Michelle Obama a pozitív testképről beszélgetett Oprah Winfrey-vel – az üzenete mindenkinek tanulságos lehet!

Az USA korábbi first ladyje az oktatástól kezdve egészen a randizáson keresztül megosztotta már tudását és tanácsait a világgal. Oprah Winfrey-vel pedig arról beszélgetett nemrég, hogyan legyen pozitívabb a testképünk.

Oprah Winfrey január elején indította útnak a „2020 Vision: Your Life in Focus”, azaz „2020-as látomás: Fókuszban az életed” elnevezésű turnéját. A sorozat központi témájául a wellness, egészség témakörét választotta, a turné keretein belül március elejéig kilenc különböző amerikai városban tart előadást. A körút első állomásán például Lady Gaga csatlakozott a műsorvezetőhöz, az énekesnő elmesélte, hogyan küzd meg krónikus fájdalmaival, vagy a poszttraumás stressz szindróma hatásaival.

Február 8-án Michelle Obamával beszélgetett Oprah, méghozzá a külsőnk elfogadásáról, és a pozitív testképről. Az egykori first lady-nek válaszolnia kellett arra a kérdésre is, hogy mit értékel a leginkább aznap a saját testében: „Azt, hogy az enyém. Az egész az enyém. Ez egy egészséges test, ami minden nap működik. Ezért próbálom nem nagyon elítélni…” – mondta. Michelle Obama arra is rávilágított, hogy a testünk minden életkorunkban változik, így nem várhatjuk el tőle, hogy ugyanúgy működjön, mint korábban. „Nem vagyunk gépek. Ez a test itt 56 éves – nem csinálhatom vele ugyanazt, mint amikor 36 éves voltam. Ez nem ugyanaz a test” – mondta, és azt is hozzátette, hogy a negatív gondolatok helyett meg kell találni az egyensúlyt, és a lehető legjobb körülményeket kell biztosítanunk a testünk számára – és nem hasonlíthatjuk másokéhoz, vagy ahhoz, amilyen a múltban volt.

Michelle elismerte, hogy időnként ő is kritikus, de szerinte egyszerűen csak „magunkhoz kell ölelnünk a változást”. A pozitív testkép ugyanis üdítő, és ezt nem árt észben tartani, amikor éppen a külsőnket kritizáljuk. Úgy látja, hogy a testünk magasabb célt szolgál az esztétikánál, fontos, hogy egészséges és erős legyen, hogy a jövőben is a lehető legjobban működhessen.

Nyitókép: Theo Wargo /Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: