Íme, 12 mozgásforma, hogy megtaláld a csillagjegyedhez illő sportot

Gondoltál már arra, hogy azért állsz le mindig a mozgással, mert sosem a számodra legideálisabb sportot választod? A csillagok ebben is segíthetnek: a horoszkópod alapján megtalálhatod a számodra leghatékonyabb mozgásformát.

Sportolni nemcsak az egészségünk miatt fontos, hanem a mozgás öröméért is. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy megtaláljuk azt a sportot, ami nem esik nehezünkre, amiben jól érezzük magunkat és megvan a lelkesedésünk és a motivációnk ahhoz, hogy rendszeresen végezzük. Ahogy a pilates edzőm mondja minden alkalommal: ne kötelességnek, hanem lehetőségnek éljük meg azt az egy vagy másfél órát, amit magunkra szánunk. Az idő például valóban fontos tényező, ha nem csak hébe-hóba, hanem rendszeresen akarjuk a sportot űzni. Ezért érdemes olyan mozgást és helyszínt választani, amit rugalmasan be tudunk illeszteni a mindennapjainkba. Ha úgy érzed, hogy egyik sport sem köt le igazán, vagy nem érzed a magadénak, akkor viszont hasznos átgondolni, hogy mi lehet ennek az oka. Lehet, hogy azért nem vagy kitartó, mert nem a csillagjegyedhez illő sport mellett tetted le a voksod?

12 mozgásforma, hogy segítsünk a csillagjegyedhez illő sport kiválasztásában

Kos

A Kos tűz jegy, ezért szülöttének erős karakterrel és túláradó energiával felvértezve kell megerőltetnie magát, és próbára tennie fizikai korlátait. Ügyes a sebességben és szereti, ha a dolgok gördülékenyen mennek. Jó vezetőként arra készült, hogy irányítsa a csapatait. Szeret küzdeni, és minden olyan gyorsasági és lesiklós sportban részt venni, amelyek feldobják az adrenalint.

Bika

A Bika a föld jegy, nem véletlen, hogy a Bikákra a nyugodtság jellemző. Bár belül gyakran forrnak, amit ki kell ereszteni ahhoz, hogy ne vegye át az uralmat felettük a stressz. Számukra olyan sport az ideális, amely egyesíti a koncentrációt, a nyugalmat és a kikapcsolódást. A rohanást és kapkodást próbáld meg kizárni, a saját tempódra figyelj, csak az lesz hosszútávon a te sportod. Ajánlott sportok:  judo, golf, maraton, kundalini jóga.

Ikrek

A legszélsőségesebb levegő jegy, amelynek lételeme a mozgás. Az Ikrek nem tudnak egy helyben állni, de teljesen kikapcsolni sem, ezért nemcsak a testük igényli a folyamatos mozgást, hanem az agyuknak is szüksége van a feltöltődésre. Ajánlott sportok: Capoiera, modern táncok, hip-hop, tenisz, Ashtanga jóga.

Rák

A víz jelű jegy szülötteire inkább a kreativitás és a művészi véna a jellemző, mintsem a sportosság. A sport számukra „csak” egy módja annak, hogy felszabadítsák érzelmeiket, és hallgassanak a testre. A víz, a tenger létfontosságú, így számukra az úszás minden fajtája kiváló. De ajánlott még az evezés, az aquafitnesz, a jóga és a tánc is.

Oroszlán

Az Oroszlán jegyűeknek a Nap a bolygójuk, ezért is van szükségünk a többi jegyhez képest melegségre. A testalkatuk számukra nagyon fontos, és az alakjuk megőrzése elengedhetetlen. Mint minden tűzjelnek, nekik is hatalmas energiát kell tartalékolniuk, ahhoz, hogy túlléphessék a határaikat. A legjobb sportok számukra: streching, boksz, jóga, cross fit, aquafitnesz.

Szűz

A Szűz jegy szülöttei páratlan koncentrációval vannak felruházva. Szeretik, ha jól csinálják a dolgokat, de tökéletségére való törekvésük időnként megakadályozza őket abban, hogy teljes mértékben kihasználják a sport előnyeit. Visszafogott természetűek, az egyéni sportok testhezállóbbak a számukra. Ajánlott sportok: maraton, hatha jóga, vívás, tai chi, íjászat.

Mérleg

A Mérlegek számára nagyon fontos a jó közérzet a lelki és fizikai egyensúly megteremtéséhez. A kíméletesebb sportok állnak közelebb hozzájuk, amelyek inkább ellazulást hoznak, mintsem fizikai fájdalmat. Szeretik, ha van társaságuk, az egyéni sportokat is szívesebben végzik barátokkal. Nekik ideális a tánc, az úszás, a műkorcsolya vagy a pilates.

Skorpió

A Skorpióknál, mint mindenben, a sportban is az intenzitáson van a hangsúly. Szeretnek elmenni a végső határaikig, számukra fontos, hogy az edzés végén érezzék, nem dolgoztak hiába. És az is fontos, hogy viszonylag gyorsan jöjjenek az eredmények. A Skorpiók számára a legjobb mozgásforma a boksz, az evezőgép, az ugrókötelezés, vagy a saját testsúllyal végzett edzés.

 Nyilas

A Nyilas szülötteinek nagy térre van szükségük. A sport közben fontos a szabadság és a menekülés lehetősége. Vágynak a sebességre, és a tempósabb mozgásra. A lovaglás, a síelés, a futás, az evezés és a kerékpározás is kiváló sport a számukra.

Bak

Ha valakik, akkor a Bakok azok, akik minden próbatételnél a test és a lélek egyensúlyára törekszenek. Mászni és kapaszkodni is szeretnek, ahol túl tudnak lépni saját magukon. Mindig magasabbra vágynak, és természetesen magányosan, nem ragaszkodnak a társasághoz, a csapatsporthoz. Ajánlott sport számukra: hegymászás, sífutás, golf, jóga.

Vízöntő

A Vízöntők mozgás közben is vágynak a szabadba, és az is feldobja őket, ha néha letérhetnek a járt utakról. Elengedhetetlen számukra a szabadság, és hogy emelkedjen a pulzusuk. A vitorlázás, a kerékpározás, a lovaglás és a túrázás lehetnek a legjobb időtöltések számukra.

Halak

Elvan, mint hal a vízben – mondják gyakran a jegy szülötteire. Nekik fontos, hogy sport közben is érezzék a testi-lelki összeolvadást, a mozgásban is kel, hogy felszabaduljon a kreativitásuk. Sokat jelent számukra a meditáció, amit szeretnek összekötni a sporttal. A Halak jegyűeknek ideális sport a pilates, az aquafitnesz, a klasszikus tánc és balett is.

Forrás: vogue.fr
Nyitókép: arvitalya / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: