Mikrodrink, a vízcsepp méretű környezetbarát és cukormentes üdítőital

Egy osztrák vállalat, a Waterdrop egyszerre buzdít minket az egészséges és a környezettudatos életmódra. Ebben népszerű termékük is segít nekünk, amelynek előállításához 98 százalékkal kevesebb műanyagra van szükség.

Az egészségügyi szakemberek azt javasolják, hogy fogyasszunk naponta legalább két liter vizet. De előfordul, hogy az ízlelőbimbóink egyszerűen másra vágynak. Ilyenkor békésen válogathatunk a gyümölcslevek és üdítők arzenálja között, de ez a nyugalom gyakran szertefoszlik, ha elolvassuk a termékek hozzávalóit és tápértékét. Miért nincs egy olyan ital, amely ízletes és egészséges, és nem termelünk felesleges műanyag hulladékot sem vele? Pontosan ezt a kérdést tette fel magának Martin Murray is, amikor ráeszmélt, hogy az üzletek polcain a cukrozott üdítők és a műanyag palackos vízek mellett nincs más alternatíva. A férfi az egészségére és a környezetre is szeretett volna ügyelni, ezért ahol tudott, ott csak egy pohár csapvizet kért magának. Azonban egy idő után ráunt erre és elgondolkodott, milyen alternatívával tehetné bárhol, bármikor finomabbá az italát. Így született meg 2016-ban a Waterdrop ötlete, amely vízcsepp méretű, természetes hozzávalókkal ízesített kapszulájával tört be a piacra.

A Microdrink kapszula hamar közkedveltté vált, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert, mesterséges aromát vagy színezéket. Az enyhén édeskés ízét a stevia adja, illetve növény- és gyümölcskivonatok – például ginzeng, gyömbér, acai bogyó és lime – felhasználásával készül. Egy kapszulával egy félliteres üveget spórolhatunk meg, vagyis 400-600 ml víz ízesítésére alkalmasak. A vállalat célja, hogy egyszerre buzdítson mindenkit az egészséges és a környezettudatos életmódra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Drink More Water (@waterdrop) által megosztott bejegyzés

„Igyál többet, igyál jobban” – így hangzik a Waterdrop mottója, hiszen a vállalat az egészség mellett a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektet. A Microdrink kompakt kialakítása lehetővé teszi, hogy utazás közben is egyszerűen ízesítsük a kulacsunkba vagy a poharunkba töltött csapvizet, ahol a vízcsepp méretű kapszula gyorsan feloldódik. Arról nem is beszélve, hogy a csomagolásához 97 százalékkal kevesebb műanyag felhasználására van szükség, mint egy hagyományos palackozott ital esetében. A Waterdrop áprilisban hivatalosan is bejelentette, hogy az európai piac meghódítása után Amerikában is megnyitják az első üzletüket. Murray szerint észrevehetően megnőtt a kereslet a fenntartható lehetőségek iránt, hiszen az emberek életében egyre fontosabb a környezetvédelem. „A Microdrink kapszulák eladása az elmúlt öt évben exponenciálisan növekedett. (…) Mára több mint 30 millióval kevesebb műanyag palack került a hulladéklerakókba a Waterdrop-nak köszönhetően” – mondta Murray.

Forrás: Hypebae
Nyitókép: Waterdrops

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: