Decemberben debütál Meryl Streep legújabb filmje, a Szabad szavak: itt az első előzetes

Az Oscar-díjas színésznőt Candice Bergen és Dianne Wiest társaságában láthatjuk az HBO Max ígéretes dramedy-jében.

A neves rendező és producer, Steven Soderbergh az év elején kötött három évre szóló megállapodást a WarnerMediaval, így az elkövetkező időszakban biztosan látunk néhány izgalmas filmet a HBO Max streaming platformján. Az tuti, hogy Soderbergh az első produkciójának sikerét nem bízta a véletlenre, a Szabad szavak (Let Them Talk All) című dramedy főszerepében Meryl Streepet, Candice Bergent és Dianne Wiestet láthatjuk. Az előzetes után pedig még izgatottabban várjuk a december 10-i premiert.

A Deborah Eisenberg regényéből készült filmadaptáció története egy óceánjáró fedélzetén játszódik, ahol egy ünnepelt írónőt, Alice-t (Meryl Streep) és két barátnőjét ismerhetjük meg. A társasághoz Alice unokaöccse is csatlakozik, aki a hajóút során beleszeret egy fiatal irodalmi ügynökbe. A kikapcsolódás és a szórakozás azonban nem felhőtlen, hiszen az együtt töltött idő alatt felszínre kerülnek a régi sérelmek, amely konfliktusok kialakulásához vezet.

A film különlegessége, hogy a rendező teljesen szabad kezet adott a három legendás színésznőnek. A párbeszédek legtöbbjét improvizálták, Soderbergh csak a jelenetek szinopszisát, azaz a rövid vázlatát osztotta meg velük. „Körvonalazta nekünk a helyzetet, ebből tudtuk, hova kell kilyukadnunk a jelenet végére. De azt nem mondta meg, hogyan jussunk el oda.”nyilatkozta Streep. „Ha tudtuk, kitöltöttük a jeleneteket. Sok beszélgetéssel.” – tette hozzá Bergen. A színésztrió azt is elárulta, hogy a forgatásokon szinte semmilyen profi felszerelés nem volt, mert Soderbergh a gerilla-filmkészítés mellett tette le a voksát. „Hangtechnikai eszközökkel dolgoztunk, egyébként csak Steven volt ott nekünk és a kamerája.” – mondta Wiest.

Izgalmasan hangzik? Hamarosan megtudhatjuk, milyen beszélgetések születtek az improvizációból, hiszen a Szabad szavak című filmre már egy hónapot sem kell várnunk. A dramedy december 10-én válik elérhetővé az HBO Max műsorában. Soderbergh egyébként már a következő HBO-s munkáján dolgozik, a No Sudden Move című krimihez ismét neves szereplőgárdát sikerült összeválogatnia: az Oscar-díjas Benicio Del Toro, valamint a Golden Globe-díjas Jon Hamm és Don Cheadle is csatlakozik hozzá.

Forrás: People
Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: