Minden csillagjegyhez tartozik egy tarot kártya – vajon melyik a tiéd?

Az asztrológia és a tarot gyakorlatilag az idők kezdete óta létezik. Mindkettőre igaz, hogy az önismereti utazás és a környezetünk megértésének fontos eszköze lehet. De azt tudtad, hogy van egy olyan kártya, ami megfelel a csillagjegyednek?

Az asztrológia már régóta a mainstream kultúra része, de az elmúlt években – főleg a koronavírus-járvány alatt – sok ember még inkább befelé fordult, így többen nyitottak a különféle spirituális dolgok, mint például a tarot felé. Az asztrológia és a tarot között a legnagyobb hasonlóság, hogy szimbolikájuk a négy alapelemre, a tűzre, a földre, a levegőre és a vízre épül.

Amíg a csillagjegyek esetében viszonylag egyértelmű a besorolás, addig a tarot kártyalapoknál az alapelemeket Kelyhek, a Botok, az Érmék és a Kardok jelölik. Minden kártyalapon feltűnik a 4 szimbólum valamelyike. A Tűz jegyűeket a Botok képviselik – ezek a lapok a kreativitást, az alkotást és a munkát jelölik. Az Érmékhez – amelyek az anyagi és más értékeket jelentik – a Föld jegyűeket társítják. A harcokat és a nehézségeket jelölő Kardokat a Levegő jegyűekkel kapcsolják össze. Amíg a Víz jegyűeket a szerelmet és az érzelmeket szimbolizáló Kelyhek képviselik. Azonban a négy csoporton belül mindegyik csillagjegynek van egy saját kártyája – általában ez az a lap, amely a legnagyobb segítséget nyújtja, hogy megértsük önmagunkat, illetve a környezetünket.

Kos – Uralkodó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Kosként igazi vezető típusnak születtél és a tarot kártyád is tökéletes szimbolizálja ezt a tulajdonságodat. Az Uralkodó kártyalap egy bölcs, idős embert ábrázol, akinek tekintélye nem a kezében tartott attribútumokból vagy a pozíciójából ered, hanem magából az emberből. Ahogyan a Kos jegy képviselői, úgy ő is mindig készen áll a cselekvésre. Ez a kártyalap arra emlékeztet, hogy becsüld meg a benned lakozó erőt és a függetlenséget. Ha egy tarot jóslás közben eléd kerül az Uralkodó, az azt jelzi, készen állsz arra, hogy nagy előrelépést tegyél az életedben.

Bika – Főpap

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Nyugodt, kitartó és igazi ösztönlény – a természetedet, illetve a gyakorlatias beállítottságodat a Főpap kártya mutatja be a legjobban. A kártyalapon egy férfi látható, aki bölcs útmutatást ad az előtte álló két másik szereplőnek. Ez azonnal megmagyarázza, miért a Bika zodiákust társítják hozzá, hiszen a csillagjegyre jellemző megfontoltságból mások is sokat tanulhatnak. Tiszteled a hagyományokat, nem félsz az újdonságoktól, de ha teheted, inkább a járt utat választod – még akkor is, ha ezzel tovább tart az út a célodig. Viszont így több az önbizalmad, mert tudod, türelmed és kitartásod elvezet az út végéig. Amennyiben egy tarot jóslás során ezt a lapot látod, az egy jel, hogy szükséged van egy kis spirituális feltöltődésre (ebben akár külső segítséget is kérhetsz), mert az ebből nyert energia segít majd a céljaid beteljesítésében.

Ikrek – Szeretők

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Az Ikrek esetében logikus, hogy a jegyhez tartozó tarot kártyán is két ember szerepel. Habár a Szeretők a romantikára, a szerelmi életre utal, szimbolizálhatja a lehetőségeket és a döntéshozatalt is (ezért nevezték ezt a kártyát régebben A Döntés kártyájának). Vagyis ha a jóslás során kihúzod (vagy kihúzzák neked), akkor figyelmeztet, hogy valamilyen kérdésben el kell határoznod magad. Ami nem minden esetben könnyű, hiszen mindenre nyitott, könnyen barátkozó személy vagy, de az elköteleződés nem jellemző rád. Viszont a Szeretők kártya nem hazudik – ha a döntéshozatal során hű maradsz önmagadhoz, akkor biztosan fejlődik majd a személyiséged, jobb emberré válsz.

Rák – Diadalszekér

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Rákként valóságos hangulatember vagy, akinek közérzetét nemcsak az érzelmei, hanem a csillagjegy bolygója, a Hold is befolyásolja. Amennyiben nem tudod kordában tartani a mély érzéseid vagy egy-egy holdállás nyugtalanná tesz, akkor hajlamos vagy magadba fordulni és teljesen elzárni magad a világtól. A Diadalszekér arra emlékeztet, hogy ezekben a helyzetekben legyél bátrabb és érvényesítsd az akaratod. A kártya gyakran egy új kezdetet jelez, ami megrémíthet. De ne feledkezz meg arról, hogy a benned lakozó erő és alkalmazkodóképesség csodákra képes – ezekre bármikor támaszkodhatsz.

Oroszlán – Erő

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Biztosan ezerszer hallottad már, de egyszerűen ez az igazság: Oroszlánként az erő és határozottság jellemzi a személyiséged. Nem meglepő, hogy a legtüzesebb csillagjegy képviselőjeként az Erő kártya tartozik hozzád. Elképesztő bátorságról teszel tanúbizonyságot életed minden aspektusában. Erre a tulajdonságodra akkor is szükséged lesz, ha kihúzod ezt a kártyát, mert általában azt üzeni, most képes vagy megoldani az esetleges kihívásokat is.

Szűz – Remete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

A legracionálisabb Föld jegy képviselőjeként hajlamos vagy arra, hogy a hatékonyságot helyezed előtérbe az életedben. Viszont a Remete kártya azt jelzi, néha neked is szükséged van arra, hogy időt szánj magadra, csendben visszahúzódj, megpihenj és beiktass egy kis énidőt. Amennyiben ezt a kártyát húzod, tekints rá egyfajta figyelmeztetésként: azt üzeni, hogy át kell gondolnod a dolgok fontossági sorrendjét, különben sosem éred el a céljaid. Emellett azt is érdemes megfontolnod, hogy szükséged van-e egy kis nyugalomra – mert a Remete kártya tudja, mikor zavarják meg logikus gondolkodásod, igazságos ítélőképességed a környezetedből érkező impulzusok. 

Mérleg – Igazság

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Nem véletlenül becéznek az állatövi jegyek békebírójaként. Mindig arra törekszel, hogy mindenki egyenlő és tisztességes bánásmódban részesüljön. Így az sem kérdés, hogy az Igazság kártya képvisel téged. Mérlegként kiválóan megérted a történetek, az élethelyzetek mindkét oldalát, és csak azután hozol döntést vagy nyilvánítasz véleményt, hogy ezeket alaposan megvizsgáltad. Amikor a jóslás során ez a kártya kerül eléd, akkor olyan fontos döntés(ek) meghozása előtt állsz, amely(ek)nek komoly következményei lesznek. Ezek lehetnek pozitívak és negatívak is. Viszont a kártya arra is figyelmeztet, hogy mindig bízz a megérzéseidben, mert általában a Mérlegeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy végül a helyes utat válasszák. 

Skorpió – Halál

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Mielőtt megrémülnél, fontos tisztáznunk, hogy ez a kártya sosem a halált jelzi. Valójában sokkal optimistább a jelentése, mint elsőre képzelnéd. Ez a kártya azt szimbolizálja, hogy az átalakulás előtt képes vagy felemelkedni a hamuból is. Vagyis ha ezt a kártyát húzod, akkor az életedben hamarosan olyan változás következik be, amely elkerülhetetlen. Ismét hozzátennénk, hogy ez egy pozitív, örömteli dolog is lehet. De annak érdekében, hogy egy új fejezet kezdődhessen az életedben, valamit el kell engedned a „régi életedből” – ez lehet például egy szokás, egy gondolat vagy egy személy is. Hiszen csak így marad elég helyed arra, hogy később is tovább tudj majd fejlődni.

Nyilas – Egyensúly/Kiegyenlítődés

A Nyilasok kalandvágya, spontaneitása messze földön híres, hiszen folyamatosan keresik az új kalandokat és kihívásokat. Az Egyensúly kártya egy barátságos emlékeztető, hogy akármennyire rajongsz az adrenalinért, a mértékletesség a kulcsa a mentális jóllétednek. Vagyis néha egy kis szünetre is szükséged van, hogy egyensúlyt teremts az életedben. Tűz jegyűként lételemed a mozgás, legszívesebben mindig utazgatnál vagy sportolnál, de a pihenés és a feltöltődés elengedhetetlen része az életednek. Főleg, ha szeretnéd megőrizni a rád jellemző energikusságot. Tehát, ha a jóslás során ezt a kártyát húzod, akkor gondold át, sikerült-e egészséges egyensúlyt teremtened, és ami még fontosabb, megőrizned ezt.

Bak – Ördög

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Racionális gondolkodásod, kitartásod és szorgalmad az egyik legjobb tulajdonságod, de ha túlzásba esel, ezek a jellemzők könnyen negatív hőssé tehetnek. Erre utal a Bakokat jelképező Ördög kártya. Ez a lap arra hivatott, hogy emlékeztessen, ne engedd, hogy a pesszimista gondolatok és a kártékony szokások átvegyék az életed felett az irányítást. Amennyiben tarot olvasás közben kerül a kezedbe, akkor tekints rá égi jelként: azt üzeni, hogy legyőzheted az önbizalomhiányt vagy azokat a kételyeket, amelyek éppen foglalkoztatnak.

Vízöntő – Csillag

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

Ez a tarot kártya tökéletesen passzol a humanitárius természetedhez, hiszen a szimbólum a reményt, a hitet és a nagylelkűséget ábrázolja. Mindig meghallgatod azokat, akiknek támogatásra van szükségük és próbálsz nekik tanácsokkal, tényleges tettekkel segíteni. A Csillag kártya is arra utal, hogy ezeken a beszélgetéseken keresztül folyamatosan új perspektívákat ismersz meg, amelyeknek később te is hasznát veheted. Hiszen ezek a tapasztalatok neked is utat mutathatnak. Ha ezt a kártyát a tarot jóslás közben látod, akkor a megújulást jelképezi. Vagyis számolnod kell azzal a lehetőséggel, hogy egy új és pozitív fejezet veszi kezdetét az életedben.

Halak – Hold

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Markó Barbara (@tarotkollektiva) által megosztott bejegyzés

A Halak rendkívül intuitív emberek, ezért a tarot kártyák közül is azt a lapot társítják a csillagjegyhez, amely a tudatalatti elmét irányítja. Alkalmazkodó Víz jegyként hajlamos vagy arra, hogy csak sodródj az árral vagy a tömeggel tarts. Azonban ilyenkor könnyen összezavarodhatsz, elveszítheted a kapcsolatot a valósággal. Ezekben a helyzetekben sokszor azt sem tudod, pontosan mire vágysz, milyen értékekért küzdesz. Ha kihúzod a Hold kártyát, akkor az üzenete egyértelmű: ne másokra hallgass, hanem a saját megérzéseidre. Hiszen a te esetedben ezek ritkán csalnak. 

Ha csak most kezdtél ismerkedni a tarot-val, és jobban elmélyítenéd a tudásod, érdemes felkeresned Markó Barbarát, a Tarot Kollektíva alapítóját. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan zajlik nála egy személyes tanácsadás, akkor olvasd el korábbi cikkünket, hiszen mi már meglátogattuk őt az otthonában: ‚‚Hogy van az, hogy éppen azt a kártyát húzzuk, amire szükségünk van?’’ – Markó Barbaránál, a Tarot Kollektíva alapítójánál jártunk.

Forrás: Elite Daily
Nyitókép: KoolShooters/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: