Mi is az a „blurred lips” trend és miért van oda érte mindenki?

Sokan úgy gondolják, hogy a tökéletes ajak titka a szépen megrajzolt kontúrvonal. Most viszont megérkezett a legújabb beauty trend, a „blurred lips”, ami felülírja a rúzsozás alapszabályait: nincs más dolgod, mint elsatírozni a festéket.

Ha eddig még nem merültél el a szájkontúrozás művészetében, ne most kezdj bele. Nemrég ugyanis letaszította a trónjáról az elmosódott hatású, satírozott trend, azaz a „blurred lips”. Első pillantásra azt gondolnánk, hogy az új festési technikának köze van az ombre rúzstrendhez, de alig van egyezés a kettő között. Míg az ombre lényege a színátmenet (általában legalább két árnyalatot használnak hozzá, és kontúrvonalat is festenek), addig a „blurred lips” technikánál elég egyetlen rúzs, amit eldörzsölünk az ajkak peremén. A koreaiak például már évek óta elhagyták a kontúrvonalat a természetesebb, fiatalosabb hatás érdekében. Az ő technikájuk abban tér el, hogy korrektorral fedik le a szájukat, mielőtt elsatíroznák a rúzst a szélek mentén, majd az eredményt szájfénnyel koronázzák meg. Az új, maszatolós trend szerencsére még ennél is egyszerűbb, ráadásul három módon is elkészítheted:

  1. Ecsetes módszer: egy ecset segítségével ütögesd az ajkadba a rúzst. A peremvonal mentén kevésbé nyomd rá az ecsetet a szádra, így a képzeletbeli kontúrvonal környékén az ecset szálai szépen elmossák a festéket.
  2. Tubusos rúzstechnika: Kenj fel egy erősen pigmentált rúzst, hagyd fent az ajkadon pár percig, majd zsebkendővel finoman töröld le a fedőréteget. A cél, hogy a rúzs enyhén megfogja a szád, ha ez sikerült, az eredményt egy matt ajakbalzsammal teheted tartósabbá.
  3. Ujjal festés: Kend fel a rúzsod egyenesen a tubusból az ajkad közepére, majd az ujjad segítségével halványítsd el a színt a szád pereme felé. Fülpiszkálóval dolgozd el a festéket a széleken.
@makeupwithzaytia/Instagram

Ha élénk színű rúzst használsz, törekedj arra, hogy a minimalista sminkhez vidd fel az ütős árnyalatot. Satírozásnál szinte elkerülhetetlen, hogy túlszaladj az ajkad peremén, de lehetőleg csak épphogy menj ki a vonalból. Ugyan bármelyik rúzzsal megfesthető a technika, több sminkmárka kínálatában is találsz matte lip stain nevű termékeket, amik kimondottan erre a célra készültek.

@fashiontv_brasil/Instagram

Neked hogy tetszik a legújabb trend?

Nyitókép: diignat/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: