Mesebeli álomvilágokat idéz a tajvani fotós lélegzetelállító képeivel

Kapu egy álmokkal teli világba

Ted Chin szürreális képein lenyűgöző mesebeli álomvilágot varázsol. A népszerű kompozíciók titka mindig valami váratlan vagy szokatlan jelenség, ami felébreszti az emberekben a gyermeki kíváncsiságot.

A művészet ajtó lehet egy másik dimenzióba, egy ismeretlen helyre. Míg egyes művészek valósághűen ábrázolják az őket körülvevő környezetet, addig mások, mint például Ted Chin olyan álomszerű világokat hoznak létre, amik a valóságban elképzelhetetlenek lennének. „Mindig is inspirált a történetmesélés. Amikor gimnazista voltam, az idő- és pénzhiány miatt nem tudtam annyit utazni, mint amennyit szerettem volna. Mindig arról álmodoztam, hogy különleges helyekre jutok el, érdekes dolgokat látok és tapasztalok majd, amikről aztán történeteket fogok mesélni” – árulta el Chin.

Könnyebben öntöm a történeteimet képekbe, mint szavakba. A szenvedélyemmé vált, hogy a képzeletemet ötvözve a fényképszerkesztési képességeimmel, újrateremtsem, és megosszam az én szürreális fantáziámat a világgal” – meséli a fényképész.

A digitális művész magával ragadó, álomszerű képein úgy tűnik, bármi lehetséges. Legyen szó a csillagos, éjszakai égen úszó narancssárga medúzákról, vagy egy óriási madárról, aki a teliholdat őrzi a fészkében, minden egyes alkotása elrugaszkodik a valóságtól. Ted Chin szerint a világ tele van számtalan olyan dologgal, ami felébreszti az emberekben a gyermeki kíváncsiságot, képeivel pedig az a célja, hogy megossza ezt az érzést mindenkivel.

Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Ted Chin / Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: