Megunhatatlan Barbie, minimalizmus és csillogás: az Oscar-gála vörös szőnyege

Csak úgy kapkodtuk a fejünket, amikor az Oscar idei jelöltjei és a díjátadó meghívott vendégei gyors egymásutánban a vörös szőnyeg mellett sorakozó fotósok hada elé léptek.

A sztárvilág színe-java gyűlt össze a Los Angels-i Dolby Színházban, hogy a 96. Oscar-gálán elbúcsúztassák az idei díjátadó szezont. Az alkalomra pedig mindenki a lehető legjobb formáját hozta és ezekhez a lehengerlő belépőkhöz természetesen idén is elengedhetetlenek voltak a legnevesebb divatházak ámulatba ejtő kreációi. Lássuk ki és miben nyűgözött le minket a filmes szakma legfontosabb estéjén.

Akik rózsaszínben látták

Már a rendezvény előtt borítékolható volt, hogy a tavalyi Barbie-láz miatt az idei vörös szőnyeget elözönlik majd a rózsaszínbe bújt sztárok. A kérdés már csak az volt, hogy ebbe a díszes társaságba tartozik-e majd a mozi főszereplője, Margot Robbie is, hiszen a színésznővel kapcsolatban mindeddig nem tudtuk biztosra eldönteni, hogy mennyire hagyta maga mögött a karaktert. Nos, Margot Robbie az Oscart már nem rózsaszínbe látta, de ennek ellenére is számtalan csodás pinkben tündöklő hölgyet láttunk.

Így például Ariana Grande-t, aki Jennifer Lopez Golden Globe-lookjából inspirációt merítve egy igazán hercegnős, babarózsaszín kreációban érkezett a gálára. Az énekesnő a testét tökéletesen követő, húzott ruhát viselt, melynek egy igazán mutatós „stóla” adta különlegességét. Arana számára Giambattista Valli tervezte meg ezt a haute couture csodát, amihez természetesen egy méretes, rózsaszín gyémánttal ékesített Tiffany & Co. nyakék is dukált.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Check the Tag (@checkthetag) által megosztott bejegyzés

Margot Robbie ugyan igen, de filmes kolléganője, a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt, America Ferrera még nem engedte el Barbie kezét. Ő ugyanis az idei díjátadószezonban először és sajnos utoljára öltött rózsaszínt. A színésznő csupa flitter, már-már igazi diszkógömb hatású esélyijét kifejezetten számára tervezték meg a Versace-nál, így nem is meglepő, hogy úgy tűnt, mintha ráöntötték volna.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karla Welch (@karlawelchstylist) által megosztott bejegyzés

Akik szerint a kevesebb több

Az Oscar estéjén is előfordul, hogy a legnagyobb reflektorfényben lévő sztárok az egyszerűség mellett voksolva tesznek tanúbizonyságot páratlan stílusukról. Egy egyszerű szabás, egy minimalistának ható ruha vagy éppen egy klasszikus színkombináció pedig sok esetben jobb választásnak is bizonyul, mint a véget nem érő túlzások sora.

Carey Mulligan előbbiek ékes példája, hiszen ő idén kivétel nélkül bízott a fekete örök eleganciájában és Andrew Mukamal stylist az év egyik legfontosabb estjén sem akart eltérni ettől a sémától. Így ezúttal egy térdtől bővülő, fehér sellőszoknyával kiegészített, 1951-es Balenciaga estélyiben emelték ki a színésznő törékeny báját.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andrew Mukamal (@andrewmukamal) által megosztott bejegyzés

Még egyszerűbb megoldás mellett döntött Kristen Dunst, aki „kis fekete” helyett egy „kis fehér” ruhát mutatott be a vörös szőnyegen. Az egyszerűen nagyszerű darabot a Gucci álmodta meg és azt csupán csak pár, nem túl hangsúlyos Fred Leighton-ékszer és egy vörös rúzzsal alkalmivá tett smink egészített ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GUCCI (@gucci) által megosztott bejegyzés

Jennifer Lawrence előbbi kettő kombinációjára szavazott és egy klasszikus szabású, vállat szabadon hagyó, fekete-fehér pöttyös Christian Dior haute couture estélyiben érkezett. Szokatlan választás, ezt meg kell hagyni, viszont ragyogóan festett benne.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Mizrahi (@sweetbabyjamie) által megosztott bejegyzés

Emma Stone Margot Robbie-val ellentétben még karakterben van és ismét a Szegény párák Bella Baxterének gardróbjából merített ihletet. Ahogy idén többször, a Louis Vuitton most is csak számára tervezte meg ezt a halvány menta színben pompázó, peplumos estélyit, melyet egy harminc karátos gyémántot magába foglaló nyakék egészített ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Petra Flannery (@petraflannery) által megosztott bejegyzés

És el is érkeztünk Margot Robbie-hoz, aki – mint már tudjuk – nem Barbie-nak öltözött. A pink ugyan hiányzott, de a csillogás most sem maradt el, a színésznő még ebben a Versace nemrégiben bemutatott őszi-téli kollekciójából származó darabban is meg tudta idézni gyermekkorunk kedvenc babáját.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andrew Mukamal (@andrewmukamal) által megosztott bejegyzés

Akik beragyogták az estét

Persze, nem mindenki bízik ennyire a minimalizmus erejében és be kell valljuk, mi ennek nagyon is örülünk, hiszen így igazán ámulatba ejtő, részletgazdag kreációkat csodálhatunk meg.

Egyik kedvencünk volt ezek közül Anya Taylor-Joy ruhája is, melyet a Dior álmodott meg a nagy eseményre. A kreáció szoknyája az 1959-es kollekcióból származó, már-már legendás Venus dress egy interpretációja volt. Mesés részletek, csillogás, kifinomult elegancia és egy csipetnyi vintage jellemezte a színésznő megjelenését.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dior Official (@dior) által megosztott bejegyzés

Szintén lenyűgözött minket Florence Pugh is, aki Daniel Del Core 2024-es őszi-téli kollekciójának egy darabját viselhette elsőként. Az ezüstös ruha extráját annak felsőrésze adta, melyet ezernyi apró kristály, vízcseppeket megidézve tett különlegessé. A lookot a színésznő stylisja, Rebecca Corbin-Murray egy kígyót megidéző Bulgari nyakékkel tette teljessé.

A BAFTA után ismét a csillogás mellett döntött Emily Blunt is, aki ezúttal Schiaparelliben ragyogott. Az Oppenheimer sztárja egy pezsgőszínű, flitterekkel borított és kristályokkal díszített estélyiben lépett a villogó vakuk kereszttüzébe. Azonban a csillogás ez esetben sem volt a véletlenre bízva, hiszen egy háromsoros Tiffany & Co. nyaklánc és egy nyakék is fokozta azt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Paster (@highheelprncess) által megosztott bejegyzés

Napjaink egyik legsikeresebb fiatal színésznője, Zendaya a Dűne 2. sajtókörútja végeztével elköszönt „jelmezeitől”, hogy díjátadás közben ismét bizonyítsa, nemcsak tehetsége, de stílusérzéke miatt is érdemes rá figyelni. Az Oscarra egy különleges, ragyogó rózsaszín és csillogó szürke színösszeállítású Armani Privében érkezett, melyet előbbihez színben tökéletesen passzoló, Bulgari gyémánt fülbevaló egészített ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giorgio Armani (@giorgioarmani) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: A.M.P.A.S./oscars.org

Ha tetszett a cikkünk, ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: