9 megszívlelendő lecke az élethez Melissa McCarthytól

A fantasztikus humorú színésznőnek évről évre egyre hatalmasabb a rajongótábora, hiszen amellett, hogy elképesztően tehetséges komika, nincsenek sztárallűrjei és még a házassága is irigylésre méltó. Az életszemlélete pedig több mint inspiráló!

Bár nem a Szívek szállodája sorozattal kezdődött Melissa McCarthy színésznői pályafutása, mégis a hét évadon keresztül futó széria Sookie-ja lett az a szerep, aminek köszönhetően világszerte megismerték a nevét. A bájosan ügyetlen séfet életre keltő sztár karrierje a Gilmore Girls után meredeken ívelt felfelé: a Mike és Molly című showban nyújtott alakításáért például még Emmy-díjat is kapott. Az évek során olyan sikerfilmekben láthattuk, mint a Női szervek, (a többek között Budapesten forgatott) A kém, a Szellemirtók vagy A bűn királynői. Melissáért nem véletlenül rajonganak annyian: a komikát ugyanis egyáltalán nem ragadta magával a hírnév, a humorát pedig egyszerűen nem lehet nem szeretni.

És ha mindez nem lenne elég ok arra, hogy imádjuk őt, az életfelfogása is példaértékű! Íme néhány lecke Melissától, amit mindenkinek érdemes lenne megfogadnia!

1. Öltözködj úgy, ahogyan a szíved diktálja!

„Állj készen arra, hogy reggelente, ébredés után azt mondd: igenis furcsa csizmát, leopárdos nadrágot, szakadt pólót, bőrdzsekit hordok és nagy masnit tűzök a hajamba” – nyilatkozta a színésznő, miután piacra dobta a saját ruhakollekcióját. „Kétgyermekes anyuka vagyok, mégis bőrnadrágot, gepárdmintás és mindenféle őrült dolgot viselek.”

2. Búcsúzz el a kritikus énedtől!

Melissa ma már nem szenved önbizalomhiányban, ám ahogy sokan másoknak, úgy neki is keményen meg kellett küzdenie a magabiztosságáért. „A húszas éveimben számtalanszor sírtam amiatt, hogy bárcsak csinosabb lennék. De olyasmik miatt is siránkoztam, hogy miért nem nő gyorsabban a hajam. A könnyek évtizede volt ez.” Aztán ahogyan elköszönt a második X-től, úgy megtanulta elengedni ezeket az aggodalmait.

3. Légy hálás azért, amit a szüleidtől kaptál!

Rengetegen aggódnak amiatt, hogy az idő múlásával olyanná válnak, mint a szüleik. Melissa viszont alig várja, hogy ez megtörténjen! „Imádkozom azért, hogy legalább egy tizenhatod részben olyan anyuka lehessek, mint amilyen az édesanyám volt.”

4. Maradj hű önmagadhoz!

A lázadó korszak senki életéből sem maradhat ki, Melissáé azonban nem tartott sokáig – méghozzá a humoros természete miatt. „Tinédzserként belevetettem magam a gót stílus világába, de nem voltam elég rosszkedvű hozzá. Tetettem, hogy az vagyok, de végül mindig megnevettettem az embereket.”

5. Ne hagyd, hogy a számok határozzanak meg téged!

„Miután megszületett a lányom, Georgie, olyan ruhaméretet hordtam, amit korábban soha. De rájöttem, hogy ez nem jelenti azt, hogy megnyomtam egy kapcsolót és hirtelen teljesen megszűnt bennem a vágyam minden aktuális vagy modern iránt és már nincs szükségem arra, hogy jól nézzek ki vagy szuperül érezzem magam” – mondta.

6. Engedd el a füled mellett a rosszindulatú kritikákat!

Mivel Melissa a reflektorfényben éli az életét, így elkerülhetetlen, hogy időről időre betalálja őt egy rosszindulatú megjegyzés vagy kritika. Ám ő egyáltalán nem hagyja, hogy a támadások letörjék! „Sajnálom azokat, akik ilyen mély gyűlöletben úszkálnak.” A színésznő ilyenkor arra gondol, hogy ez a valaki borzasztóan boldogtalan, míg ő éppen az ellenkező oldalon áll. „Mindennap hatalmasakat nevetek a férjemmel és a gyermekeimmel, akik énekelnek is nekem olykor-olykor.”

7. Mondj köszöntet minden jóért, amit kaptál az élettől!

Melissa tökéletesen tisztában van azzal, milyen fontos, hogy köszönetet mondjunk mindenért, amiért hálásak vagyunk a sorsnak. „Két fantasztikus gyermekem van és a bolygó legálomszerűbb pasija a férjem. Minden más pusztán folyamatban lévő munka” – hangsúlyozta a család fontosságát.

8. Próbáld meg mások szemén keresztül is látni a világot!

A sztár szentül hisz az együttérzés erejében. „Mindenkinek az eszébe kellene vésnie azt, hogy az empátia mindig győz” – írta az Instagram-oldalára 2021 márciusában a Nők Történelmének Hónapja alkalmából. Majd viccesen hozzátette: „Az összes nagyszerű nő mögött nagyszerű nők állnak.”

9. Egyszerűen csak légy önmagad!

„Milyen unalmas lenne, ha mindannyian egyformák lennénk? Mindannyian a megmagyarázhatatlanul furcsa vonásaink miatt vonzódunk egymáshoz” – osztotta meg a rajongóival az egyik tanácsot, amit önmagának adott. „Az élet rövid. Csak légy önmagad!”

Forrás: People
Nyitókép: Gregg DeGuire/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: