Ezentúl jobban várjuk a hétfőket: Michelle Obama 4 héten keresztül olvas fel kedvenc meséiből

Az Egyesült Államok korábbi first ladyje szeretné megosztani a történetmesélés varázsát a világgal. Nem titkolt célja az sem, hogy segítsen egy kicsit kikapcsolódni a szülőknek, akik otthon tanítják gyermekeiket.

Tom Hardy után újabb világsztár csatlakozott az online meseolvasók csapatához: ezúttal nem más, mint Michelle Obama! Az Egyesült Államok korábbi first ladyje április 20-tól május 20-ig minden hétfőn élőben jelentkezik egy-egy történettel. Az otthon tanuló gyerekeknek a személyes kedvenceit hozza el.

A „Mondays With Michelle Obama”, azaz a „Hétfők Michelle Obamával” részeit a PBS Kids’ Facebook és YouTube oldalán, és a Penguin Random House’s Facebook oldalán lehet majd követni, a videók a live stream letelte után is elérhetőek maradnak minden platformon. Michelle április 20-án Julia Donaldson, április 27-én Tom Fletcher, május 4-én Eliza Wheeler, május 11-én pedig Eric Carle meséjével szórakoztatja majd a kicsiket.

„Imádtam hangosan olvasni kislányként” – írta a közleményében. „Amikor szülővé váltam, hatalmas öröm volt számomra, hogy megoszthattam a történetmesélés varázsát a saját gyerekeimmel – később first ladyként pedig az egész világgal.” Michelle a Penguin Young Readers-szel, a Random House Children’s Books-szal és a PBS Kids-szel együttműködve valósítja meg a kezdeményezését, amivel a szülők válláról is szeretne levenni egy kis terhet. „Most, amikor sok családot óriási stressz ér, nagyon izgatottan várom, hogy segíthessek a gyerekeknek az olvasás gyakorlásában, és persze az is klassz, hogy megoszthatok velük néhány csodálatos történetet (ráadásul a szülőknek és gondviselőknek is adhatok egy kis jól megérdemelt szünetet).”

Ha pedig még több mesét szeretnél hallani – ráadásul világsztárok tolmácsolásában, akkor érdemes követned a #SaveWithStories kampányt is, amit Amy Adams és Jennifer Garner indított el azért, hogy pénzt gyűjtsenek jótékonysági szervezeteknek. A kezdeményezéshez több A-listás sztár csatlakozott már, mint például Reese Witherspoon, Natalie Portman, Eva Longoria, Gal Gadot, Pink, Margot Robbie, Kate Winslet, vagy Jake Gyllenhaal. Jude Law felolvasása a három sündisznó kalandjairól pedig KIHAGYHATATLAN!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

“The Three Hedgehogs” by @jsaezcastan (published by @groundwoodbooks) – read by #JudeLaw . THIRTY MILLION CHILDREN rely on school for food. Responding to the needs of kids during these school closures, @savethechildren and @nokidhungry have a new fund @SAVEWITHSTORIES to support food banks, and mobile meal trucks, and community feeding programs with funds to do what they do best—and also—with educational toys, books, and worksheets to make sure brains are full, as well as bellies. . If you can manage a one time gift of $10, please text SAVE to 20222. If another amount would work better for you, please visit our website—link in bio. There is no maximum and there is no minimum—together we will rise and together we can help. . Thank you and stay safe. XX #SAVEWITHSTORIES

#SAVEWITHSTORIES (@savewithstories) által megosztott bejegyzés,

Forrás: Variety
Nyitókép: Scott Olson/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: