Tudod, milyen kiegészítők illenek a testalkatodhoz?

Az összeállításod sikere a részletekben rejlik

Nem tudod, melyik kiegészítő lenne a legelőnyösebb számodra? Mi segítünk megtalálni!

Nemcsak diétával és sportolással tehetünk megjelenésünkért, hanem az előnyös öltözködéssel is. Figyelj oda arra, hogyan kombinálod a ruhadarabokat, ugyanis nem mindegy, mit, mivel és hogyan viselsz. A kiegészítők tekintetében is létezik pár aranyszabály, amelyeket ha betartasz, az összeállításod igazán stílusos lehet.

Milyen ékszert válassz?

Ha a dekoltázsod szeretnéd kiemelni és dúsabbá varázsolni, vegyél fel egy hosszú nyakláncot vagy egy pár hangsúlyos, extravagáns fülbevalót. Amennyiben viszont pont az a célod, hogy ne a mellkasod irányába vonzd a tekinteteket, kerüld az előbb említett darabokat, és inkább fókuszálj a szolid, kisebb nyakláncokra. Így a nyakad lesz hangsúlyos, nem pedig a dekoltázsod.

Ha már a nyaknál tartunk, érdemes tisztázni a chokerekre (olyan nyakékek, amelyek szorosan a nyakra feszülnek) vonatkozó aranyszabályt. Kerüld ezeket a darabokat, ha rövid a nyakad, mert optikailag szélesíthetnek, és az arcod is kerekebbnek tűnhet tőlük. Viszont, ha hosszú és vékony a nyakad, nyugodtan viseld ezeket a kiegészítőket, ugyanis nagyon szépen kiemelik az alakod, főleg a dekoltázsod.

Kedveled a choker nyakláncokat?

A karkötőkre és gyűrűkre is az ellentétes alapszabály érvényes, miszerint a hosszú, vékony karra szuper egy vastag, feltűnő karkötő, a rövidebb, teltebb karhoz viszont inkább egy vékonyabb, diszkrét darab illik. Ugyanez mondható el a gyűrűkről is, hiszen egy hatalmas, csillogó ékszer vonzza a tekinteteket.

Övek és cipők

Az öv viselése minden esetben a derék körül a legelőnyösebb, hiszen ha a mell alatti részen hordod, szélesebbnek tűnhet a derekad. Ha pedig a csípő alatti részre csatolod, a hasadra irányítod a figyelmet, amit a legtöbben inkább szeretnének elkerülni.

A cipők kiválasztásakor is a kontrasztra törekedj! Tehát ha vékony a bokád, egy vastag talpú cipővel vagy telitalpú magassarkúval érheted el az egyensúlyt. Viszont ha vastag a bokád, és szeretnéd erről elterelni a figyelmet, akkor minél visszafogottabb, vékony pántú cipőket, szandálokat érdemes hordanod.

Válassz hozzád illő cipőt, hiszen a megfelelő darab az egész lábat formálja!

Napszemüvegek

Óriási a választék, ezerféle stílus, típus és szín sorakozik a boltok polcain. Vásárláskor elsősorban arra érdemes ügyelned, hogy az arcformád szerint válassz napszemüveget.

Derítsd ki, milyen az arcformád!

  • Abban az esetben, ha kerek az arcod, az a cél, hogy optikailag keskenyítsd. Ezt keskeny, szögletes keret választásával teheted meg.
  • Ha ovális, neked van a legkönnyebb dolgod, hisz a legtöbb fajtájú és típusú szemüveg illik hozzád. Válassz a fejed legszélesebb pontjánál egy icipicivel nagyobb keretet, így a fejtetőd és az állad közötti távolságot csökkentheted optikailag.
  • Háromszög alakú arcforma esetén olyan keretet érdemes venni, amely inkább piramis alakzatú, vagy legalábbis a szemüveg teteje legyen nagyobb és hangsúlyosabb! Ezzel az optikai játékkal egyensúlyba hozhatod az álladnál szélesebb homlokod.
  • Ha szögletes fejformád van, akkor a lekerekített, nőies szemüvegkeretek valók neked. Így finomíthatsz legkönnyebben a karakteres vonásaidon.
  • A gyémánt alakzatba tartozol? Ebben az esetben a homlokod és az állad keskenyebb, tehát a szemeidre érdemes helyezned a hangsúlyt. Vedd elő kreativitásod, ugyanis nyugodtan hordhatsz drámai, „oversized” szemüvegeket!
A napszemüveg segítségével kifejezheted egyéniséged és stílusod
Milyen táska illik hozzád az alkatod szerint?
Előfordult már veled is, hogy vettél egy gyönyörű táskát, de amikor megnézted magad a tükörben a legújabb zsákmányoddal, valahogy nem úgy festett az összkép, ahogyan azt eredetileg elképzelted? A tökéletes darabnál ne csak az aktuális divatot és a legmenőbb márkákat vedd figyelembe, hanem a formát is. Nagyban meghatározza a kinézeted és a megjelenésed, hogy az alkatodhoz milyen táskát választasz. Természetesen fontos, hogy a személyiségedhez is passzoljon a stílus, de az lényegesebb, hogy a testfelépítésed alapján is átgondold, melyik áll a legjobban neked. Egy rosszul kiválasztott táska sajnos optikailag torzíthat a megjelenéseden, egy jól átgondolt darab viszont segíthet harmonizálni azt. Segítünk megtalálni a hozzád illő táskát!
Válassz olyan táskát, amely az aktuális szettedhez és a testalkatodhoz is passzol!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: