Minden, amit eddig tudni lehet a Trónok harca előzménysorozatokról

Spoiler: visszatérnek a Mások!

Akik azt gondolták, hogy a Trónok harca-láz véget ért, tévedtek. Nemcsak, hogy készül az új előzménysorozat, de négy másik spin-off is tervben van!

Azt már hosszú hónapok óta tudni lehet, hogy előzménysorozatot készítenek a világsikerű Trónok harca szériák után, most viszont már azt is csiripelik a madarak, hogy nem is egy, hanem rögtön öt ilyen ötlet vár megvalósításra! Az első spin-off pilot epizód forgatása júliusban ért véget és Észak-Írországban vették fel a jeleneteket. Minden részlet szupertitkos, de úgy tűnik, a készítők akarva-akaratlanul is elkotyogtak egy-két izgalmas információt az első testvérsorozatról:

Se sárkányok, se Vastrón, se Királyvár

Havas John, az Észak Királya, a tűzről pattant Khaleesi és az adósságaikat mindig megfizető Lannisterek története után végre megismerhetjük Westeros titokzatos múltját. Az új sorozat ugyanis a Trónok harca cselekménye előtt 5000 évvel játszódik. A Hősök koraként emlegetett aranykor alkonyát mutatja be, amikor a Hét királyság helyett több száz apróbb királyság létezett. „Ami halott, nem halhat meg többé” – szól a Greyjoy-ház mottója – ez viszont legfeljebb csak a kedvenc szereplőinkre lesz igaz. A Mások ugyanis visszatérnek, és az is kiderül, hogy pontosan hogyan is születtek. De nem ez lesz az egyetlen titok, amiről az új sorozatban lerántják a leplet.

Beszédes címet kap

Még mindig nem árulták el, hogy milyen néven fut majd az új széria, de a találgatások már megkezdődtek. Vannak, akik esküdni mernének rá, hogy Bloodmoon (Vérhold) lesz a címe, de ez még korántsem biztos. 2018 őszén George R. R. Martin a Twitteren azt írta, hogy „A Hosszú Éjszaka” címet kapja a sorozat, ami azért is érdekes, mert a Trónok harca nyolcadik évadának harmadik epizódja ugyanezen a néven futott.

De mit is jelent ez a kifejezés? A sorozatban gyakran emlegetett Hosszú Éjszaka egy több generáción átívelő, hosszú tél a Trónok harca-univerzum történetében, amikor is a Mások először szállták meg Westerost. A mágikus lények ámokfutását a legenda szerint egy essos-i, Azor Ahainak nevezett hős verte vissza az Elsők (első emberek) és az Erdők Gyermekei (manószerű lények) segítségével. Együtt Északra száműzték a Másokat, és megépítették a Falat, amit az Éjjeli Őrség katonái őriztek évezredekig. Így ért véget a Hosszú Éjszaka.

Aki biztosan marad: a sorozat atyja

Jane Goldman forgatókönyvíró és producer felel majd a projektért, és George R. R. Martin, a sorozat executive producere is részt vesz a munkálatokban. Goldmanről tudjuk, hogy lételeme a humor és imádja a véres történeteket, így kíváncsian várjuk, mit hoz ki a spin-offból. A pilot epizódot a Jessica Jones, a Dexter, és a Narancs az új fekete sorozatok stábjából ismert SJ Clarkson rendezi majd. A sorozat egyik fő karakterét, egy sötét titkokat őrző előkelőséget Naomi Watts alakítja. Amikor jelentkezett a szerepre, egyetlen Trónok harca epizódot sem látott még, szóval most van mit bepótolnia! Mellette feltűnik a képernyőn a Poldark színésze, Josh Whitehouse is, aki szintén egy nagyobb szerepet játszik, de hogy pontosan milyen jelentősége lesz a sorozatban, az egyelőre titok. 

Ha berendelik a spinoff első évadát, a sorozat akkor is legkorábban 2020-ban mutatkozhat be, de ahogy fent említettük, a hírek szerint ezen kívül tervben van még több Trónok harca előzménysorozat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Naomi Watts (@naomiwatts) által megosztott bejegyzés,

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: