Minden, amit a hamarosan debütáló Barbie filmről tudni lehet

Margot Robbie és Ryan Gosling rajongói már megkezdték a visszaszámlálást.

Nem túlzás azt mondani, hogy az egész internet Barbie lázban ég. Tavaly nyáron láttak napvilágot az első fotók a forgatásról, majd érkeztek a rejtélyes célozgatások a filmmel kapcsolatban, aztán áprilisban megjelent a mozi előzetese, azóta pedig sorra érkeznek az újabb és újabb információmorzsák a nyár egyik legjobban várt filmjéről.

Robbie szárnyai alatt

Ha bárkit megkérdeznénk, ki lenne a legalkalmasabb arra, hogy Barbie-t játssza egy filmben, talán kivétel nélkül mindenki Margot Robbie-ra tenné le a voksát. Habár a színésznő előtt állítólag Amy Schumer és Anne Hathaway is visszamondta a szerepet, Robbie tündököl benne. De a színésznő nemcsak a főszereplője, hanem az egyik producere is az alkotásnak. Ugyanis a filmet a LuckyChap Entertainment gondozza, ami Robbie és férje, Tom Ackerley, illetve legjobb barátjuk Josey McNamara közös cége. A film producere Ackerley, Robbie Brenner és David Heyman, továbbá McNamara és Ynon Kreiz is részt vett a film készítésében.

Gosling és Robbie kalandja

A forgatókönyvet egyébként Greta Gerwig és Noah Baumbach írta. Utóbbi a Házassági történet írója is. Gerwig nevét pedig a Kisasszonyok vagy a Csak szexre kellesz filmekből ismerhetjük. Ő egyébként a Barbie rendezője is. A történetről sokat nem tudunk, ami kiderült már az előzetesből és néhány interjúrészletből, hogy Ken (akit Ryan Gosling alakít) elkíséri Barbie-t egy közös kalandra a való világba. Robbie nagyon titokzatosan mesélt a filmről egy interjúban. A színésznő elmondta, tudja, hogy sokan, ha azt olvassák, hogy ő alakítja Barbie-t, azt gondolják majd: „Ó, Margot játssza Barbie-t, akkor tudom, mire számítsak”. A színésznőnek épp ezért a célja, hogy „valami egészen mást adjon a rajongóknak – valamit, amiről nem is tudták, hogy akarják”.

Arcok, akikre nem számítanál

A moziban olyan színészek és színésznők is feltűnnek, akire biztosan nem számítanánk. Például a Betty, a csúnya lányból ismert America Ferrera, Helen Mirren, a Bridgerton „Penelope-ja”, azaz Nicola Coughlan és a Szexoktatás Emma Mackey-je, akit rendszeresen Robbie hasonmásaként emlegetnek. De a film „Kenjei” között is olyan nevek sorakoznak, mint Gosling, Will Ferrell, a Sang-Chi és a tíz gyűrű legendájából ismert Simu Liu és a Doctor Who-ban is szereplő Ncuti Gatwa. A moziban feltűnik még Scott Evans és Kingsley Ben-Adir is.

Az éneklő Barbie

Persze, az igazi Barbie moziból nem maradhat ki a tánc és a zene sem. Ennek pedig Dua Lipa lesz a felelőse. A többszörös Grammy-díjas énekesnő nemrég osztott meg Instagram oldalán egy klippet a Barbie forgatásáról és már a teljes betétdal is elérhető, ami stílusosan a Dance the Night (Táncoljuk át az éjszakát) címet kapta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DUA LIPA (@dualipa) által megosztott bejegyzés

Ottalvós buli

Nemrég Emma Mackey mesélt egy interjúban arról, hogy még a tavalyi forgatás során szerveztek ottalvós bulit a Barbie és Ken szereplőknek, ahol együtt játszott Scott-tal és Ncuti-val. A színésznő azt is elmesélte, hogy általában nem szeret játszani, mert versengő alkat és könnyen felhúzza magát, de Scott-tal nagyon jók voltak együtt. A készülő moziról így áradozott Mackey: „Szuper vígjátékban szerepelni. Barbie könnyű, vicces és butuska, amerikai és rózsaszín.”

 A Barbie 2023 júliusában érkezik a hazai mozikba.

Forrás: Elle
Nyitókép: Greg Doherty / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: