Milánóban mutatta be új, zero waste kollekcióját Vetlényi Alma

Vetlényi Alma legújabb kollekciója hulladékminimalizálási szabászati eljárással készült a fenntartható luxus és a magyar gyökerekhez való visszanyúlás jegyében. Az öltözéksorozat a Milan Fashion Weeken mutatkozott be elsőként.

Az ALMA 2022. tavaszi-nyári kollekcióját a tervező, Vetlényi Alma személyes öröksége ihlette: Alma művészcsaládban nőtt fel, édasapja, Vetlényi Zsolt festőművész alkotásai révén érték az első művészeti benyomások. Ezek a korai hatások érzékelhetőek a munkáiban is. A családi gyökerekhez visszatérve a kollekció közös alkotás révén született meg. Alma édesapja és édesanyja kezei is nyomot hagytak a tavaszi-nyári kollekció darabjain.

Fenntarthatóság, családi örökség és digitalizáció

Az alapanyagokat a tervező és édesapja együtt festette meg, Vetlényi Zsolt budapesti műtermében. A festészeten keresztül kialakult családi értékek így köszönnek vissza a reprodukálhatatlan kézzel festett textil mintákban. A darabokat a tervező édesanyjával, Szende Ritával véglegesítette, aki a márka jobbkeze a modellezési és gyártási folyamatokban. A kollekció legnagyobb autentikus értéke ezekben a kézzel festett textilekben rejlik. Játékosságát pedig a minták véletlenszerűsége adja, amelyeknek magas minőségű textilek adnak alapot, mint például a tiszta selyem, lenvászon és az áttetsző, légies selyem organza. A textilek és minták rétegződése új és új felfedezni valót rejt magában. Az áttetsző rétegeknek és letisztult sziluetteknek köszönhetően a darabok izgalmas kombinációs lehetőségeket kínálnak a változatos szettek kialakításához.

A kézzel, hulladékminimalizálási szabászati eljárással készült kollekció a fenntartható luxus és a magyar gyökerekhez való visszanyúlás tökéletes ötvözete. A tervezés fontos sarokpontja, hogy ebben is ragaszkodott a tervező gyökereihez: minden darab Budapesten készült el, Alma szülővárosában. 

Vetlényi Alma a Hungarian Fashion & Design Agency és a Camera Nazionale della Moda Italiana mentoráltjaként a Milan Fashion Weeken megvalósuló Fashion Hub Market eseményen mutatta be elsőként 2022 tavaszi-nyári kollekciójának kiemelt darabjait. A kreációkat egy izgalmas együttműködés keretében az ARe csapata digitalizálta, így a telefonja segítségével bárki meg tud ismerkedni az egyedi és fizikai állapotában el nem készült darabokkal is. A digitalizáció révén így életre kelnek az ALMA designok, amelyeket csak a pontos igényeknek megfelelően gyárt le a márka a fenntarthatóság és a hulladékminimalizálás elvének jegyében.

Forrás és nyitókép: sajtóanyag

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: