry-ről készült fotót osztott meg közösségi oldalán. A színész leírása alapján a kép egyszerre vált ki belőle nevetést és gyászt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Schwimmer (@_schwim_) által megosztott bejegyzés


Schwimmer megköszönte azt a tíz, kreativitással és nevetéssel teli évet, amit együtt élhettek meg. És volt szíved, amivel nagylelkű voltál és megosztottad velünk, így hat idegenből családot alkottunk” – írta sorait utalva arra, hogy az elhunyt sztárnak milyen szerepe volt abban, hogy a Jóbarátok szereplői ilyen közeli kapcsolatba kerüljenek egymással.Elképzellek odafenn, ugyanebben a fehér öltönyben, zsebre dugott kézzel, ahogy körülnézel és azt mondod: Lehetne még több felhő?” – zárta gondolatait.

Lisa Kudrow mindent köszön

Lisa Kudrow és Matthew Perry is nagyon közel álltak egymáshoz. Kapcsolatuk annyira szoros volt, hogy a színész tavaly megjelent „Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet” című önéletrajzi könyvének előszavát is Kudrow írta. A színésznő egy közös fotóról készült fényképpel emlékezett barátjára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lisa Kudrow (@lisakudrow) által megosztott bejegyzés


Lisa Kudrow búcsú helyett inkább köszönetet mondott, Perry-nek. Megköszönte, hogy mindig megnevettette őt és társait, és azt is, hogy amikor Perry függőségei megnehezítették az életét, nem hagyta cserben kollégáit és megjelent a forgatásokon. Kudrow hálás minden percért, amit együtt tölthettek. „Köszönöm a legjobb 10 évet, amit az ember valaha kaphat. Köszönöm, hogy bíztál bennem. Köszönöm, hogy mindent megtanultam a kegyelemről és a szeretetről azáltal, hogy ismertelek. Köszönöm az időt, amit veled tölthettem, Matthew” – zárta emlékező posztját.

Nyitókép: Warner Bros. Television

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: