Mi lett velük? A Gossip Girl sztárjai ma is diktálják a divatot?

A pletykafészek abszolút a 2000-es évek egyik legikonikusabb sorozataként maradt meg emlékezetünkben. Az Upper East Side fiataljainak mindennapjait pedig máig szívesen nézzük, újra és újra.

Hiszen nemcsak a Gossip Girl sztorija, hanem az abban látható outfitek is mind lenyűgöztek minket. Serena páratlan stílusa, a Blairből áradó francia sikk és Chuck eleganciája mind-mind hibátlan volt a sorozat ideje alatt. A széria ugyan tizenegy évvel ezelőtt véget ért, de az egykori szereplők A pletykafészekben nyújtott alakításukkal örökre feltették magukat a divat- és a filmszakma térképére. Nézzük, mi történt velük ikonikus szerepeik után.

Chuck Bass nélkül ma sincs divatesemény

Chuck Bass karaktere egy csapásra a filmes szakma legsikeresebbjei közé repítette Ed Westwicket. A sztárt azonban a szerep túlságosan beskatulyázta, amiből hosszú évek alatt sem tudott kilépni. Ugyan ha sikeres mozikban nem is, de a vörös szőnyegen azért rendre láthatjuk. Westwick stílusérzéke a magánéletben is vetekszik Chuck Bass szettjeivel. A színész rendre helyet kap a divathetek meghívottjai között, ahol újabban aktuális barátnőjével, a bollywoodi sztárként számon tartott Amy Jacksonnal mindenkit elkápráztatnak. Az idei divathetek legemlékezetesebb pillanataiban is részük volt, ugyanis Párizsban Lily-t alakító Kelly Rutherforddal is összefutottak.

Ed Westwick megjelenése mindig hibátlan (Fotó:Gareth Cattermole/BAFTA/Getty Images for BAFTA)

A 2000-es évek divatdiktátora Blair Waldorf volt

Leighton Meester számára is világhírnevet hozott Blair Waldorf szerepe. A sorozat ideje alatt pedig folyton lestük, hogy éppen milyen szettekben jelenik meg a legújabb részekben, a hajpántok pedig sosem örvendtek olyan mértékű népszerűségnek, mint akkor. Chuckkal való kapcsolata ugyan viharos volt, de végig tudtuk, hogy az ég is egymásnak teremtette őket. A való életben viszont nem Ed Westwick lett a párja, hanem egy másik sikersorozat sztárja: a Narancsvidékből ismert Adam Brody-hoz ment hozzá. A széria végeztével kisebb-nagyobb szerepeket azért kapott, de nem maradt meg a legkeresettebb színésznők között. Legutóbb a milánói divathéten jelent meg, ahol a Calzedonia show-ján egy hamisítatlan Blair Waldorf pillanatot adott rajongóinak.

Leighton Meester-t ritkán láthatjuk (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Giorgio Armani Beauty )

Kicsi Jenny a szemünk előtt nőtt fel

Taylor Momsen már a széria előtt is színészkedéssel kereste kenyerét, hét évesen például mindenkit elvarázsot a Grincs című klasszikusban. A Pletykafészek egyik főszerepét mindössze tizennégy esztendősen kapta meg, amivel nemcsak a színészi karrierje indult be, hanem modellként és énekesnőként is sikeres lett. A bájos, szőke kislány öltözködése pedig a tévéképernyőn keresztül is évadról évadra egyre inkább hasonlított Momsen személyes stílusára. A színésznő két karakterét pedig egyre inkább nehézkes volt egyensúlyban tartani. A későbbi évadokban már egyre kevesebbet is láthattuk, hiszen úgy döntött, hogy minden energiájával zenekarára, a The Pretty Recklessre fog koncentrálni. Kicsi Jenny azóta már a harmincadik életévét tapossa és 2011-ben végleg fel is hagyott a színészi pályával, azóta is a ő a 2009-ben alakult együttes énekesnője és egyben egyetlen eredeti tagja.

Taylor Momsen a zenét választotta (Fotó: Tim Mosenfelder/WireImage)

Serena van der Woodsen beragyogta Hollywoodot

Serena karakteréért egyenesen rajongtunk és szurkoltunk, hogy végre minden akadály elháruljon az ő és Dan kapcsolatának kiteljesedése elől. Na, és persze voltak, akik Nate-ben látták az álompárját. Blake Lively viszont egy hozzáhasonló hollywoodi szupersztárban találta meg az igazit, 2012-től Ryan Raynolds felesége. A színésznő egyébként csak négy gyermekük születése idejére tartott szünetet karrierjében. A sorozat vége után olyan filmekben szerepelt, mint az Adaline varázslatos élete vagy az Egy kis szívesség. Lively stílusikon sztátusza egyébként Serena van der Woodsen megformálása után is megmaradt. A legnagyobb divatházak bemutatóin az első sorban foglal helyet, luxusbrandek kampányaiban szerepel, illetve állandó vendége az egyik legrangosabb divateseménynek, a MET gálának.

Blake Lively a valő életben is hozza a Serena-féle glamourt (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Dan Humphrey egészen más szerepben

A Dan karekterét megformáló Penn Badgley is egy csapásra sikeres lett a sorozatnak köszönhetően. A romantikus hős megformálásának hála 2011-ben már olyan listákon kapott helyet, mint a People „25 szépség 25 évesen” vagy a „100 legszexibb férfi” összeállításai. A színész viszont nem kívánta meglovagolni a Gossip Girlben szerzett hírnevét, így 2012 és 2018 között nem állt kamera elé. A nagy visszatérése pedig egy igazán meglepő szerep kedvéért történt meg. A Netflix You című pszichothrillerében Joe Goldberg megszemélyesítésével került újra köztudatba. Érdekesség, hogy Badgley elsőre sem Dan Humprey, sem Joe Goldberg szerepeit nem vállalta el, hosszas gondolkodás és pár meggyőző érv után azonban mindkettőre igent mondott, és mi ennek nagyon örülünk.

Penn Badgley a sorozatsztár (Fotó: Astrid Stawiarz/Getty Images)

Lily van der Woodsen a kulisszák mögött

Kelly Rutherford a Gossip Girl előtt és után is szép számmal kapott megkereséseket. A sorozatban mindenkit lenyűgözött a sikkes, old money-stílusával, amit napjainkig is minden megjelenésében prezentál. Kelly Rutherford Instagramján előszeretettel dokumentálja az olyan hétköznapi pillanatait, mint az olvasás, ruhavásárlás vagy éppen a liftezés. Teszi mindezt egyszerű, de az utolsó részletekig megtervezett, hibátlan szettekben, amiket mesés táskakollekciójának darabjaival egészít ki.

Kelly Rutherford karakterben maradt (Fotó: Victor Boyko/Getty Images)

 

Nyitókép:  James Devaney/WireImage

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: