Lesz még valami az Apáca show 3-ból? Kiderült, hogy áll a film

Kiderült, érdemes-e még ábrándokat dédelgetnünk: Whoopi Goldberg megszólalt a sikermozi régóta várt folytatásáról.

Kiderült, érdemes-e még ábrándokat dédelgetnünk: Whoopi Goldberg megszólalt a sikermozi régóta várt folytatásáról.

Lassan 4 éve annak, hogy elhúzták az orrunk előtt a mézesmadzagot a bejelentéssel, hogy (újabb) folytatást kap Whoopi Goldberg zseniális vígjátéka, az Apáca show. Én már akkor izgatottan dörzsöltem a tenyeremet, az eredeti, ’92-es mozit ugyanis egyszerűen imádtam, de még az egy évvel később érkező második részt is kellőképpen szerettem. Olyannyira, hogy az elmúlt több mint harminc évben (igen, tényleg annyi telt el) féltve őrizgetem az én kis titkomat: vígjáték ide vagy oda, akárhányszor elkezdenek énekelni ebben a filmben, én mindig elsírom magam. Fura vagyok, tudom. Nevessetek nyugodtan.

Na, de vissza Whoopi Goldberghez: évek óta várjuk, hogy mi lesz Deloris-szal és az Apáca show harmadik részével, de a folytatás csak nem akar jönni. Már le is mondtam arról, hogy újra táncoló apácákra morzsolgassam a könnyeimet, ám a Madison Square Gardenben tartott Garden of Laughs eseményén a színésznő fontos bejelentést tett: ha lassan is, de továbbra is készül az új mozi.

„Még mindig úton van a folytatás – árulta el Goldberg a People magazinnak, hozzátéve, hogy neki legalábbis nem szóltak arról, hogy elkaszálták volna az új filmet. – Jelenleg még mindig a forgatókönyv-írás fázisában járunk.“ Arra a kérdésre, hogy a produceri feladatok mellett az írásból is kiveszi-e a részét, a színésznő azt válaszolta, igen is, meg nem is. „Nehéz mindent kézben tartani. Pedig én szeretem azt hinni, hogy sikerül, de már ráébredtem arra, hogy nem tudok egyszerre annyi mindennel foglalkozni, mint amennyivel szeretnék.“

Maggie Smith-szel vagy senkivel

Az eredeti film, amelyben Goldberg egy tanúvédelembe vonuló énekesnőt alakít, olyan díjakat zsebelt be, mint az American Comedy Awards a legviccesebb színésznő és legviccesebb mellékszereplő kategóriában, de a legjobb musical és a legjobb főszereplő musical kategóriájában Golden Globe-jelölést is kapott. Az első két moziban olyan sztárok vállaltak szerepet, mint Maggie Smith, Jenifer Lewis vagy Jennifer Love Hewitt, akiket a hírek szerint a folytatásban is szívesen látnának a készítők. 

„Megmondtam Maggie Smith-nek, hogy fenntartom neki a főnökasszony szerepét, mert senki mással nem tudom elképzelni ezt az egészet, csak vele“ – osztotta meg Whoopi Goldberg 2023 januárjában. A Walt Disney Studio égisze alatt készülő folytatáshoz azonban új sztárok is csatlakozhatnak: Sheryl Lee Ralph-ot már fel is kérte Goldberg, aki saját bevallása szerint Nicki Minaj-ot is szívesen látná a csapatban. 

„Egy kicsit idegesítő, hogy milyen sokáig tart ez az egész. Négy filmet megcsináltam azóta, hogy elkezdődtek a tárgyalások – árulta el februárban Tyler Perry, aki Goldberg mellett társproducerként jegyzi majd az új Apáca show-mozit. – A Disney egy hatalmas, csodás vállalat, de most már tényleg nagyon szeretném megcsinálni ezt a filmet, ahogy Whoopi is nagyon vágyik már rá.“

Nos, őszintén mondhatjuk, hogy a rajongók is, úgyhogy bízunk benne, hogy nem kell még harminc évet várnunk arra, hogy újra láthassuk a kedvenc apácáinkat. 

 

Forrás: people.com
Nyitókép: IMDB

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: