Mesebeli helyszínné változik ez a japán kert a lilaakác virágzása idején

A május varázslatos időszak Japánban, ugyanis ilyenkor virágzik a lilaakác, más néven kínai akác, ami mesebeli helyszínekké varázsolja a teljesen hagyományos utcákat is!

Lilaakác természetesen világszerte nyílik, ám Japánban, ahol egyébként is nagy hagyománya van a különféle virágünnepeknek, igazán különleges helyszínek és matuzsálemi fák várják azokat, akik elmerülnének a finom illatú virágtengerben. Az ország leghíresebb lilaakác-spotja az Ashikaga Virágpark, ahol egy hatalmas, 150 éves fa, 350 másik példány és egy varázslatos lilaakác-alagút várja a látogatókat.

A növény lehajló ágai akár 10 méter hosszúra is megnőhetnek, virágzatának különlegessége, hogy nem egyszínű: a lila különféle árnyalataiban pompázik. De emellett más színvariánsok is megfigyelhetők, fehér, rózsaszín, sőt még ritka sárga akáccal is találkozhatunk. Ez az eredetileg Kínában honos növény az itthoni kertek egyik legnépszerűbbje, amit érdemes közelebbről is szemügyre venni, ha máshogy nem, képeken!

Hogyan neveljünk lilaakácot a kertben?
Ez a különleges kúszónövény nem véletlenül olyan népszerű itthon is. Viszonylag igénytelen, egyedül arra figyeljünk, hogy időnként meg kell metszeni. A savanyú talaj a kedvence, nem nagy a vízigénye, a gondoskodást pedig alaposan meghálája, ugyanis akár 500 évig is elélhet. Ehhez persze fontos, hogy telente be kell takarni a visszavágott fát, hogy az ne fagyjon el.

Ez a paradicsom?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

中山 美惠子 (@m.yama1118) által megosztott bejegyzés

Akáceső

Mint a mesében

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erza May (@seeeenaaaa_124) által megosztott bejegyzés

Forrás: My Modern Met 
Nyitókép: Hiroyuki Mizui / 500px/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: