Mi a fene ütött azokba a férfiakba, akik ízléstelen fotóikkal bombázzák a nőket? (18+)

Nadrág marad, ha kérhetnénk!

A nők többsége kapott már kéretlen és egyben felháborító képet olyan férfiaktól, akik sportot űznek abból, hogy privát üzenetekben mutogassák a férfiasságukat. De vajon milyen hátsó szándék lapul a péniszfotók mögött?

1000 férfivel készítettek kérdőíves kutatást, hogy kiderüljön, mi a célja az erősebbik nemnek a kéretlen erotikus fotókkal. A kutatók összehasonlították azoknak az alanyoknak a személyiségét, akik sosem küldtek még magukról ilyen képeket, azokéval, akik bátran vállalják: volt hölgy, akit megleptek már néhány pucér képkockával. A Journal of Sex Research tudományos lapban megjelent vizsgálat eredményei szerint elsősorban nárcisztikus és szexista férfiak bombázzák a nőket a péniszükről készült képekkel. A szexizmusnak, a nőkkel szembeni előítéletnek két típusa van: a jóindulatú és az ellenséges szexizmus. Előbbi pozitívan, utóbbi pedig negatívan sztereotipizálja a nőket. A kutatás alanyai ellenséges szexista nézeteket vallottak.

Csak egyetlen kérdésünk maradt: MIÉRT?!

A zaklatók több mint 14 százaléka vallotta be, hogy valamiféle érzelmet, például félelmet próbált kiváltani a befogadóból. 10 százaléknak kifejezetten az volt a célja, hogy kiakassza és felháborítsa az áldozatát, 8 százalék dühöt remélt reakcióként, másik 8 százalék pedig ilyen módon próbálta megalázni a másik felet. A képküldők 83 százaléka annak reményében mutogatta a nemi szervét, hogy a kiszemelt hölgy is viszonozza a szívességet. Mások a vágykeltés eszközeként tekintettek a felnőtt tartalmakra. Az önimádó, nárcisztikus személyeknél viszont a saját személyes és szexuális igényeik kielégítése volt a legfőbb szempont. Ezek a férfiak felsőbbrendűnek érzik magukat, olyan sok a (látszólagos) önbizalmuk, hogy képtelenek reálisan tekinteni önmagukra, a körülöttük lévőkre vagy a világra. Mindent megtesznek azért, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek, a manipulációtól és mások kizsákmányolásától sem riadnak vissza, hogy elérjék, amit akarnak. 

(health.com)

Nyitókép: g-stockstudio/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: