Vonz az asztrológia? Keress fel egy asztrológust, vagy mélyedj el a következő 3 könyvben

Ha rend- és rendszerszerető vagy, valószínűleg minden fontos időpont gondosan be van írva a naptáradba. Manikűr, edzés, fogorvos... de mikor érdemes asztrológushoz menni? Ha érdekel a téma, ezt a 3 könyvet feltétlenül olvasd el!

Ha egy társaságban szóba kerül az asztrológia, valószínüleg hamar két táborra szakad a csapat. Vannak, akik lelkesednek érte, míg a többiek pénzkidobásnak tartják. Mindkét álláspontot abszolút meg lehet érteni, mert bár sokaknak lelki támaszt nyújthat, de az sem csoda, ha mások örökre kiábrándultak az asztrológiából a kóklereknek és a televíziós jóslásnak köszönhetően.

Már Kepler is olvasott a csillagokból

Talán meglepő, de már Kepler is rajzolt horoszkópokat, és igaz, hogy nem volt sem szakértő, sem elhivatott asztrológia rajongó, mégis úgy gondolta, valami van a dologban. Mielőtt rátérnénk, hogy miért jó, és mikor érdemes asztrológushoz fordulni, tegyük tisztába, hogy mi is a csilagjóslás. 

Ne tedd a kezed a képernyőre, hanem számolj!

A televíziós jóslásnak köszönhetően rengetegen kiábrándultak az ezotériából, pedig nem holmi hókuszpókuszról van szó. Az asztrológia a bolygók állásából következtet egy-egy életeseményre, vagy történésre különböző dátumok segítségével. A legáltalánosabb kiindulópont a pontos születési dátum, amiből személyre szabottan hasznos információkhoz juthatunk. Azzal is fontos tisztában lenni, hogy az asztrológia nem kőbe vésett törvény, vagy jövőbe látás, csupán egy útmutatás. 

Mikor érdemes asztrológushoz menni?

Ha eldöntöttük, hogy felkeresünk egy szakembert hangsúlyozom, hogy szakembert –, felmerül a kérdés, hogy mikor érdemes a csillagokból olvasni? Az asztrológusok szerint nincs rossz időpont, de vannak olyan kulcsfontosságú pillanatok az életben, amikor szükségünk lehet egy kis extra segítségre. Vannak olyan időszakok és alkalmak, amikor különösen nagy segítséget nyújthat a csillagjóslás. Íme, 5 meghatározó időpont, hogy mikor érdemes asztrológushoz menni. 

1. Születésnapi forduló

Az asztrológus különféle diagrammokkal és számokkal dolgozik. Azt a napot, amikor a Nap újra a születésünkkor elfoglalt helyen áll, a diagrammon szoláris visszatérésnek nevezik. Ilyenkor extra energiához jutunk, éppen ezért az asztrológus ebben az időszakban látja a legjobban, hogy milyen típusi energiákra számíthatunk az elkövetkezendő évben. Ilyenkor kiderül, milyen lehetséges buktatókra számíthatunk, és mi játszik különösen meghatározó az életünkben. Ez az információ segíthet az energiagazdálkodásban. 

 2. Amikor a Szaturnusz visszatér

Erre az időpontra várni kell, nagyjából a 30. születésnapunk körül következik be. A Szaturnusz visszatérése azt jelzi, amikor a bolygó újra azt a helyet foglalja el, ahol a születésünkkor állt. A Szaturnusz a karma, a fegyelem és a korlátok bolygójaként ismert és olyan időszakot jelezhet, amikor kénytelenek vagyunk szembenézni életünk sarkalatos pontjaival. Nagyobb felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért, úgy is tekinthetünk rá, mint egy kozmikus felnőtté válásra. Ez tulajdonképpen teljesen logikus, hiszen harminc körül mindenki érzi, hogy valami megváltozik, és vége a felhőtlen húszas éveknek. Ez a kihívásokkal teli, kicsit több mint két éves ciklus meghatározó tanulságokat hozhat magával. Ez a fejlődés időszaka, éppen ezért érdemes ilyenkor asztrológushoz menni.  

3. Életközepi válság, vagyis az Uránusz helyzete

​​A Szaturnusz visszatéréséhez hasonlóan nagyjából 42 éves kor van még egy meghatározó időszak, amikor az Uránusz szembekerül azzal a hellyel, ahol születésünkkor állt. Ilyenkor könnyen érezhetjük, hogy magunkkal és másokkal is harcban állunk, de az sem ritka, ha a vallásba vetett hitünket is megkérdőjelezzük. 

4. Amikor elvesztél a lélek sötét bugyraiban

Előfordul, hogy úgy érezzük, mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt, és minden kártyavárként dől össze körülöttünk. Ez persze bármikor megtörténhet, de gyakran egy korábbi traumatikus élmény idézi elő, vagy egzisztenciális válság. 

5. Amikor kíváncsi és nyitott vagy

Az asztrológusok szerint akkor is érdemes mélyebbre ásni a bolygók üzenetében, ha úgy érezzük, kellően nyitottak vagyunk rá. Ha megfogalmazódik bennünk a vágy, valószínűleg van valami a lelkünk mélyén, ami szeretne felszínre törni, de nem találja az utat. Ilyenkor is érdemes lehet asztrológushoz menni. 

Ha nem akarod, hogy a csillagaidból olvassanak, olvass te!

Ha nem érzünk csillapíthatatlan vágyat, hogy asztrológushoz forduljunk, de valamit mégis megmozgat bennünk a kérdés, érdemes kicsit ráhangolódni a témára. Ehhez pedig ez a 3 könyv tökéletes választás.

  1. Chani Nicholas asztrológus Sorsunk a csillagokban című kötetében segítséget nyújt, hogyan értelmezhetjük a születési képletetünket, miként jöhetünk rá a különleges egyéni képességeinkre, és az élet mely területein állunk kihívás előtt. 
  2. Elisabeth Haich lebilincselő regényében tárja elénk az asztrológia különös erejét. A Beavatás az ősi Egyiptomban játszódik, ahol egy fiatal nő épp az uralkodói beavatására készül. Mestere apránként vezeti be az élet egyetemes igazságaiba, miközben feltárul előtte a karma, a reinkarnáció törvényszerűsége. Eközben a huszadik századi Európába is nyomon követhetjük egy nő életét, majd kiderül, hogy a két történet rejtélyes módon összefügg. 
  3. Peller Mariann Végtelen kísértés című kötete egyszerre szórakoztató és bölcs, miközben úgy érezzük, az események akár velünk is megtörténhettek volna. A regény főszereplőjének látszólag mindene van, ám hirtelen teljes fordulatot vesz az élete. Találkozik egy férfival, és olyan elsöprő érzelmek törnek fel benne, amire látszólag nincs magyarázat. A nő úgy érzi, mintha ismerné a férfit, és az élet komoly kísértés elé állítja. A kérdés, hogy képes-e mindennek ellenállni, vagy a sorsot nem lehet erővel legyőzni.

Forrás: Well + good
Nyitókép: Getty Images/Rudzhan Nagiev

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: