Mi fán terem a maderoterápia?

Ne ijedj meg a faeszközöktől, mind a te érdekeidet szolgálják!

A masszázs már régóta nem tartozik az úri huncutságok közé, hiszen nem csupán a testet, a lelket is feltölti. De különösen hatékony akkor, ha több legyet is üthetsz vele egy csapásra. Ilyen „többfunkciós” masszázs a maderoterápia, amely alatt nemcsak a kényeztetésen van a hangsúly, hanem az egészségen és az alakformáláson is. Nem hangzik rosszul, ugye?

Szappan Lívia jó pár éve tette át a székhelyét Londonba, és ott végezte a masszázsokkal kapcsolatos tanulmányait is. Számos masszázstechnikát is mélyrehatóan elsajátított, mert egyértelmű volt számára, hogy a mai, rohanó világban komplex megoldásokra van szükség.

„Az ember egy kerek, egész »rendszer«, ahol minden mindennel összefügg, s ha eléggé figyeljük a jelzéseit, akkor számos későbbi problémát meg tudunk előzni”- mondja Lívi. A megelőzésen mellett a fájdalommentesség is hangsúlyt kap, amíg ugyanis nincs nagy gond, addig sokkal jobban alkalmazkodik a szervezet, könnyebben lehet a masszázs segítségével eredményeket elérni.

A masszázzsal kapcsolatban fontos a rendszeresség, nem lehet teljesen kizsigerelni a szervezetünket, majd azt várni, hogy egyetlen alkalom után csoda történik. A jó masszázs tulajdonképpen befektetés a saját egészségünkbe, hiszen „jót kell tennünk a testünkkel ahhoz, hogy a lelkünk is szívesen lakjon benne”.

Mire jó a maderoterápia?

Ez a speciális masszázs, amely Brazíliából és Kolumbiából származik, óriási népszerűségnek örvend egész Európában. Tökéletes megoldás az alakformálásra, a bőr alatti zsírszövet és a cellulit lebontására. De nem csak a problémás területeket, hanem az egész testet kezelik a masszázs során, ez pedig serkenti a vér és folyadékáramlást, vagyis támogatja a felesleges víz távozását a szervezetből. Hatékony a nyirokkeringésre nézve is, aminek következtében a sejtek között felhalmozódott méreganyagok távozását segíti. A test kontúrosabbá, a bőr pedig feszesebbé, egyenletesebbé válik.


A maderoterápia eszközei

A masszázshoz speciális, erre a célra készült fa eszközöket használnak, amelyek Brazíliából származnak. Bár első ránézésre ijesztőnek tűnnek, és még az is megfordulhat a fejedben, hogy kínozni fognak, vagy olyan, mintha vallatásra mennél, de ne ijedj meg, a látszat ebben az esetben is csal. Ezek a „szerszámok” anatómiailag a test formájához illeszkedően vannak kialakítva, és bár nehezen hihető, de fájdalommentesen teszik a dolgukat. A kezelés során Lívi több eszközzel is dolgozik a páciensein, természetesen attól függően kiválasztva ezeket, hogy kinek, mi a fő problémája.

Nem titkolom, számos masszázstípust és masszőrt „elfogyasztottam” már az elmúlt években, de ilyen fokú szakértelemmel és kedvességgel már régen találkoztam. Lívinél egy másodpercnyi üresjárat sincsen, folyamatosan mondja, hogy az a mozdulat, amit éppen csinál, melyik szervre milyen hatással van. Ugyanakkor bátran lehet tőle kérdezni is, és a végén kinyomtatva a vendégei kezébe adja, kvázi házi feladatként, a további életmódbeli teendőket. Hogy egy percig se felejtsük, a csoda bennünk van, ő maximum segít, hogy ezt észrevegyük, de nekünk (is) tennünk kell érte.

A maderoterápia ellenjavallatai

Alapvetően ez a masszázs minden embernek jót tesz, akár problémája van, akár a megelőzés az elsődleges cél. De ahogy sok más terápiának, úgy ennek is vannak kizáró okai: a kezeletlen szívritmuszavar, a rosszindulatú daganatos megbetegedések, a terhesség, az epilepszia, a különböző gyulladásos betegségek és magas vérnyomás esetén nem igénybe vehető. De nem ajánlott – ahogy több másik masszázs esetében sem – a menstruáció első napjaiban, illetve természetesen lázasan, vagy fertőző betegen sem.

Nyitókép: microgen/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: