Te is eldobnád itt a csokrot? Mesebeli esküvői helyszínek Magyarországon

Eldugott kis gyöngyszemek

Kéklő vizű medencék, impozáns kastélyok és csinos kis kertek. Még az is sóvárogva gyönyörködhet a következő helyszínekben, aki nem vágyik esküvőre. Nem irigyeljük a friss menyasszonyokat, elképesztően nehéz a választás ennyi meseszép kúria közül!

Villa Vitae – Balatonfüred

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Villa Vitae (@villavitae) által megosztott bejegyzés,

A Balaton szerelmesei számára telitalálat ez a fényűző birtok. Van itt minden a 15 fős egyedi moziszobától kezdve, a luxus élményfürdőn át, a legmodernebb fitneszteremig. Ha ezt a helyszínt választjátok, végletekig fokozható a romantikus miliő, ugyanis lovaskocsival is érkezhettek a lagzi helyszínére! A kilátás pedig magáért beszél.

Hol található? 8230, Balatonfüred, Malomvölgy 095/24.

Babérliget Kúria – Polány

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Secret Stories by Daalarna (@secretstoriesbydaalarna) által megosztott bejegyzés,

Hagyd, hogy átjárjon a mediterrán életérzés! Amikor belépsz a Somogy megyei kúria birtokára, azonnal megérint a Provence-i stílus. A házból egy takaros kis gesztenyefasor vezet a kertbe, ami akár a te kézfogód helyszíne is lehet. Legyen szó szűk körű esküvőről, vagy 150 fős lagziról, az egész kúria kibérelhető a nagy napra. Az esőtől sem kell tartanod: mesés rendezvénypavilonjuk többször is díjat nyert a Gastro Design Awardon. Ha benevezel itt egy olaszos gasztronómiai élményre, a helyi kistermelőket is támogatod, ugyanis ők szolgáltatják az ínycsiklandó fogások alapanyagainak zömét. A nászútra is van egy remek ötletünk: mit szólnál a kúriához tartozó, félreeső Tóházhoz, amiről már korábban is írtunk?

Hol található? 7458, Polány, Kossuth Lajos u. 1.

Pálmaház Rendezvényközpont – Tata

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pálma Rendezvényház – Tata (@palmarendezvenyhaz) által megosztott bejegyzés,

Tavaly októberben egy a Tatai várban rendezett esküvőn jártam. Még az sem zavart, hogy az időjárásnak köszönhetően úgy néztem ki, mint aki szélcsatornába került: az Öreg-tó varázsa kárpótolt. A dübörgő lagzira az exkluzív hangulatú Pálmaház Rendezvényközpontban került sor, pazar volt a díszítés és a kiszolgálás is. Te is kedved kaptál? Az angolpark szívében álló épület 130 fős esküvők lebonyolítására is alkalmas. És még egy tipp: ha valami egészen kifinomultra vágysz, a belső barokk díszudvart se hagyd ki!

Hol található? 2890, Tata, Angolkert

Gödöllői Királyi Kastély

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gödöllői Királyi Kastély (@godollopalace) által megosztott bejegyzés,


Megihletett Harry herceg és Meghan Markle bámulatos menyegzője? Ki mondta, hogy te nem esküdhetsz királyi körülmények között? A nagy napodon tipegj a barokk stílusú kastély falai között akár egy hercegnő! Ha mégis más helyszín mellett döntenél, vagy esetleg nem vágysz esküvőre, akkor sem kell lemondanod a 18. századi palota eleganciájáról: a tárlatlátogatás szuper hétvégi program lehet a családdal.

Hol található? 2100, Gödöllő, Grassalkovich-kastély hrsz. 5852

The Writer’s Villa – Budapest

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brody House (@brodyhouse) által megosztott bejegyzés,

Ez a svábhegyi villa minden egyes részletével meglep és lenyűgöz. Az ősfákkal körülölelt kert ámulatba ejtő, a benne található, igazi relikviának számító Zsolnay-kút, és a mögötte húzódó, tágas medence pedig igazi századelős hangulatot idéz! És akkor még nem is beszéltünk a patinás étkező színpompás üvegablakairól és márvány padlózatáról. Ha exkluzív hangulatban képzeled az esküvőd, meg is találtad a legtökéletesebb helyszínt. Egy biztos, mi szívesen inspirálódnánk itt írás közben!

Hol található? 1121, Budapest, Művész út 2.

Villabogart Festetics-Inkey Kastélypark – Alósbogát

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VILLABOGArT (@villabogart_vendeghaz) által megosztott bejegyzés,

Sokszor úgy érzed, hogy rossz korba születtél? Olyan helyen pihennél vagy ünnepelnél, ahol nincs wifi és még a térerőt is vadászni kell? Egy igazi vintage esküvőhöz remekül passzol ez a Somogy megyei kastély. Mondd ki a boldogító igent egy meghitt kápolnában, majd a lagzit követően barangoljátok be a 16 hektáros, gyönyörű kastélyparkot.

Hol található? 7443, Alsóbogát, Szabadság u. 4.

A KERT Bisztró – Budapest, Zugló

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@akertbisztro által megosztott bejegyzés,

Nem kell messzebb menned Zuglónál, ha egy remek helyen ünnepelnéd a szerelmeteket! A KERT egy intim, családias hangulatú kertvendéglő, ahol a bisztró stílust indusztriál-rusztikus elemekkel ötvözték. Élvezzétek a kézműves csapolt söröket, a díjnyertes olasz kávéjukat és a finom magyar borokat. A zöldben úszó kerthelyiségben ősfák között hűsölhettek egy-egy fogás között.

Hol található? 1146, Budapest, Thököly út 57/b.

Nyitókép: Iuliia Khabibullina/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: