Mi ezért a 7 filmért ülünk be októberben a moziba

Akció, dráma és cukiság egy listán

Eseménydús október vár ránk: végre megtudjuk, hogyan lett Joker lúzerből kegyetlen gonosztevő, végignézhetjük, hogyan randalírozott Will Smith Budapest utcáin és az is kiderül, mi történik, ha a fiatalok elvetik a sulykot a kihívásvideóikkal.

Joker – október 3.

A zöldre festett hajú, hátborzongató bohócsminkben parádézó Joker a képregényvilág ikonikus antihőse. A karakterét igen, a történetét viszont többnyire nem ismerjük. Most végre kiderül, mi kell ahhoz, hogy egy esetlen férfiből eszeveszett gyilkos váljon. A filmben szuperhősök nem szerepelnek, de az előzetes alapján így sem lesz hiányérzetünk. Joaquin Phoenix nevetésétől pedig már most futkos a hátunkon a hideg.

A fénykép – október 3.

Egy pillanat örökre megváltoztathatja két ember életét – pláne, ha fénykép is készül róla! Rafi a munkájának él, turistákról készít képeket Bombay nevezetességeinél. Nagyanyjának viszont más elképzelése van az életről: állandóan azzal nyaggatja az unokáját, hogy nősüljön meg végre. A fényképész egy nap találkozik is egy gyönyörű lánnyal, akit megkér, játssza el, hogy jegyben járnak. A nagymama teljesen el van ragadtatva a „szerelmesektől”, de a színjáték nem tarthat örökké. Vagy mégis?

Gemini Man – október 10.

A másokkal vívott harcainknál talán még nehezebb az, amikor saját magunkkal kell megküzdenünk. A Will Smith által megformált Henry Broganra szó szerint ez vár: egy fiatalabb énje veszi üldözőbe, aki ismeri minden mozdulatát. De vajon a furcsa párharcban melyikük kerekedik felül? A Pi élete rendezőjének új filmjét Budapesten forgatták, kíváncsian várjuk, melyik helyszínek tűnnek fel a vásznon!

FOMO – Megosztod, és uralkodsz – október 10.

Itt egy magyar film, ami kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, hogyan teheti tönkre a fiatalok életét a netes magamutogatás. Gergő és barátai gimnazisták, akik magukat csak Falkának nevezik. A szex, a bulik és a youtuberkedés körül forog a világuk, és idővel egyre durvább dolgokat vállalnak be a nézettségért cserébe. Egyik éjszaka egy lányt is megaláznak, aki másnap köddé válik. Ezt már az iskola és a szülők sem nézik tétlenül…

Lili – október 17.

Hosszú évtizedek múltán feldolgozható-e egy három generáción átívelő trauma? A Lili nevű magyar nő történetéről készült dokumentumfilm az 1956-os forradalom utáni időszak eseményeit idézi fel. A fiatal anya a megtorlás elől menekült Magyarországról, és nem volt más választása, minthogy hátrahagyja első szülött lányát. Évtizedekkel később, Lili fiatalabb lánya, Edit arra vállalkozik, hogy feltárja a múlt titkait és helyrehozza a családjában azt, amit még lehet.

Az angyal – október 24.

Göndör fürtök és angyalarc – ki gondolná a 17 éves Carlosról, hogy a ’70-es évek Buenos Airesének egyik legvadabb bűnözője volt? A film igaz történeten alapul, az igazi Carlos 45 éve ül börtönben. Most kiderül, hogy milyen kegyetlenségeket kellett elkövetnie ahhoz, hogy életfogytiglani büntetésre ítéljék. A film producere Pedro Almodóvar, ami egy plusz érv amellett, hogy jegyet váltsunk a mozira!

Jetikölyök – október 24.

Mennyi a valószínűsége annak, hogy egy Sanghaj épületeinek tetején bujdosó jetikölyök egy kalandvágyó fiatal lányba botlik? Nem sok, de ha mégis összefutnak, egy 3000 mérföldes utazás veszi kezdetét! A varázslatos lény otthona a Mount Everest, a kérdés már csak az, hogy a lány hogyan juttatja haza új barátját.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: