Tudod, hogy mi illik hozzád? Így válassz körömformát!

A kezeid ápoltsága sokat elárul a személyiségedről!

A cél, hogy a körömformád jól passzoljon az ujjad alakjához és természetes vonalához, de legalább ugyanilyen fontos, hogy saját stílusodhoz is illeszkedjen!

Az ápolt kéz és a szép köröm már önmagában feldobja a megjelenésed, azonban ha tökéletesíteni szeretnéd az eredményt, tudnod kell azt is, hogy melyik körömforma a legelőnyösebb számodra. A legideálisabb típus kiválasztásakor érdemes megvizsgálni a kéz és a körmök felépítését: az alakjuk és formájuk a legalapvetőbb szempont. Vedd figyelembe a saját igényeidet, valamint az életformádat és a munkahelyi környezetedet is, hiszen nem kellemes érzés, amikor gépelés vagy főzés közben beszakad a frissen manikűrözött köröm. Az viszont már stílus kérdése, hogy az épített műkörmöt, a gél- vagy zselés lakkot, esetleg a teljesen naturális körmöket preferálod.

A megfelelő körömápolás és színválasztás mellett tehát fontos szempont a forma is. Veled is előfordul, hogy hosszú hónapokig, esetleg évekig ugyanazt a lekerekített vagy szögletes formát választod? Nézd át újra, hogy miből válogathatsz!

Íme 7 körömtípus, amelyek közül kiválaszthatod a hozzád leginkább illőt:

Kerek

Ha optikailag nyújtani, hosszabbítani szeretnéd az ujjaidat, ez a te formád! Ettől keskenyebbnek tűnnek a széles ujjak és a körömágyak egyaránt. Ez a típus szinte bármilyen színnel és árnyalattal jól mutat!

https://www.instagram.com/p/Bpsm9RXgykg/

Mandula

Hosszúkás alakú, amelynek kissé kupolás a vége. Finom, nőies hatást kelt, nem mellesleg pedig optikailag karcsúsítja a kézfejet. Nagyon jól illenek ehhez a formához a nude színek.

https://www.instagram.com/p/BgW8XLVFpv8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Ovális

Hasonlít a mandulához, viszont az ovális forma esetében kerekebbek a végek. Rendkívül nőies megjelenést kölcsönöz. Ha ezt a típus választod, bátran kísérletezz a színekkel! Szuperül passzol a matt piros és a metál lakkokhoz!

https://www.instagram.com/p/BoKkwA1BYoN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Szögletes

Fontos, hogy a sarkok szinte mértani pontossággal legyenek merőlegesek a köröm egyenes végével. Ha vékony, hosszú és keskeny a körömágyad, ez a tökéletes választás számodra! Különleges forma, ami nem áll jól mindenkinek. A szolid, sötét színek pompásan festenek rajta, a geometrikus minták pedig kiemelik a körömformát!

https://www.instagram.com/p/Bg4jmicFXe0/

Kerekített kocka

Készíts először szögletes formát, majd a sarkokat finoman kerekítsd le! Így kapod ezt a hibridformát! Univerzális, amely rövid és hosszú ujjakon is mutatós. Sötét színekkel érdemes hangsúlyosabbá tenni!

https://www.instagram.com/p/BqIM08egH6i/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Balerina manikűr

Gyakran nevezik Marilyn Monroe-körömnek is! A hosszú köröm végét egyenesre kell reszelned, így lesz extravagáns az eredmény. Világos vagy matt színekben néz ki a legjobban! Ha az extrém körmök illenek a stílusodhoz és a személyiségedhez, egy próbát megér!

https://www.instagram.com/p/BoZ5vtKArFe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Stiletto, azaz a hegyes köröm

Hosszú, dramatikus és vadító. Felér egy divatos kiegészítővel is! Akkor válaszd ezt a formát, ha kényelmesen és komfortosan mozogsz az extra hosszú körmökkel is. Ezen a körömtípuson az élénk színek mutatnak igazán szexisen!

https://www.instagram.com/p/BrXWUK0FAw9/

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: