Milyen típusú bor vagy a horoszkópod szerint?

Mindig érdekelt, vajon összefügg-e a csillagjegyeddel, hogy mit kortyolsz legszívesebben, milyen itallal tudsz leginkább azonosulni? Akkor eláruljuk: nagyon is van kapcsolat bor és horoszkóp közt: derítsük fel ezt együtt!

Nem is kell ahhoz sok pohár italt elfogyasztanod, hogy felmerüljön benned a kérdés: vajon van-e összefüggés bor és horoszkóp közt? Elvégre olyan sok mindennel összekötik a csillagok mozgását a hozzáértők, miért épp a borozás maradna ki a jóból? Nos, eláruljuk: a sejtésed jó, tényleg össze lehet kapcsolni a csillagjegyedet azzal, milyen típusú bor lennél – lássuk is a választ!

Bor és horoszkóp: a Kos tüzes és emlékezetes, míg az Oroszlán egy kiváló rozé

Kos: Egy tüzes, ambiciózus, határozott és közkedvelt jegyhez ugyanilyen bor dukál: Kosként biztosan egy telt ízű cabernet sauvignon lennél, amely karakteres jegyeivel bármilyen társaságban eléri, hogy emlékezzenek rá.

Bika: A zodiákus egyik legmegbízhatóbb, legkövetkezetesebb jegyeként olyan vagy, akár egy chianti. Népszerű és könnyed (hiszen ezek a jellemzők is megvannak benned), ugyanakkor inkább azokhoz az alkalmakhoz és kísérőkhöz vonzódsz, ahol érvényesül stabilitásod, megbízhatóságod. Kifinomult ízlésed pedig egyfajta pluszként jelenik meg.

Ikrek: Ha valaki, hát te imádod a pezsgést. Mindig a társaság középpontja vagy, és ha nem történik semmi, te teszel róla, hogy felszámold az unalmat. Mi más lehetnél, mint egy palack finom pezsgő? Hogy száraz vagy édes, azt már az ízlésedre bízzuk.

Rák: Talán a külvilág felé azt mutatod, hogy kemény páncélt viselsz, de emögött egy vajszívű, érzékeny, csupa jóság személyiség lakozik. Ezért bor és horoszkóp párosításában mi lehetnél más, mint egy édes muskotály, amely finom ízével azonnal elvarázsol. Alkoholtartalma viszont nem kólint azonnal fejbe, inkább csak kellemesen hangulatba hoz.

Oroszlán: A zodiákus királynőjeként szeretsz tündökölni és tetszeni, és bírod, ha nagyobb társaság vesz körül, akik egész éjszaka veled tartanak. Ha bor lennél, egy finom rozéként tudunk elképzelni, amelyre mindenki szeme felcsillan – akár önmagában, akár fröccsként.

jalapenos rozé
Fotó: Marina Cavusoglu/GettyImages

Kifinomultság és kalandvágy, a pohárban is

Szűz: Szereted a rendet, a rendszert, és szívesen írod te magad a szabályokat. Ugyanakkor könnyed is tudsz lenni, aki kiragyog a társaságból és remek partner a tartalmas beszélgetésekhez. Egy pohár sauvignon blanc-ként tudunk elképzelni, amely a ropogós citrusok és gyógyfüves jegyek egyensúlyával lepi meg és kápráztatja el a társaságot, környezettől és „feladattól” függően mindig máshogy.

Mérleg: Életed minden területén lételemed az egyensúly, a harmónia, a szépség és az elegancia. Ezért olyan borfajta lennél, melyben tökéletes egyensúlyt alkot a sav, a tannin, a cukor és az alkohol. A pinot grigio az ideális édes, gyümölcsös és kiegyensúlyozott bor ehhez a jegyhez: lágy, elegáns fehérbor, amelyet könnyű azonnal a szívünkbe zárni.

Skorpió: Szenvedélyes természeted ismeretében először talán te is valamilyen vörösbornak titulálnád magad, de gondolj csak bele, milyen érzékeny, szerető és gondoskodó ember vagy valójában. Közelebb állhat hozzád egy chardonnay, amely gyakran krémes, vajas ízvilágú, kényeztetően simul a pohárba és kortyolás közben is valósággal simogatja a társaságot. Ugye, hogy van ebben valami?

Nyilas: Bor és horoszkóp párosítását tekintve Nyilasként egy vidám, kalandot és utazást ígérő, külünböző vörösborokból készülő háziasítás, franciásan szólva cuvée lehetnél, mint például a kaliforniai Napa-völgyben készülő cabernet sauvignon és merlot keveréke, alias „sauvignon merlot”. A világ két legkedveltebb szőlőfajtáját egyesítve ezek a borok általában csokoládésak, tanninosak, de mégis finom gyümölcsösek. Illatukban cédrus, tölgy és fűszerek, valamint kókusz és vanília is felfedezhető.

vonzalom szerelem
Fotó: g-stockstudio/Getty Images

Akiknek a középszerű sohasem elég

Bak: Nagy magasságokba törekvő csillagjegyként olyan bor lehetnél, amely szintén a magasból érkezik, mint az argentin malbec. Az Andokban tiszta napfényben és alacsonyabb hőmérsékletben terem, szőlője lassan érik, így elegendő idő áll rendelkezésre a magasabb savtartalom és az erősebb csersavszerkezet kialakulásához. A végeredményre várni kell, de megéri, mert igazán különleges – amit te, a keményen dolgozó, erős és céltudatos Bak pontosan értesz és tudsz is értékelni.

Vízöntő: Szeretsz különbözni, tanulni és érvelni, és mindig jellemez egyfajta „lehet ezt másképp is csinálni” hozzáállás. Ami a borokat illeti, itt sem lehetne téged beskatulyázni. Nem vagy kimondottan fehérbor, de vörös sem. Leginkább egy narancsbor lehetnél, amely mind a fehérektől, mind a vörösektől a legjobbat kapja. Ropogós és savas, mint az előbbiek, de a vörösborokra jellemző zamatot is tartalmazza. Gyümölcsös, virágos és pikáns, amely számos ételhez passzol, de önmagában is hozza a wow-érzést.

Halak: Természetesen csakis olyan bor lehetsz, amely eyszerre foglalja magába álmodozó, kényeztető, kreatív és művészi természetedet. És nincs bor, amely ezt jobban tenné, mint egy fehér cuvée. Csak ez képes tükrözni azt az elegáns, titokzatos, izgalmas és harmonikus elegyet, amiben magadra ismerhetsz.

Forrás: Tastingtable.com
Fotó: kupicoo/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: