Milyen a világ legszebb női arca? Egy plasztikai sebész választ adott a kérdésre

Egy plasztikai sebész a világ legszebb hírességeinek vonásaiból, a pácienseinek leggyakoribb kérései alapján „ollózta össze” azt az arcot, amely a nők szerint a tökéletességet testesíti meg.

Mindannyian tudunk egy olyan hírességet, akinek szépsége egyszerűen ámulatba ejtő. Abban is biztosan vagyunk, hogy a legnépszerűbb választások között Angelina Jolie, Jennifer Lopez és Selena Gomez is előkelő helyen szerepelne. De azt is elmondanánk ezekről a sztárokról, hogy az arcuknak minden egyes részlete hibátlan? Egy londoni plasztikai sebész, Dr. Julian De Silva szerint egyértelmű a válasz: természetesen nem. Azonban De Silva azt is megmutatta, hogyan néz(ne) ki a világ legkívánatosabb nője, hiszen 1000 vendég kérése alapján alkotta meg azt az arcot, amelyre a legtöbb páciense vágyott.

Önmagunk legjobb verziója helyett

Habár egyre gyakoribb, hogy a kozmetikai beavatkozások előtti konzultációra valaki saját, filterekkel módosított szelfijével érkezik, még mindig sokan fordulnak a szakemberekhez úgy, hogy egy híresség fotóján mutatják meg, milyen végeredményre vágynak. „A megbeszélések során gyakori, hogy a páciens egy ismert személy képével érkezik, és azt mondja, így akar kinézni. Nyilvánvalóan ilyenkor az a kihívás számomra, hogy megnézzem az arcuk arányát, és tanácsot adjak hogy ez jól állna-e az illetőnek. Néha azért kell módosítani a terveket, mert korlátozott, hogy mennyire lehet javítani a természetes adottságokon” – mondta Dr. Julian De Silva, aki az elmúlt 10 évben első kézből követte nyomon a trendeket.

Az szakember azt is hozzátette, szerencsére ma már a legtöbb nő tisztában van azzal, hogy egy vonásuk, például az orruk megváltoztatása miatt nem fognak teljesen ugyanúgy kinézni, mint Katalin hercegné. Az sem véletlen, hogy sokan pontosan ezzel a kéréssel – vagyis, hogy Kate Middleton orrát szeretnék magukon látni – fordulnak hozzá, hiszen a cambridge-i hercegné orra matematikailag szinte tökéletes, mivel 106 fokos szöget zár be. A kutatások szerint ez a szög a legvonzóbb az emberek szemében.

De Silva a tapasztalatai – illetve páciensei óhajai – alapján arra a következtetésre jutott, hogy a legszebb vonások a következők:

  • Jennifer Lopez szemöldöke
  • Keira Knightley szeme
  • Katalin hercegné orra
  • Penélope Cruz szája
  • Cher állcsontja
  • Selena Gomez állcsúcsa
  • Miley Cyrus homloka
  • Angelina Jolie arccsontja
  • Reese Witherspoon bőre

A végeredményt egy képpel is illusztrálta, amely bemutatja a tökéletes arcot. Habár pontosan ugyanilyen vonásai egy embernek sincsenek, sokan megjegyezték, hogy a kép kísértetiesen hasonlít Nina Dobrev színésznőre. Ami azért nagyon érdekes, mert az ő képét nem gyakran mutogatják a kozmetikai sebészeknek.

Forrás: Your Tango
Nyitókép: Joeyy Lee/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: