Minden, amit a filmekből tanultam a szexről

Természetesen senkit sem arra buzdítunk, hogy hollywoodi filmekből edukálódjon, mit hogyan kell csinálni a hálószobában, de azért jó pár dolgot elleshetünk ezekből is.

Talán nem volt hiába az a sok popcorn, és valamit felszedtünk a plusz kilókon kívül is magunkra a filmekből, már ami a szexuális felvilágosítást illeti. Hollywood produkált jó néhány ikonikus ágyjelenetet, melyekben – talán az Elemi ösztön kivételével – sokan helyet cserélnénk a főszereplőkkel. Bár számomra még mindig Chris Isaac Wicked Game videóklippje viszi a legbejövősebb élményt ezen a téren, lássuk, vajon tanulsággal is tudnak-e szolgálni számunkra a szenvedélyes jelenetek?

szex szerelem vonzalom csók szenvedély
fotó: LanaStock / Getty Images

A beleegyezés fontossága

Talán tinédzserként még nem fogtuk teljesen az adást, és lássuk be vannak felnőttek, akiknek ez a mai napig sem sikerült, azért jónéhányunk már tisztában van azzal, hogy a szexhez mindkét fél beleegyezése szükséges. Ráadásul az sem árt, ha ez nem csatakrészegen történik, mert ugye olyankor nem feltétlenül a józan ész fogja a kormányt a toronyban. A Superbad – avagy, miért ciki a szex című film rendkívül jól rávilágít a beleegyezés minőségére és fontosságára. Itthon még a mai napig divatos a lányokat leitatni, vagy legalább egy kicsit belazítani a könnyebben kaphatóság jegyében. Azzal is tisztában vagyunk, hogy ugye az erkölcsi normák is máshol vannak, de azért az úriemberek és azok a lányok, akik úgy gondolják, van eszmei értékük, talán a film hatására picit többre értékelik magukat két Pina Coládánál.

Szenvedélyes és érzéki együttlétek

Míg a pornó és jó néhány film keménynek és nyersnek láttatja a szexet, azért szerencsére van ellenpélda is, ami bemutatja, hogy a szerelmeskedés lehet lassú, érzéki vagy akár szórakoztató. Elég, ha a Barátság extrákkal intim jeleneteire gondolunk, ahol aztán igazi barátsággá és kapcsolódássá válik a matracon töltött idő. Nem ér összekeverni a szintén klasszikus Csak szexre kellesz szenvedélyes jeleneteivel, de a lényeg, hogy ezek a filmek megmutatják, hogy a szexnek arról kell szólnia, amit mindketten akartok. Ha gyors, akkor csináljátok villám módra, ha lassú, akkor tartson fél éjszaka, ha pedig BDSM-re vágysz… nos, akkor ahhoz kicsit alaposabban kell a partnereddel egyeztetni.

Szexelhetsz az első randin. Vagy nem.

Nemcsak azt tanulhattuk meg, miként kell a „szerelempáfrányt” ápolni a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmből, hanem sok minden mást is a randevúzásról. Ezen belül pedig rendkívül inspiráló volt a filmben az a gondolat, hogy a szexnek nem kell az első randin bekövetkeznie, de ha úgy akarjuk, nem kell megvárni vele a harmadik (vagy kinél mi a személyes szabály) randevút sem. Simán lehet szexelni az első randevún és az is teljesen rendben van, ha addig vársz vele, ameddig te helyesnek érzed.

Nem a szex kell ahhoz, hogy teljes legyen egy párkapcsolat

Nem arról van szó, hogy ne kellene szerelmeskedni, pusztán arról, hogy nem kell, hogy ez határozza meg alapvetően a jó kapcsolatot. Nagyon sok romantikus vígjáték létezik, mint például a Hirtelen 30 is, amely egyáltalán nem tárgyalja a szexet. És nem azért, mert valami elítélendő dolog lenne, hanem mert attól, hogy nem mutatják be részletesen a mocskos kis huncutkodás részleteit, még nyilvánvaló két ember összetartozása. Tehát csináld azt, ami számodra kielégítő és ne pedig azt, amit elvárnak tőled.

Védd magad!

Az biztos, hogy a Bajos csajok szexjelentete is sokunknak beleégett a retinájába, és bár az ábrázolás a valódi szexuális nevelés szatírája, az biztos, hogy mindannyiunknak átjött (még akkor is, ha azonos neművel él szexuális életet) az óvszer és a védelem fontossága.

Jacuzziban bárhol, bármikor…

Ehhez a megállapításhoz film sem kell, hiszen a jacuzzi huncutkodásra csábít szinte mindannyiunkat. Valld be, te is elképzelted már a buborékok között, vagy újrajátszottad képzeletben A fiúknak, akiket valaha szerettem erotikával túlfűtött jeleneteit.

Nyitókép: LanaStock / Getty Images
Forrás: theeverygirl

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: