Ahol még az önkéntes karantén is elviselhetőbb lenne: mesés lombház Dél-Afrikából

Nomád luxus oroszlánüvöltéssel

Minden kontinensnek megvan a maga sajátossága. Afrika - legalábbis a turisták által látogatott területei - végtelen nyugalmat áraszt. Most pedig, ha csak képzeletben is, de nagy szükségünk van egy ilyen kalandra.

A dél-afrikai Timbavata Vadrezervátum és a Kruger Nemzeti Park között található Ngala lombház a vadkempingezők legnagyobb álma. Persze, a nomád körülményeket némi luxussal fűszerezték, így a bozótosban meghúzódó házikó négy szintje kielégíti a legvadabb álmokat is. Ami a legcsodásabb, hogy a tetőn akár a csillagok alatt is álomra hajthatjuk fejünket, de természetesen fedett hálószoba is a rendelkezésre áll. A ház saját konyhával, fürdővel és egy szabadtéri zuhannyal rendelkezik, ahol garantáltan nem lát meg senki, a legközelebbi szomszéd ugyanis 5 kilométerrel odébb található.

Hogy igazán elmerülhessünk az afrikai táj szépségében, a tervezők kiiktatták a mesterséges fényforrásokat, illetve – talán mondanunk sem kell -, de WI-FI sincs a lakban. A napelemes megoldásnak hála a telefonokat, fényképezőket fel tudjuk tölteni, hogy még véletlenül se maradjunk fotók nélkül a pihenés végeztével.

Egyébként potom 160 000 forintnak megfelelő dél-afrikai randért cserébe szállhatunk meg itt egyetlen éjszakára. Addig is míg, gyűjtögetünk, nézegessük a csodás fotókat. A képzelődés felér egy kiadós meditációval, úgyhogy nem érdemes visszafogni magunkat.

Fotók és nyitókép: andbeyond.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: