Micsoda trió! Rév Marcell találkozása a Vogue-gal és az olimpiával

2023 szeptembere után idén júniusban egy igazán különleges tematikával jelentkezik Párizsból a Vogue World.

A Vogue rendezvénysorozata 2022-ben indult útjára, amikor New York egyébként is nyüzsgő utcái kifutóvá változtak, és egy varázslatosnak ígérkező éjszaka minden kellékével felszerelkezve igazi, nagybetűs divateseménnyé alakultak. Egyszerre volt lenyűgöző és nosztalgikus, ahogy a Hadid nővérek Lil Nas X előadása közben lejtettek végig a jótékonysági céllal létrejött show rögtönzött kifutóján. 2023-ban Londonban folytatódott az őrület, a sztárvilág színe-java a brit fővárosban gyűlt össze, hogy a West End-i Theatre Royal Drury Lane-ben még őket is meglepjék a ’90-es évek szupermodelljei. Ugyanis azt est végén Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista és Christy Turlington léptek színpadra. Most pedig Párizst éri az a megtiszteltetés, hogy minden divatrajongó szeme rászegeződjön. Anna Wintour viszont most nem elégszik meg az ő figyelmükkel, többet akar!

Vogue World Párizsban

A Vogue legendás főszerkesztője pedig mindig megkapja, amit akar. Ehhez viszont most szükség volt a remek időzítésére is. A Vogue World idén ugyanis nemcsak a divatot, hanem a sportot is ünnepli. A híres Place Vendôme-ban megrendezésre kerülő esemény ugyanis nem titkoltan a 2024-es nyári olimpiai játékok egyik nyitóünnepsége lesz, ahol Párizs, a divat és a sport előtt is tisztelegnek majd. Anna Wintour csapatában nem kisebb nevek kaptak helyet, mint például a Vogue Paris korábbi főszerkesztője, a CR Fashion Book megálmodója, Carine Roitfeld, Pharrell Williams, Simon Porte Jacquemus, Olivier Rousteing tervezők, Bruno Pavlovsky üzletember vagy éppen Enzo Lefort francia olimpikon. Az esemény nemcsak a kortárs designerekre, hanem a múlt nagyjaira is egyszerre koncentrál majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paris Match (@parismatch) által megosztott bejegyzés

Wintour tervei szerint minden olimpiai sportágat, így a kerékpározást, gimnasztikát, teniszezést, taekwondo-t, vívást és az ötkarikás játékokon most debütáló breaktáncot is felhasználják ahhoz, hogy a divat és a sport különös fúzióját hozzák létre az idei Vogue Worldön. Előzetes tervei szerint ezeket a párosításokat egyfajta időutazásként képzeli el, mellyel így egészen a száz évvel ezelőtti, 1924-es párizsi olimpiáig visszamenőleg mutatják majd be a fények városának hihetetlen divattörténelmét is.

De mi köze ehhez Rév Marcellnek?

A bejelentéssel egyidőben, Gigi Hadid főszereplésével debütált az esemény reklámfilmje, melyet Rév Marcellnek köszönhetünk. A magyar operatőr az Eufóriából megismert nagyszerű látásmódjával tett szert igazi világhírnévre, majd Miley Cyrus Flowers klipjét, illetve Billie Eilish Gucci reklámját is elkészíthette. Most pedig újabb elismerés érte, hiszen Anna Wintour csak és kizárólag szakma legjobbjaival hajlandó együtt dolgozni. Mutatjuk is Rév Marcell újabb lenyűgöző munkáját!

Nyitókép: Vogue

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: