Miért buknak a nők házas pasikra?

Mi lehet az oka, hogy vannak, akik könnyebben mondanak igent a házas férfiakn? 8 nő vallotta be, hogyan keveredett afférba nős pasival.

Mi nők szeretünk flörtölni, hiszen ez az, ami fiatalon tart bennünket, ha pedig szingli vagy, akkor szinte kötelező elfoglaltság. De amíg egyeseket visszatart a gyűrűsujjon megcsillanó karikagyűrű, addig vannak, akik kifejezetten a már elkötelezett pasikra utaznak. Mi lehet az oka, hogy bizonyos nők könnyebben mondanak igent a házas pasiknak?

Sokan – köztük volt egykor Elvis is – azt vallják, nem választhatod meg, kibe leszel szerelmes. De ez az állítás igaz akkor is, ha a másik fél már Isten szent színe előtt fogadalmat tett valakinek? Bár tabu és nem szeretünk beszélni róla, azért érdemes, hiszen ha megértjük az egész jelenség pszichológiáját, jobban tudjuk védeni magunkat és házasságunkat is. Egyesek azt vallják, hogy a házas férfiak már tudják, milyen elköteleződni és jó eséllyel a feleségük már be is idomította őket arra, hogyan legyenek jó szeretők, kedvesek és figyelmesek. De vajon mi az igazság? 8 nő vallott nekünk arról, hogyan és miért keveredett nős pasival afférba.

Valójában az izgalmat szerettem

„Igazából csak az az izgalmas érzés tetszett, hogy valami rosszaságot csinálunk. Több mint tíz évvel volt idősebb nálam a hapsi, és izgatott, hogy soha sem teljesülhet be a dolog, a lebukással járó adrenalin olyan magaslatokat adott a szeretkezéseinknek, amire egész életemben emlékezni fogok.”

Fogalmam sem volt róla, hogy házas

„Egy szórakozóhelyen találkoztam egy sráccal, és még aznap este egymásba is gabalyodtunk. Gyűrű nem volt az ujján, de reggel láttam a telefonja kijelzőjén a feleségével készült esküvői fotót. Kérdőre vontam, és nem tagadott semmit. Azonnal kiábrándultam, mert olyan pasinak tűnt, aki szemrebbenés nélkül bonyolódik ilyen kalandokba. Azóta elővigyázatosabb vagyok.”

Azt mondta, hogy lelki társak vagyunk

„Munkaügyből kifolyólag már évek óta ismertük egymást. Tudta, hogy én nemrég váltam el, nagyon kedves volt, és amikor elhívott kávézni, semmit nem gondoltam a dologba. Rengeteget beszélgettünk és mindketten úgy éreztük, végre van valaki, aki megért minket. Néhány hét után azt mondta, hogy neki ez nem is a szexről szól, úgy érzi lelki társra lelt. Mondanom sem kell, szerelmes vagyok azóta is, mint az atom. A feleségét még nem hagyta el, de tervezi.”

Fogadásból

„A barátnőm főnöke szuperszexi és befolyásos férfi, aki amúgy nagyon bejött nekem. Folyton ezzel húztak, míg egyszer fogadásból rá kellett mozduljak. Tudtam, hogy már vagy négy éve házas, de legnagyobb meglepetésemre egyből rápörgött a gondolatra, hogy lefeküdhet velem. Többet az életben nem beszéltem vele. De a barátnőmmel sem.”

Én is házas voltam

„A szomszédommal keveredtem közelebbi kapcsolatba, aki éppúgy házas volt, mint én. Nem éreztem magam bűnösnek, mivel mindketten egyszerre tettük éppen tönkre a házasságunkat. Mindketten elváltunk, de természetesen annyi nem volt a történetben, hogy kapcsolat legyen belőle.”

Négy éven át minden hónapban megígérte, hogy elhagyja a feleségét

„Azok közé a becsapott lányok közé tartozom, akiknek azt mondta a pasija, hogy már rég megromlott a házassága és azt ígérte, hogy hamarosan elhagyja a feleségét. És én tényleg hittem neki. Imponált, hogy elérhetetlen és talán pont én leszek az, aki megszerzi. Ezért elvakultan megtettem érte mindent. Minden hónapban elmondta, hogy mostmár beadja a válókeresetet. Négy év kellett, mire rádöbbentem, hogy sohasem lesz az enyém.”

Tetszett, hogy igazán soha nem lehetünk egymáséi

„Tudtam, hogy házas és nagyon tetszett, hogy úgy éreztem, epekedik utánam. Hétvégente, amikor a családjával volt, üzeneteket küldött, hogy mennyire kíván és nem tud nélkülem élni. Királynőnek éreztem magam, aki fejedelmi vadat ejtett. Tetszett a játék. Így utólag tudom, hogy nem álltam készen az elköteleződésre, azért estem szerelembe mindig olyannal, akivel ez képtelenség.”

Nyomult rám

„Nem gondolom, hogy bármi rosszat tettem volna azzal, hogy lefeküdtem egy házas pasival. Ő utazott rám végig, nyomult, udvarolt. Én nem tettem egy lépést sem felé. Ő tette kockára az életét és a házasságát, nem én.”

 

A modern pszichológia úgy véleményezi ezt a társadalmi jelenséget a női oldalról (mert nyilván férfi oldalról is van ilyen), hogy egyfajta intraszexuális versengés van bizonyos nők között. A házas férfiak már megkapták az alkalmassági minősítést, ezért értékük azonnal megnövekszik egy szingliével szemben. Ezen felül az ilyen típusú nők, ha megnyernek maguknak egy másik nővel elköteleződött férfit, azzal győzedelmeskedve érzik magukat a feleség felett. Ez egy tudatalatti vágy a felsőbbrendűségi érzés kielégítését szolgálja. Azok a nők, akik tudatosan házas férfiakat választanak, valójában az önbecsülésüknek keresnek újabb és újabb üzemanyagot. Sőt, gyakran szívesen képzelik el a másik nő fájdalmát. Lehet, hogy ezt az emberi természet sötét valóságának tartják és berzenkednek a kijelentés ellen, de sok nő van, aki nem törődik a másik nő érzéseivel. Tisztelet a kivételnek.

 

Nyitókép: Fotó: Andersen Ross
Forrás: thefemininewoman

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: