Minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik A szolgálólány meséjének 4. évada

Április 28-án végre visszatérhetünk Gileádba, és megtudhatjuk, mi történt June-al, miután közel 100 gyermeket kimenekített Kanadába a harmadik évad végén. Ha hihetünk az alkotóknak, ezek a részek még lélegzetelállítóbbak lesznek, mint a korábbiak.

Közel két évnyi várakozás után újra visszatér a Margaret Atwood regénye alapján készült sikersorozat, A szolgálólány meséje. Az április 28-án debütáló negyedik évad sajnos egy kicsit rövidebb lesz, mint az előzőek, azonban a hírek szerint elképesztően izgalmas 10 rész áll előttünk. A főszereplőt, June-t alakító Elisabeth Moss azt mondja, nemcsak a pandémia miatt tartott tovább a forgatás, hanem azért is, mert egy minden eddiginél különlegesebb évadot szerettek volna elkészíteni. (Három epizódot maga Elisabeth Moss rendezett.)

Ráadásul, most nem lesz egyetlen bázisa sem a történetnek (mint például az első évadban a Parancsnok háza), hanem folyamatosan úton leszünk a szereplőkkel. „June a lázadók harcos vezetőjeként vág vissza Gileádnak, de a kockázatok, amiket felvállal, váratlan és veszélyes új kihívásokat hoznak. Az igazságszolgáltatásért és a bosszúért folytatott küldetése azonban felemésztheti őt és tönkreteheti a legfontosabb kapcsolatait” – olvasható a hivatalos szinopszisban.

A trailerből az is kiderül, hogy June egyik legnagyobb ellensége Lydia néni (Ann Dowd) lesz, aki bármit megtenne azért, hogy megállítsa őt, hiszen az egykori szolgálólány óriási károkat okozhat abban a világban, amiért felelősséget vállalt. „Bár tulajdonképpen ellenségek ebben a történetben, mégis elválaszthatatlanul összefonódik az útjuk” – mesélte a sorozat kreátora, Bruce Miller. „June nem fogja elhagyni Gileádot Hannah nélkül.”

Senki sem hagyhatja el csak úgy Gileádot…

Azonban annak is lesznek következményei, hogy a harmadik évad végén közel száz gyermeket kimenekítettek Kanadába. „Ez akár háborúhoz is vezethet. Összesen 86 gyerekről beszélünk, de egy olyan időszakban, amikor a születési ráta hihetetlenül alacsony, akár 86 ezren is lehetnének” – emelte ki Bruce Miller. Elisabeth Moss egy interjújában arról mesélt, hogy az új részekben többek között arról fognak beszélni, mit is jelent a hatalom, és ki birtokolja.

És végre újra találkozhatunk Nickkel (Max Minghella) is, akit a rajongók több részből is hiányoltak a harmadik évadban. June szerelmét Chicagóba küldik, ahol felkelést szerveznek, amit Gileád nem tud kontroll alatt tartani. Nick mellett visszatér többek között Emily (Alexis Bledel), Fred Waterford (Joseph Fiennes), Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski), Luke (O-T Fagbenle), Moira (Samira Wiley) és Janine (Madeline Brewer) is. Mark Tuello (Sam Jaeger) pedig néhány rövid felbukkanás után állandó szereplője lesz a sorozatnak.

A szolgálólány meséjének ötödik évadát egyébként már 2020 decemberében berendelték, ám könnyen lehet, hogy ezután véget is ér a sorozat. Bruce Miller ugyanis bevallotta, hogy a pandémia jelentősen megváltoztatta a korábbi elképzeléseit és ötleteit a széria jövőjéről.

Forrás: ELLE/HELLO!/HELLO!
Nyitókép: Erik Voake/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: