Mexikói vacsira vágysz? Készíts húsmentes burritót!

Egészséges, tápláló és egyszerűen elkészíthető

Egy könnyen elkészíthető recept, ami vacsorára és ebédre is nagyszerű fogás lehet. Ez a gombás-spenótos-babos burritó rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Emellett pedig húsmentes.

Nem kell ahhoz vegánnak lenni, hogy időnként elhagyd a húst a menüdből! Isteni finom ételeket készíthetsz úgy is, ha csak növényi alapanyagokat használsz!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1,5 bögre főtt fekete vagy vörösbab
  • 0,5 bögre lilahagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 bögre gomba felaprítva
  • 4 bögre bébispenót
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. élesztőpehely
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 csipet só
  • Cayenne-bors
  • 4 teljes kiőrlésű tortillalap
Az én vegán burritóm egyik alapanyaga a bébi spenót

Így készítsd el:

  1. Egy tálban villával törd össze a babot, és egyelőre tedd félre.
  2. Forrósíts fel 1 ek. vizet egy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a fokhagymát. 5 perc alatt puhítsd meg, miközben néha megkevered. Add hozzá a gombát, és párold még 3 percig. Most jöhet bele a spenót, addig főzd, míg össze nem esik. Add hozzá a paradicsompürét, majd a fekete borsot és a kurkumát. Keverd el őket. Most jöhet bele a sörélesztőpehely. 3 percig főzd még. 
  3. Oszd 4 felé a tölteléket az egyes tortillalapok közepére halmozva. Ha szereted, szórd meg egy kis chilivel, majd szorosan tekerd fel a burritókat.
Már csak a feltekerés maradt hátra!

Jó étvágyat hozzá!

Nyitókép: IriGri8/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, akkor ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: