Káprázatos, röhejes és meghökkentő… Íme az idei MET-gála 9 legelképesztőbb szettje

Több mint egy évet kellett várnunk a divatvilág legnagyobb eseményére, de nyugodtan kijelenthetjük, megérte. A MET-gála visszatért, a sztárok pedig látványos, polgárpukkasztó, valamint gyönyörű ruhákkal készültek a jeles eseményre.

Minden év május első hétfőjén rendezik meg a divatvilág egyik legexkluzívabb eseményét, a MET-gálát. Az esemény fénypontja a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum divatért felelős részlege, vagyis a Costume Institute kiállítása. A MET-et 1870-ben alapították, azaz 2020-ban ünnepelte a 150. születésnapját, ehhez kapcsolódott volna a kiállítás tematikája is: az About Time: Fashion and Duration, amely azt kívánta üzenni, milyen gyorsan is telik az idő, illetve bemutatni, miként reflektál a divat a különböző korszakokra. Azonban a koronavírus-járvány miatt ez az esemény is elmaradt. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hosszú szünet után idén még nagyobb várakozás övezte a MET-gálát.

New Yorkban már egy hete a csillogásról, a divatról szól minden, hiszen a napokban ért véget a New York-i divathét. Az eseménysorozatot a MET-gála koronázta meg, amelyet közvetlenül a fashion week után rendeztek meg. Természetesen a dress code idén is a kiállítás tematikájához igazodott: az Amerika: a divat lexikonja (In America: A Lexicon of Fashion) címet viseli, azaz az amerikai divattervezőket ünnepeli. Ha azt hitted, a 2019-es ruhákat, Lady Gaga performanszát és a saját fejét cipelő Jared Letót nem lehet felülmúlni, akkor nézd meg az idei gála legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatait.

Rihanna és ASAP Rocky

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Paris (@vogueparis) által megosztott bejegyzés

A MET-gálák koronázatlan királynője számunkra örökre Lady Gaga, Beyoncé és Rihanna marad. A trió tagjai közül idén csak Riri jelent meg a Metropolitan Múzeumban, és be kell vallanunk, ennél látványosabb ruhát vártunk tőle. A barbadosi világsztár és rapper barátja, ASAP Rocky utolsóként lépett a vörös szőnyegre, a pár által viselt ruhák pedig hatalmas kontrasztban álltak, de ez nem volt elég ahhoz, hogy elakadjon a lélegzetünk. Rihanna egy hatalmas fekete Balenciaga kabátot viselt, amelyet egy gyémánt nyaklánccal, és egy díszes fejékkel egészített ki. ASAP Rocky egy patchwork paplanban állt a fotósok hada elé, amelytől később megszabadult és öltönyben mulatta át a Costume Institute adománygyűjtő estjét.

Billie Eilish

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILLIE EILISH (@billieeilish) által megosztott bejegyzés


Billie Eilish is hatalmas meglepetést okozott, de az ő esetében pozitív volt a csalódás. Nemcsak azért, mert a fiatal Grammy-díjas énekesnő csodásan festett, hanem azért is, mert kiállt az állat- és környezetvédelem mellett. A színfalak mögött Eilish jelentős változást hozott az Oscar de la Renta brand életébe. Az énekesnő korábban sosem viselte a divatház ruháit a vörös szőnyegen, és az esemény előtt kijelentette, csak akkor választ tőlük, ha a márka végleg felhagy a valódi szőrméből készült termékek árusításával. Mivel Eilish egy barackszínű, hatalmas uszállyal ellátott Oscar de la Rentában jelent meg a vörös szőnyegen, könnyű megfejteni, mi volt a divatház válasza. 

Lil Nas X

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Hommes (@voguehommes) által megosztott bejegyzés


Idén a polgárpukkasztásról Lil Nas X gondoskodott, akit valószínűleg nagyon megérintett Lady Gaga 2019-es MET-gála performansza. Az énekesnőhöz hasonlóan több szettet is bemutatott a vörös szőnyegen: a rapper egy hatalmas arany Versace köpenyben vonult be, amely alatt egy aranylóan fényes, szintén Versace C-3PO jelmezt viselt. Ezzel még nem ért véget az átalakulások sora, hiszen az utolsó pillanatban ettől is megszabadult és egy strasszkövekkel kirakott, testre simuló Versace kezeslábasban indult el a múzeum bejárata felé.

Kim Kardashian

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Paris (@vogueparis) által megosztott bejegyzés


A vörös szőnyeges események arról szólnak, hogy a hírességek a legjobb arcukat mutassák a fotósoknak, így az egész világnak. De mi történik, ha egyáltalán nem látjuk az arcukat? Ez a kérdés sokakban felmerült tegnap, hiszen Kis Kardashian úgy döntött, átírja a szabályokat és egy, az arcot teljesen elfedő Balenciaga ruhában érkezett meg az estre. Nem tudjuk, hogy a fényképészek tisztában voltak-e azzal, hogy ő rejtőzik az haute couture ruha alatt, amelyet Demna Gvasalial tervező álmodott meg, de az biztos, a vakufények vadul villogtak, amikor megállt előttük.

Carolyn B. Maloney

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carolyn Maloney (@carolynbmaloney) által megosztott bejegyzés


Carolyn B. Maloney fehér csipkeruhája azt az illúziót keltette, mintha egy hatalmas szalaggal tekerték volna körbe, amelynek két végén ez a felirat állt: „Egyenlő jogokat a nőknek.” Az Egyesült Államok kongresszusi képviselőjének üzenete elég egyértelmű.

Iman

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Paris (@vogueparis) által megosztott bejegyzés


A szomáliai szupermodell – aki David Bowie özvegye – egy drámai hatást keltő ruhát választott, amely egy egyszerű, ujjatlan felsőből és egy palazzo nadrágból, illetve egy tollakkal díszített abroncsból állt. Iman nem egy ismert divatházat, hanem egy feltörekvő brit-amerikai designert kért fel az outfitje megtervezésére: az estélyit, illetve az óriási fejfedőt Harris Reed készítette.

Lupita Nyong’o

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Paris (@vogueparis) által megosztott bejegyzés


Ha Amerika, akkor a farmer alapanyag sem maradhat el. A „legszebb farmerruhát viselő híresség” képzeletbeli díjával mi egyértelműen Lupita Nyong’ot jutalmaznánk. A színésznő meseszép Versace ruháját egy brooklyni születésű konceptuális művész, Lorna Simpson munkássága ihlette. 

Timothée Chalamet

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Hommes (@voguehommes) által megosztott bejegyzés


Az est egyik társházigazdája, Timothée Chalamet egy tetőtől-talpig fehér szettben lépett a vörös szőnyegre. Ha valaki egy olyan fotót lát róla, amelyen csak a felsőteste szerepel, azt hinné, a színész egy fehér öltönyben fogadta a vendégeket. Azonban ez messze áll a valóságtól. Chalamet az elegáns szmoking felsőhöz egy melegítő nadrágot és Converse tornacipőt párosított.

Emily Blunt 


Emily Blunt idén visszatért a MET-gála vörös szőnyegére, és ringbe szállt az est legjobban öltözött sztárja címért. Egyedi tervezésű Miu Miu ruháját a Ziegfeld Girl című musical főszereplője, Hedy Lamarr inspirálta – és egyszerűen tökéletes volt. Az áttetsző alapanyagot ragyogó kristályok díszítették, a fehér színű felsőrészhez pedig egy hosszú uszály is tartozott. A színésznő egy különleges csillagos fejdísszel koronázta meg a csodás szettet. Így az outfit azt a hatást keltette, mintha egy angyal szállt volna le a MET-gála vörös szőnyegére. 

Nyitókép: John Shearer/WireImage/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: