Mikor a sorozatok diktálták a hajtrendeket

Te emlékszel még ezekre a frizurákra?

A televízióban látott frizurák gyakran befolyásolták a képernyőn kívüli hajtrendeket. Elég csak Jennifer Aniston ikonikus "Racheljére" vagy a Sarah Jessica Parker által megformált Carrie göndör tincseire gondolunk.

A sor azonban az imént említett két példával nem zárul be, sőt számtalan olyan frizurát láthattunk a képernyőn, mely később a fodrászszalonokból kisétáló nők sokaságán köszönt vissza a való életben is. A Modern család Gloriaja, az X-Akták Scully ügynöke és bizony Buffy is többeket arra késztettek, hogy új hajviselettel diktálják a divatot. Mutatjuk a legemlékezetesebb, sorozatok által diktált hajtrendeket.

Peggy Bundy

Az Egy rém rendes család Peggy Bundy-jának élénk vörös, magasra tupírozott, hullámos tincsei máig ikonikusak, és a karakter vibrálóan színes ruhatárával és hangsúlyos ékszereivel kiegészülve a ’80-as évek tökéletes korlenyomata. Peggy a maga módján igazi stílusikon volt, így nem is meglepő, hogy az 1987-ben indult szériának köszönhetően nők sokasága rajongott ezért a hajcsavarók tömkelegével és tetemes mennyiségű hajlakkal tökéletesre formázott frizuráért.

(Fotó: IMDb)

Carrie Bradshaw

Carrie Bradshaw hamar igazi stílusikonná vált és ezt nemcsak megszámlalhatatlan mennyiségő Manolo Blahnik cipellőt és designer ruhát rejtő gardróbjának, hanem ikonikus hajviseletének is köszönhette. New York leghíresebb szinglijének szőke tincsei teljesen természetesnek ható hullámokban szálltak ugyanis szabadon, melyek egyfajta kellemes nemtörődömséget adtak megjelenésének. Kedvenc trendszetterünk pedig bizonyította, hogy ez a frizura minden alkalommal megállja a helyét.

(Nyitókép: IMDb)

Fran Fine

Igen-igen, hogy is maradhatna le listánkról a ’90-es évek igazi divatdiktátora, azaz A dadus?! Fran Fine a szivárvány minden színében játszó oufitjeit ugyanis tökéletesen egészítette ki hosszú fekete haja, melynek köszönhetően ezernyi frizuratippet leshettünk el a dadustól. Hol laza hullámokban, hol egészen göndören viselte, feltűzte, felfogta, leengedte, kivasalta, csattal vagy hajpánttal extrázta. Szóval ha nem tudjátok, mit kezdjetek a hosszú hajatokkal nyáron, csak tanuljatok Frantől. (Vagy olvassátok el ezt a cikkünket!)

(Fotó: IMDb)

Jessica Day

Zooey Deschanel Jessica Day-ként az Új lány című sorozatban villantott egy ikonikus tévés frizurát. A természetes hatású barna tincsek szigorúságának tökéletes kontrasztot adott a frufru, mely egyszerre keretezte a színésznő arcát és adott megjelenésének egy kis játékos bájt. Deschanel karakteréhez hozzátartozott még a vastag, fekete keretes szemüveg is, mellyel így egy kicsit a geek és a hipster lányok stílusikonjává is válhatott.

(Fotó: IMDb)

Casey Jean Parker

Bizony, itt most a szexszimbólum, Pamela Anderson Baywatch-korszaka is előkerül. A színésznő akkoriban ugyanis igazi stílusikonnak számított, jellegzetes sminkjét, sokat mutató ruháit és bizony frizuráját is sokan másolták. Utóbbi olyannyira népszerű volt, hogy azt a ’90-es években csak „Pammy” néven emlegették. A hajviselet természetesen ragyogó szőke színt és óriási volument igényelt, ahogy a frufru és a futás közben ide-oda himbálózó rétegek is kötelező elemei voltak. Ezzel a frizurával szerintünk még most sem lehet mellélőni.

(Fotó: IMDb)

Alexis Carrington

Most nem a Netflixen futó Dinasztiák sorozatban látott Alexisre gondolunk, hanem elődjére, azaz Joan Collinra, aki a ’80-as években alakította a karaktert. Az akkori Alexis még nem hosszú, szőke tincsekkel hódított, hanem a kor divatját követve – vagy éppen diktálva – a sötét színekre esküdött. A göndör fürtök és a tökéletesen formázott frizurák abszolút illettek a karakterhez és a sorozat pompájához is, melyet a nézők Alexis frizurát ellesve a saját életükbe is átültethettek.

(Fotó: IMDb)

Buffy Summers

Sarah Michelle Geller Buffy Summersként igazi tiniikon volt. Hiszen a sorozatban a stílusát lenyűgöző ruhatára és természetfeletti képességei egyszerre formálták. A vámpírok rémeként frizurája egy kicsit minden évadban megújult, de mindig egységes hatást keltett. Sokak kedvence (és a miénk is) az a longbob volt, mely egyszerre hatott vidámnak és játékosnak, mégis éreztette, hogy a karakter a felnőtté válás útjára lépett.

(Fotó: IMDb)

Miranda Hobbes

A Szex és New York szereplői közül nemcsak Carrie, hanem a többiek is igazi divatdiktátor státuszban tetszelegtek. A sorozat karakterei mind mások voltak, és ezt frizurájukkal is igyekeztek hangsúlyozni a készítők. A főszereplő mellett Miranda rövid, vörös pixie fazonra nyírt haja is ezt példázta. Az ügyvédként dolgozó Miranda ugyanis gyakran bújt androgrün szettekbe, melyhez ez a hajviselet passzolt a leginkább. A frizura pedig nemcsak neki, hanem a széria rajongóinak is nagyon bejött.

(Fotó: IMDb)

Dana Scully ügynök

Az X-akták Dana Scully-ja egy erős női szereplő volt és ezt frizurája is hűen tükrözte. Az egyenesre szárított, professzionális bob passzolt a Gillian Anderson által megformált határozott karakterhez és jól illeszkedett annak hajszínéhez is. Jellemzően középen volt elválasztva és elegánsan formázott rétegek tökéletesen keretezték az arcát. Scully ügynök hosszú bob frizurája dús volt, de mégsem tűnt soha túlzásnak. Sokszor ezt minden idők legjobb televízós frizurái közt emlegetik.

(Fotó: IMDb)

Rachel Green

A „Rachel” frizurát senkinek sem kell bemutatni, hiszen akik a Jóbarátok idejében voltak a sorozat rajongói, egyszer legalább biztosan kérték azt fodrászuktól. Jennifer Anistonnal szinte összeforrt ez az ikonikus hajviselet, mely a ’90-es évek legnépszerűbb trendjei közé is örökre bebetonozta magát. A rétegesen vágott, melírozott haj ugyan csak tökéletesen beszárítva mutatott ilyen jól, de ez senkit nem tántorított el attól, hogy kipróbálja azt.

(Fotó: IMDb)

Gloria Delgado

Gloria ragyogó és életteli karaktere a Modern család című sorozatban nem áll távol Sofia Vergara valódi személyiségétől, így ő tökéletes választás volt erre a szerepre. Hosszú, érzéki és mindig tökéletesen formázott laza, tengerparti hullámokban omló tincsei, egy ’70-es éveket idéző függönyfrufruval kiegészítve válnak egésszé. Ez a könnyed és erőlködés nélkül stílusos hosszú frizura az egyik sok közül, amely kortalan és bármilyen arcformához illik, így nem is meglepő, hogy máig igazán népszerű.

(Fotó: IMDb)

Nyitókép: James Devaney/GC Image/Getty Images
Forrás: Woman & Home

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: