Mindenki maffiózófeleség akar lenni? Hódít a „mob wife“ trend

2024-ben a divatot nagyban a közösségi média határozza meg, ahol a trendek egyik napról a másikra jönnek és mennek. Így történt, hogy a nemrégiben a stílusosság netovábbját jelentő quiet luxury lassan leköszön.

Nemrégiben még mindenki old money stílusban adta elő a látszat-arisztokratát a TikTokon és az Instagramon, majd beköszöntött a quiet luxury trendje, ami még előbbi népszerűségét is meghaladta. Azonban hol van már a tavalyi hó? Hiszen mindez már a múlté és mob wife, azaz a maffiózó feleség trend uralja a közösségi médiát. Járjunk hát együtt végére a legújabb őrületnek!

Honnan ered az irányzat?

Minden az új év első napjaiban, január 7-én kezdődött, ekkor osztotta meg a trenddel kapcsolatos első videóját egy huszonnyolc éves kanadai lány. Kayla Trivieri virálissá vált videójában nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy „Clean girl is out, mob wife era is in…”, vagyis vége a letisztult megjelenésnek, a maffiózófeleségek korszaka köszöntött be. Nem is gondolta, ezekkel a szavakkal mit szabadít a közösségi médiára…

Posztját azóta több mint egymillióan nézték meg és számtalan kommentet kapott a mob wife mellett és ellen, és természetesen rengeteg felhasználót inspirált annak kipróbálására. A TikTokot és az Instagramot egyaránt elözönlötték a bundába burkolózott, töménytelen mennyiségű arannyal felékszerezett lányok. Kayla pedig ráérzett a mob wife népszerűsűgére, hiszen azóta már egy egész sorozatot szentelt annak, hogy segítséget nyújtson mindazonnak, akik eddig nem tudták megfelelően viselni a leopárdmintát. A trend olyannyira kikerülhetetlennek bizonyult, hogy még maga Francis Ford Coppola is véleményt nyilvánított azzal kapcsolatban. Az ikonikus Keresztapa-filmek zseniális rendezője Instagramján maga is megosztott egy stílustippet, miszerint a kultikus mozijából Connie Corleone karaktere lehet a legjobb a inspiráció az irányzat elsajátításához.

Mob wife gyorstalpaló

Ha a mob wife képviselője szeretnénk lenni, egy időre búcsút kell, hogy mondjunk minden egyes minimalista darabunknak! Ez a trend ugyanis a túlzásokról szól. De lássuk, milyen darabokra lesz szükségünk, hogy Al Capone feleségét alakíthassuk a TikTokon.

1. Első körben a legfontosabb, hogy beszerezzünk egy bundát. Persze ez nem feltétlen kell, hogy igazi legyen, hiszen pár hónap és úgyis beleununk ebbe a trendbe is.

2. Ezt követően vegyük elő minden leopárd mintás darabunkat, hiszen egy igazi maffiózófeleségnek ez a kedvenc printje. Na, de a legjobb, ha az első kettőt kombináljuk és beszerzünk egy leopárd mintás bundát! Zseniális lehet! Azonban ne felejtsük el, hogy a túlzás nem egyenlő az ízléstelenséggel, tehát az esztétikára azért próbáljunk törekedni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kim Kardashian (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés

3. De mivel viseljük ezeket? Nos, a TikTok szerint természetesen mindennel, ami fekete, illetve nem tudjuk miért, de melegítővel is kombinálhatjuk. Bár mi kételkedünk abban, hogy a legismertebb maffiafőnökök feleségei mackónadrágban indultak volna el a fodrászhoz, de kik vagyunk mi, hogy megkérdőjelezzük a TikTokot?


4. Kiegészítők téren sem kell visszafogni magunkat, ideje megnyitni a SHEIN-t és fillérekért összerendelni mindent, ami arany és magunkra tudunk aggatni. Óriási karika fülbevalókra, hangsúlyos nyakláncokra, karkötők tömkelegére, arany láncos övekre és óriási gyűrűkre is szükségünk lesz. Mindemellett kötelezőek az oversized napszemüvegek, természetesen ez esetben is érvényesül a minél feltűnőbb, annál jobb elve, viszont a rideg eleganciát egy teljesen fekete lencséjű darabban érhetjük el.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VINTAGE JEWELRY (@kimonodragonnyc) által megosztott bejegyzés


5. Mielőtt azonban felöltöznénk és feldíszítenénk magunkat, természetesen gondot kell, hogy fordítsunk a hajunkra és sminkünkre is. Fürtjeinket csavarókkal rendezzük laza hullámokba vagy gondosan tűzzük fel. A make upban pedig, bármilyen meglepően hangozhat, a kevesebb több elve érvényesül, szemünkre nude vagy barna púderek kerüljenek, míg szánkat erősen kontúrozott nude-ra vagy hangsúlyos vörösre festjük.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Merve Köksal (@mervekoksals) által megosztott bejegyzés

Inspiráció

Nyilván a mob wife trend eddig is létezett, csak nem irányult rá ekkora reflektorfény, így inspirációt nemcsak a TikTokról, hanem a közel- illetve régmúltból is bőven meríthetünk. Persze a legkézenfekvőbb az, ha minden egyes maffiával foglalkozó filmet és sorozatot végignézünk és szorgalmasan jegyzetelünk, hogy mit viselt a főnök felesége. Azonban kellő ihletet nyerhetünk még a legnagyobb olasz divatházak ’90-es évekbeli kollekcióiból is. A Versace mintás és arannyal díszített darabjai vagy a Dolce&Gabbana leopárd printes kreációi ugyanis tökéletesen illenek a trendbe. Utóbbiról jut eszünkbe, hogy akár a Kardashian-Jenner klán is inspirálhat minket, hiszen Instájukat böngészve bőven akad az irányzatba illő szettjük. Kendall bundái, Khloe ékszerei és Kim D&G archívumából összeválogatott gyűjteménye is kellő ihletet adhat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kendall (@kendalljenner) által megosztott bejegyzés

 

Nyitókép: Kim Kardashian/ Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: