Mi történt, Brittany Murphy? címmel dokumentumfilm készült a fiatalon, rejtélyes körülmények között elhunyt színésznőről

Az HBO új műsorának középpontjában a fiatal hollywoodi sztár rejtélyes halála áll, aki többek között a Spinédzserek, a 8 mérföld és a Szakítópróba című filmek által vált híressé.

Brittany Murphy 2009. december 20-án, 32 évesen halt meg. A halottkém szerint a halála baleset volt, megállt a szíve, amiben szerepet játszhatott, hogy a színésznő szervezetében magas koncentrációban kimutatható volt a tüdőgyulladás ellen szedett vényköteles gyógyszerek mennyisége. A kétrészes dokumentumfilm egykori színészkollégákkal készült interjúkat tartalmaz, valamint megvizsgálja a férjével – a londoni születésű forgatókönyvíró – Simon Monjack-kel kapcsolatos aggályokat is, akivel Brittany 2007-ben kötötte össze az életét.

A dokumentumfilm előzetesében azzal vádolják Monjacket, hogy többször is hazudott arról, hogy halálos agydaganata van, és hogy Elle Macpherson fotómodellel és Madonnával is járt. „Minden egyes szó, ami elhagyta a száját, hazugság volt” – mondja az egyik interjúalany. Monjack kevesebb, mint hat hónappal a felesége után halt meg, ugyanabban a Los Angeles-i kórházban, hasonló körülmények között. „Britanny annyira csodálatos volt” – meséli Kathy Najimy színésznő az előzetesben. „Senki más nem volt hozzáfogható.”

A filmelőzetesből az is kiderül, hogy amikor Simon a fiatal színésznő életébe csöppent, akkor a lány egy kisebb hullámvölgybe került. „Azt hiszem, hogy ekkor veszítette el az ítélőképességét, és zsákmánnyá vált. Mindannyian megijedtünk és kiakadtunk. Ki volt ez a fickó?” Más hozzászólókban is gyanú ébred a híresség halálát övező beszámolók kapcsán. „Egy egészséges 32 éves ember nem hal meg csak úgy” – hangzik el a videóban. „Simon elvitte őt, és gondoskodott róla, hogy senki se kerülhessen a közelébe.”

A producerek szerint ez a dokumentumfilm túlmutat a búlvárpletykákon, és azt is megvizsgálja, milyen hatással volt Hollywood szexizmusa Britanny küzdelmeire, valamint az aggályos kapcsolatára is kitér. A Cynthia Hill által rendezett Mi történt, Brittany Murphy? mindkét epizódja október 14-én debütál az HBO Maxon.

Forrás: harpersbazaar.com
Nyitókép: Jon Kopaloff/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: