Mindennek a teteje: magasabb szintű tudatosságra tanít a koronacsakra

Energetikai rendszerünk utolsó részéhez értünk. A koronacsakra összekapcsolhat minket a legfelsőbb tudatosságunkkal és meggyógyíthat számtalan betegségből. Elmondjuk, hogyan harmonizálhatod!

A koronacsakra, vagyis a hetedik csakránk az emberi energiarendszer egyik kulcsfontosságú pontja. Ez a központ a fej tetején, a koponyán található, és a spiritualitáshoz, a magasabb tudatossághoz kapcsolódó aspektusokat képviseli. Az indiai hagyományokban a koronacsakra, vagyis szanszkrit nevén Sahasrara az ezer levél jelentést hordozza, utalva azokra a további energetikai pontokra, amelyek ezen a területen találhatóak. A koronacsakra színe a lila vagy ibolya és a belső békét, a tudatosságot szimbolizálja. Ez az egyetlen energiaközpontunk, amely felfelé irányul és biztosíthatja az egyesülést magasabb, isteni vagy ha úgy tetszik, transzcendentális énünkkel. Az univerzális erőkkel és tudással.

Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan

A csakrák, ahogy azt már korábban is leírtuk, nem fizikai természetűek, szabad szemmel nem láthatóak, ugyankkor nem hit kérdése, hogy léteznek-e. A tudomány ma már számos oldalról bebizonyította azt, amit az ősi kínaiak és indiaiak már 4000 évvel ezelőtt tudtak.

Emlékeink könyvtárában

Hiszen amit az elmédben és a szívedben gondolsz, érzel, tapasztalsz, az a fizikai testedben nyilvánul meg. Rögzül a lényedben. Sejtjeid, szervrendszered rögzíti, de az elméd és energetikai rendszered is. Ha ezt a szinergiát felfedezed és csakrarendszeredet is elkezded megtisztítani, fizikai szinten is hatalmas eredményeket érhetsz el. Ez az a finomenergia, ami mélyen befolyásolja a testünket és elménket. Meghatározzák hogyan érzed magad, hogyan cselekszel, hogyan vagy képes meggyógyulni betegségekből. Éppen ezért ugyanúgy szükséges megtisztítani őket, mint naponta letusolni.

Sonya_illustration/GettyImages

Csakráról csakrára

Amíg az alsó csakrák (azaz a gyökér-, a szakrál– és napfonat) olyan földi és fizikai dolgokkal kapcsolatosak, mint a túlélés, az anyagi jólét, a szexualitás, a hatalom és a bizalom, addig a Szívcsakra az energetikai rendszer középpontjában a szeretettel kedvességgel, együttérzéssel és empátiával kapcsolatos energiákat tárolja. A felső csakrák (azaz a torok, a harmadik szem és a jelen cikkünkben vizsgált koronacsakra) az integritáshoz, az önkifejeződéshez, az intuícióhoz és az ébredéshez kapcsolódnak.

Így igazíthatod meg a koronádat

Az, aki különböző pszichés, mentális betegségekkel küzd, paranoiás, skizofréniában, Parkinson- vagy Alzheimer-kórban, epilepsziában szenved, esetleg öngyilkossági hajlama van, annak biztos, hogy van ezzel az energiaközponttal dolga. Hegyikristályt, ametisztet a fejtetőnkre helyezve azonban nagyon jól lehet ezt a csakránkat harmonizálni. És éppúgy, mint minden másik csakrát, meditációval, jógával, légzőgyakorlatokkal szintén meg lehet tisztítani.

Mindegyik csakra egyformán fontos az egészség és a jólét szempontjából. Ezek az energiarendszerek ugyanis utat kínálnak a mély, belső kiteljesedéshez azáltal, hogy megtanítanak emberi természeted befogadására. Amikor egyensúlyba hozod ezeket az energiapontokat, segítesz magadnak, hiszen ezek a központok tárolják gondolataid, érzéseid, szokásaid, tetteid energiáját.

Nyitókép:Sonya_illustration/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: