Minták, amikért idén is odavagyunk

Lassan véget ér a tél, ezért épp ideje kicsit felfrissíteni a tavaszi ruhatárunkat. Most ezügyben könnyebb a dolgunk, mint bármikor.

2024 divatja nagyon sokszínű, így stílusban mindenki megtalálhatja azt, ami a legközelebb áll a személyiségéhez. Idén rengeteg olyan trend tér vissza, melyet szívesen köszöntünk újra, mint régi ismerőst, így a sokunk gardróbjában fellelhető klasszikus csíkok, bohém pöttyök vagy mutatós virágminták központi szerepet kaphatnak az előttünk álló szezonokban.

Egyszerűen nagyszerű csíkok …

Vannak minták, melyek igazán sosem mennek ki a divatból, talán csak kicsit kikerülnek a reflektorfényből, ilyenek a csíkok is, viszont idén minden variációját nyugodtan viselhetjük. Nagy kedvenc lehet a klasszikus, halványkék-fehér kettős, de szinte bármilyen szín-összeállítású, hosszanti csíkozású darabbal divatos és elegáns megjelenést érhetünk el. A Louis Vuitton és a Philip Lim nadrágokon, ruhákon és természetesen blúzokon is prezentálta 2024 egyik legmenőbb printjét, de a zseniális John Galliano szerint idén még a haute couture-ben is helye van, erről tanúskodott ugyanis a Maison Margiela divatház számára tervezett legfrissebb kollekciója.

(Fotók: Kristy Sparow/Getty Images, Arnold Jerocki/Getty Images)

… és variációik

Azonban nemcsak a horizontális csíkok, hanem azok kevésbé formális változatai is trendinek számítanak majd az előttünk álló hónapokban. A hullámzó, absztrakt vonalak ugyanis 2024 egyik legérdekesebb irányzatának ígérkeznek. A Bottega Venetta már bebizonyította, hogy van igény erre a könnyedebb változatra is, így valószínű, hogy hamarosan a fast fashion üzleteiben is visszaköszönnek az ilyen mintájú darabok is.

(Fotók: Estrop/Getty Images, Alena Zakirova/WireImage, Kristy Sparow/Getty Images)

Virágminta, egy kis csavarral

A virágminta 2024-ben egy egészen új formában tér vissza. Ahogy arról már korábban írtunk a legnagyobb divatházak az idei tavaszi-nyári szezont fekete-fehérben képzelik el, így ehhez igazodva alkották meg új kollekcióik virágos nyomatú darabjait is. A print ezúttal jóval stilizáltabb, mint azt eddig megszokhattuk, azonban éppen ennek az egyszerűségnek köszönhető, hogy mindenki viselni tudja majd. Az elegánsabb lookokat mindenféle túlzás nélkül dobja fel, miközben a lazább outfiteknek is ad egy kis csavart.

(Fotók: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images, Joe Maher/BFC/Getty Images, Pietro S. D’Aprano/Getty Images)

Pöttyök, minden mennyiségben

A Miu Miu már tavaly ősszel újra feltette a pöttyöket a divat térképére és a klasszikus „polka dots” idén már szinte minden magára valamit is adó designer kollekciójában megjelent. A vintage szerelmesei tehát 2024-ben bátran kiélhetik magukat, de igazából mindenki be tudja őket építeni a gardróbjába. A letisztult fekete-fehér nyomatok a legkülönbözőbb textilekkel és stílusokkal párosulnak. Legyen szó könnyed blúzokról, szexi ruhákról vagy éppen elegáns darabokról, szinte mindenen visszaköszön az ’50-es évek nagy visszatérője.

(Fotók: Peter White/Getty Images, Fernanda Calfat/Getty Images, Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Egy régi ismerős

A kockák által ihletet printek közül tavaly a tyúklábminta hódított, aminek igazából idén sem intünk végleg búcsút, azonban az abszolút trend nem az lesz. A tervezők 2024-re visszanyúltak egy régi ismerőshöz, mely már az elmúlt években is fellelhető volt néhány kollekcióban. Ez nem más, mint a harlekin, amit a Versace és a Vivienne Westwood is előszeretettel használt legújabb kollekciójában. És hogy miért imádjuk ennyire? A válasz egyszerű, hiszen mindenféle túlzás és hivalkodás nélkül tudunk segítségével egy kis játékosságot csempészni az outfitünkbe.

(Fotók: Pietro S. D’Aprano/Getty Images, Estrop/Getty Images, Belinda Jiao/BFC/Getty Images))

Nyitókép: Daniele Venturelli/WireImage/Getty Images

Ha tetszett cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: