Meseszép színes lakások, amelyek a minimalizmus rajongóit is ámulatba ejtik

Pasztell és neon árnyalatok, különleges minták és vidám, felpezsdítő atmoszféra. A következő 14 enteriőr még a mi minimalista stílusért dobogó szívünkbe is belopta magát.

Az elmúlt években a legtöbb embert teljesen magába szippantotta a minimalista építészet és lakberendezés. A skandináv stílus egyszerűsége, a japán minimalizmus funkcionalitása, valamint puritánsága végigsöpört a világon és továbbra is nagy népszerűségnek örvend. Természetesen akadnak olyanok is, akik nem hódolnak be a monokróm belső terek varázsának, illetve a szürke, az ezüst és a bézs árnyalatainak és a szivárvány összes színét szívesen megjelenítik az otthonukban. Ezt a tábort erősíti Gigi Hadid is. Néhány héttel ezelőtt felrobbantották az internetet azok a képek, amelyek új otthonában készültek. Az amerikai modell háza a tökéletes példa arra, hogyan lehet ízlésesen több színt és különböző stílusokat vegyíteni, illetve hogy az elsőre bizarrnak tűnő ötletek is remekül mutatnak a megfelelő környezetben.

Fotó: @gigihadid/Instagram

A millennial pink árnyalat már egy ideje hódít, de a többi pasztellszín is egyre inkább előtérbe kerül az enteriőrökben. Az erőteljes árnyalatok közül a Z generáció színének választott citromsárga uralkodik, de neonszínekkel, királykékkel és sötétzölddel is találkozhatunk ezekben a lakásokban. Azt is sokszor halljuk, hogy 2-3, maximum 4 színnél többet nem szabad felhasználni egy térben, viszont manapság egyre több belsőépítész állítja, és bizonyítja ennek az ellenkezőjét.

Színekből és mintákból sosem elég

A lakberendezés szerelmeseinek lehet, hogy ismerősen cseng az Aelfie márkanév, hiszen a brand egyedi bútoraival a nemzetközi piacot is meghódította. Természetesen az alapító, Aelfie Oudghiri brooklyni otthonában rengeteg terméket felfedezhetünk a márka kínálatából, amelyeket a kortárs művészet, az aktuális mémek és az animék inspiráltak.

Viktoriánus stílus modern csavarral

Első ránézésre biztosan nem mondanánk meg, hogy ez a chicagói lakás 1896-ban épült. Ám, ha egy kicsit jobban elveszünk a részletekben felfedezhetjük, hogy a tulajdonosok néhány viktoriánus részletet meghagytak és ezeket egészítették ki aktuális trendszínekkel, illetve néhány kortárs dizájnbútorral. A színek pedig egyszerűen varázslatosak.

Álmaink étkezőjére Dél-Karolinában találtunk rá

Fehér falak, fehér padló, egy festmény és öt darab különböző színű szék – mi sem gondoltuk, hogy ennyi kell ahhoz, hogy egy étkezőbe első látásra beleszeressünk. De ez történt. Alyssa Demilio lakberendezőnek köszönhetően az amerikai Charleston városában valaki egy különleges lakás tulajdonosa lehet, ahol az étkező egyszerűségét a többi helyiségben, például a fürdőszobában színek és minták kavalkádjával ellensúlyozza.

A millennial pink és a maximalista stílus találkozása

Libby Rasmussen, a Libby Living Colorfully blog alapítójának otthonában a legolcsóbb IKEA bútoroktól az egyedi tervezői darabokig mindent megtalálunk. A blogger washingtoni lakásán jól tükröződik, hogy a millennial pink a kedvenc színe, emellett pedig büszke plant lady-ként is ismert: összesen 55 szobanövény talált otthonra.

Modern color-blocking inspiráció

A London külvárosában található ház a tulajdonos, Paolo D’Agostino Bowe elmondása szerint közel sem tökéletes, a falak például ferdék és több helyen repedések is találhatók rajtuk. A szépséghibákról Bowe és párja a különböző színekkel szerette volna elvonni a figyelmet, és azóta annyira beleszerettek a color-blocking stílusba, hogy eszük ágában sincs kijavítani a tökéletlenségeket.

A legszínesebb albérlet, amit valaha láttál

Anna Jacobs otthona remek példája annak, hogy nincs szükség saját ingatlanra ahhoz, hogy egyedivé varázsold a lakás enteriőrjét. Két gyereke imádja a színeket, így a belső tereket vibráló árnyalatokkal, különleges mintákkal tette izgalmassá, hogy a család úgy érezhesse magát, mintha minden nap egy játszótéren ébrednének. Az biztos, hogy ebben a környezetben nem létezik a „szürke hétköznapok” kifejezés.

Absztrakt minták for president 

Maximalista stílus minimális költségekből. Így jellemezhetnénk Mila Moraga-Holz, chilei blogger otthonát, hiszen a tulajdonos egy kezén meg tudja számolni, hány olyan bútora van, amiért 300 dollárnál (kb. 90 ezer forintnál) többet fizetett. Használt bútorok, örökölt dekorációs elemek és a külföldi utazások során begyűjtött szuvenírek találtak itt tökéletes otthonra.

Főszerepben a család és Frida Kahlo

Gina Martin, a National Geographic marketingese egyszerűen imádja a képzőművészetet. Nagy kedvence Frida Kahlo és a kortárs fényképészet, szenvedélyes rajongása washingtoni lakásán is visszatükröződik. A minták, az erőteljes zöld, citrom- és narancssárga színek dominálnak és természetesen impozáns fényképgyűjtemény díszíti a falakat – a kortárs művészek munkáinak sorát csak néhány családi fotó töri meg.

A szivárvány összes színe mellett egy napszemüveges láma is megfér

Az enteriőr designer Lizzy Highamtől nem állnak messze a bátor, színes megoldások, de valódi stílusa saját otthonában mutatkozik meg igazán. Higham imádja halmozni a mintákat és a vidám színeket és ha ügyfelei beleegyeznek, szívesen csempész egy kis humort is a munkáiba. Saját otthonát például egy méretes lámás kép ékesíti.

Vibráló városi dzsungel

Los Angeles belvárosában található az az aprócska apartman, amelyben a pink és a neonszínek uralkodnak. Az NCLA szépségmárka kreatív igazgatója, Rory Rockmore egy színes városi édenkertet szeretett volna kialakítani otthonában. Szerintünk sikerült neki.

Andy Warhol és a Barbie szerelemgyermeke

Még a pop-art stílus atyja, Andy Warhol is megirigyelné ezt a tarka, rózsaszín és kék színekben pompázó ingatlant. A lakást az átalakítás előtt unalmas bútorok és neutrális színek jellemezték, de ezeknek ma már nyoma sincs.

Vintage kincsek tárháza

Az Art Deco épp olyan nagy hatással volt erre a lakásra, mint a korai ’70-es, ’80-as stílusa. A különleges bőrkanapé egy vintage üzletből származik, de a tulajdonos bolhapiacokon és használt kereskedésekben is sok kincsre lelt. Otthonának másik különlegessége a konyha, ahol a falakon a color-blocking technika elevenedik meg.

Pasztell álomvilág

Emily Murray-nek, a Pink House Living bloggerének három évébe telt, amíg teljesen átalakította otthonát. A képek alapján azt kell mondanunk, erőfeszítései minden percet megértek. A pasztellszínekben pompázó lakás legszebb része a rózsaszín és zöld árnyalatokkal, illetve a mintás tapétával díszített amerikai konyhás nappali. Murray-t minden reggel ez a látvány fogadja, amikor lesétál az emeletről, mi pedig nagyon irigyeljük ezért.

London (és talán a világ) legszínesebb lakása

A neonszínekben és a különleges kiegészítőkben nem szűkölködő londoni lakás tulajdonosa egy vagány házaspár, Mrs. Pink és Mr. Black, akik egy designer stúdió tulajdonosai. A tapétákra, egyedi bútorokra és kiegészítőkre specializálódott vállalkozás legextrémebb darabjaiból saját otthonunkban is találhatunk néhány darabot, így a neonszínű kandalló és a leopárdmintás dekorációk sem hiányozhatnak az enteriőrből.

Nyitókép: @angelawator, @annalysejacobs/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: