Minden idők 5 legszebb és leggonoszabb női karaktere a mozivászonról

A filmtörténet legjobb női karakterei nem mindig a jó oldalon állnak. Viszont imádjuk őket ördögi észjárásuk és lehengerlő külsejük miatt.

Legyünk őszinték, egy vagány, gyönyörű női gonosztevő sokkal izgalmasabb lehet egy szende hercegnőnél. Ezért mi például már alig várjuk Zoe Kravitz következő alakítását, ugyanis a legújabb Batman filmben ő játssza majd a szexi Macskanőt. A mozi 2021 júniusában debütál, de addig is összegyűjtöttük a legszebb és leggonoszabb női karaktereinket, hogy te is felzárkózhass a témában:

Sharon Stone – Elemi ösztön (1992)

A listánk élén Sharon Stone áll az Elemi ösztönben nyújtott alakításával. A filmben Catherine Tramell-t alakítja, akit megvádolnak azzal, hogy meggyilkolta szeretőjét. A híres írónőre nem véletlenül terelődik a gyanú, ugyanis egyik korábbi könyvében ugyanazzal a módszerrel végez a férfi karakterrel, mint ahogy a valódi bűncselekmény során. Catherine viszont nem a visszafogottságáról híres, így könnyen játszadozik a rendőrséggel, Nick Curran nyomozót pedig teljesen az ujja köré csavarja.

Charlize Theron – Hófehér és a vadász (2012)

A történet többeknek ismerős lehet, de ez a film tartogat jó pár olyan izgalmas jelenetet, ami a klasszikus meséből kimaradt. Ráadásul Charlize Theron, a gonosz Ravenna királynő szerepében egyszerűen lehengerlő alakítást nyújt. A királynő, pont, mint a mesében, elhatározza, hogy megöleti a fiatal hercegnőt, mert ő akar lenni a legszebb a vidéken. A filmben látott módszerei kicsivel drasztikusabbak, mint a mérgezett fésű vagy az alma, szemrebbenés nélkül tép ki szíveket és szipolyoz ki lelket, hogy fitten és fiatalon tartsa magát.

Margot Robbie – Suicide Squad (2016)

Korunk legtrendibb, legszebb és legőrültebb női gonosza Harley Quinn, akit Margot Robbie alakít a Suicide Squad című filmben. Joker barátnője pillanatok alatt belopta magát a szívekbe, és fogadni mernénk, hogy azóta Halloween-kor minden házibuliban akad egy színes hajú, őrült nőszemélynek beöltözött résztvevő. Harley szó szerint Jokerbe őrült bele, akit éveken keresztül kezelt. A terápia nem várt fordulatot vett, amikor a szőke szépség szerelmet vallott a gonosztevőnek, majd képes volt kockáztatni érte az életét. Innentől kezdve ők lettek Gotham királya és királynője, és Harley árnyéka lett önmagának. Egy falatnyi bugyiban, két helyes copffal a feje tetején olyan természetesen mészárolja az ellenségeit, hogy abba bárki belepirul. A Harley Quinn rajongók pedig örülhetnek, mivel 2020-ban egy egész filmet (Ragadozó Madarak) szentelnek kedvencüknek, ahol a színésznő rövidebb hajjal, de ugyanolyan szexin és gonoszan ragad fegyvert.

Rosamund Pike – Holtodiglan (2014)

A hideg kiráz, ha erre a filmre gondolok, mivel mind a 149 perce tele van izgalmas titkokkal és összeesküvésekkel. Rosamund Pike teszi fel az i-re a pontot, aki a szőke szépséget, Amy Dunnet alakítja. Amy egy látszólag boldog házasságban él férjével, de a kapcsolatuk közel sem harmonikus. Mi több, a feleség egy napon felszívódik, és a rendőrség nagy erőkkel keresni kezdi. A férj, Nick is mindenáron meg akarja találni szerelmét, de a nyomozók egyre inkább rá gyanakodnak az ügyben. Senki nem gondolja, hogy a törékeny Amy áll a saját eltűnése mögött, és a bájos arc valójában egy őrült gonosztevőt rejt. A filmben a legizgalmasabb, ahogy a férj lépésről lépésre szembesül azzal, ki is valójában a felesége. 

Faye Dunaway – Bonnie And Clyde (1967)

Nem maradhat le a listáról minden idők leghíresebb gengszterduójának női tagja, Bonnie Parker. A páros a ’30-as években beutazta az USA egész területét, miközben raboltak, fosztogattak és embereket gyilkoltak. Az ő történetüket több filmben is feldolgozták, de az 1967-es adaptáció sokak nagy kedvence. Faye Dunaway játssza Bonnie szerepét, ami egy nagyon jó választás volt a rendezőtől, Arthur Penntől. Faye mai napig gyönyörű, de fiatalon meseszép volt a hidegvérű gyilkos szerepében. Olyan természetességgel és bájjal pózolt a fegyverrel, hogy egy pillanat alatt összezavarta a nézőket. Nem lehetett nem szeretni, ahogy a való életben is rengetegen rajongtak Bonnie Parkerért. Ő testesítette meg a női erőt, és bebizonyította, hogy a kislányoknak nem csak a fakanál áll jól a kezükben.

Nyitókép: Clay Enos/imdb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: