Melyik szexuális személyiségtípusba tartozol?

Nemcsak a szürkének, a szexnek is nagyon sok árnyalata van. Vajon te és a párod ugyanarra vágytok az ágyban?

Ha tisztában vagy azzal, hogy melyik típusba tartozol, az sokat segíthet a szexuális kapcsolatodon. Lehetsz szenvedélyes vagy romantikus az ágyban, hiszen mindenki másképp éli meg a szexet. Ez nagymértékben függ attól, hogy mit vársz egy szexuális kapcsolattól, de attól is, hogy mi tesz boldoggá. A teljes és kiegyensúlyozott szexuális élet titka az, ha tudjuk, melyik típusba tartozunk, és ennek használjuk az erősségeit, de ismerjük a hiányosságait is. Ne ijedj meg, ha nem ugyanaz a pároddal a típusotok, inkább hangoljátok össze az igényeiteket. Ehhez azonban fontos, hogy tudjatok a szexről is tabuk nélkül beszélni.

Vanessa Marin szexterapeuta szerint az alábbiak a fő szexuális személyiségtípusok:

1. Dekompresszor

Az orgazmus nemcsak örömet ad, hanem a könnyedség és a szabadság érzés érzését is. A dekompresszor számára a szex egyfajta stresszoldás is. Ezért mindenekelőtt a végső célra, az orgazmusra összpontosít. Ez gyakran arra készteti, hogy elszakadjon partnerétől, ne élvezze a pillanatot és kizárólag a saját örömére összpontosítson.

2. Felfedező

A szexet játékos pillanatként éli meg, amelyben kísérletezhet és mindig felfedezhet valami újat. A takaró alatt gyűlöli a rutint, mindig újdonságot és izgalmat keres. Nyitott a szexuális játékokra, az új és szokatlan helyszínekre.

3. Adományozó

Az adományozó célja, hogy mindent megadjon a partnerének az együttlét alatt. Elsősorban arra törekszik, hogy a másik élménye intenzív és örömteli legyen. Annyira a partnere kedvében akar járni, hogy saját igényeit képes teljesen háttérbe szorítani.

4. Szenvedélyes

Ez a szexuális személyiség azt szeretné, hogy a partnerrel való minden találkozás intenzív és egyedi legyen. A szexet úgy éli meg, mint aki elveszik a pillanatban, nagyon erős szenvedéllyel és akarattal, az ágyban nem ismeri a visszafogottságot.

5. Örömkereső

Az élvezet mindennek a középpontjában áll, a szeretkezés csak az orgazmus elérését jelenti. Célja tehát nem a partnerrel való kapcsolat, hanem a tiszta és egyszerű testi élvezet. Az előjátékon igyekszik hamar túlleni és a dolgok közepébe vágni. Viszont ezáltal kimaradhat az együttlét sok intenzív és gyönyörű pillanata.

6. Izgalomkereső

Akárcsak a felfedező, ez a szexuális személyiség is mindig valami újat keres. Imádja az izgalmat az együttlét során és semmit sem tart tabunak. Vele kapcsolatban nagyon fontos, hogy közösen ki legyenek jelölve a határok, hogy meddig szabad elmenni.

7. Romantikus

A romantikus szexuális személyiségűek számára a szex egyet jelent az érzelmekkel. Energiák cseréje, amely lehetővé teszi a ráhangolódást és az intimitást. A romantikus típus nem keresi és nem is igazán fogadja el az egyéjszakás kalandokat. Ha pedig véletlenül mégis belemegy egy felületes kapcsolatba, azt utána nagyon rosszul élheti meg.

8. Őrző

Az alkalmi szex még a legvadabb álmukban sem fordul elő, náluk minden kapcsolat alapja a biztonság és a bizalom. Ha a mély kapcsolat adott, akkor könnyebben felengednek, de érzelmek nélkül esélytelen, hogy ágyba bújjanak bárkivel is.

9. Spirituális

A szexet sokkal magasabb szintű tevékenységnek tekintik, mint egy „szimpla” együttlét. Az energiaáramlás, az érzelmek és érzések cseréjének tartják a szexualitást. Szeretnek hosszú előjátékkal ráhangolódni az együttlétre, és hangulatvilágítással, illatokkal vagy zenével fokozni a hangulatot.

Lehet, hogy a fentiek közül több leírás is jellemző rád, és előfordulhat, hogy partnered eltérő típusba tartozik. Beszéljetek őszintén a vágyaitokról, majd ezek ismeretében úgy közelítsetek egymáshoz, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a szexuális együttlét.

Forrás: thewom.it

Nyitókép: franckreporter/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: