Egy könnyen elkészíthető recept, ami vacsorára és ebédre is nagyszerű fogás lehet. Ez a gombás-spenótos-babos burritó rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Emellett pedig húsmentes.
Nem kell ahhoz vegánnak lenni, hogy időnként elhagyd a húst a menüdből! Isteni finom ételeket készíthetsz úgy is, ha csak növényi alapanyagokat használsz!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 1,5 bögre főtt fekete vagy vörösbab
- 0,5 bögre lilahagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 bögre gomba felaprítva
- 4 bögre bébispenót
- 4 ek. paradicsompüré
- 1 ek. élesztőpehely
- 1 tk. kurkuma
- 1 csipet só
- Cayenne-bors
- 4 teljes kiőrlésű tortillalap

Így készítsd el:
- Egy tálban villával törd össze a babot, és egyelőre tedd félre.
- Forrósíts fel 1 ek. vizet egy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a fokhagymát. 5 perc alatt puhítsd meg, miközben néha megkevered. Add hozzá a gombát, és párold még 3 percig. Most jöhet bele a spenót, addig főzd, míg össze nem esik. Add hozzá a paradicsompürét, majd a fekete borsot és a kurkumát. Keverd el őket. Most jöhet bele a sörélesztőpehely. 3 percig főzd még.
- Oszd 4 felé a tölteléket az egyes tortillalapok közepére halmozva. Ha szereted, szórd meg egy kis chilivel, majd szorosan tekerd fel a burritókat.

Jó étvágyat hozzá!
Nyitókép: IriGri8/iStock / Getty Images Plus