„Senki nem fogja megbánni, ha jelentkezik” – A Miss Balaton 2022-ről Iszak Esztivel és Balogh Elenivel beszélgettünk

Április 30-ig várja a nevezéseket az ország egyik legrangosabb szépségversenye, így Eleni három év után továbbadja a koronáját az új királynőnek. Mi pedig kikérdeztük őt és a műsort vezető Esztit arról, mire érdemes figyelnie az érdeklődő lányoknak.

Nagyszabású versennyel készülnek a Miss Balaton szervezői, akik két év kényszerpihenő után idén újra szépségkirálynőt avathatnak augusztusban, a casting zsűrielnöke Epres Panni lesz. Ráadásul a tét ezúttal minden eddiginél nagyobb, hiszen a döntőbe jutott lányok egy iPhone 13-as mobiltelefonnal is gazdagabbak lesznek, és a szerencsések a csapattal a mexikói Tulumig utazhatnak a 2023-as naptár fotózására. A győztes mindemellett egy álomszép autót és egy exkluzív médiaügynökségi szerződést is hazavihet, míg udvarhölgyeit egy külföldi nyaralással ajándékozzák meg. A jelentkezést március 10-én indította el a regnáló királynő, Balogh Eleni, mi pedig kifaggattuk őt, illetve a Miss Balaton műsorvezetőjét, Iszak Esztit arról, mit tanácsolnak a lányoknak, akik április 30-ig nevezhetnek.

Egységben az erő!

„Rajongok a természetes szépségekért” – árulja el Eszti, aki részt vesz a casting zsűrizésében is, tehát segít kiválasztani azokat a lányokat, akikről úgy gondolják, a családjuk új tagjaivá válhatnak. „Azért használom a család szót, mert mi tényleg azok vagyunk. Támogatjuk egymást, összetartunk – intrikának és rosszindulatnak nincs helye nálunk. Ez női környezetben kifejezetten ritka” – hangsúlyozta, majd azt is hozzátette, hogy kommunikációs tanácsadóként, illetve mentorként is elkíséri a versenyzőket a döntőig.

Iszak Eszti
Iszak Eszti (Fotó: Red Lemon Media)

Az a bizonyos je ne sais quoi…

Eszti fontosnak tartja, hogy kiemelje, szó sincs arról, hogy olyanok jelentkezését várnák, akik megfelelnek valamiféle szépségideálnak. „A bájos arcokra mindig felfigyelek. Ám ami még ennél is lényegesebb – bármilyen közhelyes és elcsépeltnek is tűnik -, hogy meglegyen az adott emberben az a plusz, amitől azonnal beleszeretünk, ahogyan besétál hozzánk és jól érezzük magunkat a környezetükben. Szerencsére számtalan ilyen lányt megismerhettünk az elmúlt években. Ez tulajdonképpen egy megmagyarázhatatlan dolog a személyiségben: egyrészt a magabiztosságon múlik, másrészt a kedvességen, ami megnyerővé teszi az illetőt.”

Bár Eszti szerint nem mehetünk el szó nélkül a Miss Balaton fantasztikus nyereményei mellett, mégsem ezek miatt „kell” jelentkezni a versenybe, hanem azért, hogy a család része lehessen valaki. „Senki nem fogja megbánni, mivel olyan csapatról van szó, ami nem váltható pénzre. Nem engedjük el a lányok kezét, számos esetben munkát is biztosítunk nekik később. Mindenkit szeretettel, megbecsüléssel és alázattal fogadunk” – tudtuk meg tőle, a jelenlegi királynő, a pandémia miatt három éve regnáló Balogh Eleni pedig csak megerősíteni tudta az elhangzottakat.

Balogh Eleni
Balogh Eleni (Fotó: Red Lemon Media)

A szépség relatív!

„Én ugyan már a Miss Balaton előtt is modellkedtem, de a táborok alatt rengeteget tanultam Epres Pannitól, Esztitől – a kommunikáció, a pózolás és a kifutón járás tekintetében is fejlődhettem nekik köszönhetően. Teljesen megváltozott az életem, sok új lehetőség és munka rám talált” – mesélte nekünk Eleni, aki szeretné ezt a támogatást továbbadni a lányoknak idén. „Bármilyen kérdéssel nyugodtan fordulhatnak hozzám. Nekem is sokat jelentett, amikor leülhettem beszélgetni az előző királynővel. De elöljáróban azt mondanám mindenkinek, hogy alázattal és kitartással csinálják végig ezt a versenyt, mert a szépség relatív. De persze az is fontos, hogy élvezzék ezeket a heteket, mert tényleg egy életre szóló élményt ad a verseny.”

Veszíteni nem ér!

Eleni nem tagadja, ő maga is félt jelentkezni, az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy megpróbálja. „Nincs mit veszíteni, kivéve akkor, ha meg sem próbáljuk. Ettől csak többek leszünk.” Az önbizalomhiányos napokat pedig Eszti is jól ismeri, ám ezekre a nehezebb időszakokra van egy jól bevált trükkje, amit meg is osztott a woohoo. olvasóival.

„Próbáljátok meg ilyenkor egy kicsit kívülről nézni magatokat és írjátok össze az erősségeiteket. Ha nem sikerül öt perc alatt, akkor üljetek felette akár hosszasan is, mert nagyon fontos, hogy tudatosítsátok az előnyeiteket, azt, hogy miben vagytok jók – mert valamiben mindenki azt. A szépségverseny világától függetlenül is érdemes néha hálalistát készíteni, illetve végiggondolni, miért is vagyunk különlegesek. A hétköznapok ugyanis gyakran elsodornak minket és nem vesszük észre az erényeinket. Van, hogy erőltetnünk kell ezeknek a felsorolását, de utána büszkébbek is leszünk magunkra.”

Nem titkolja, előfordul, hogy őt is egyszerűen elhagyja az ereje. „Ez a fáradtságnak és a betegségemnek is köszönhető, mivel a hormonális problémáim hangulatingadozásokat is okozhatnak. (Eszti endometriózissal és Hashimoto-betegséggel él együtt. – a szerk.) Ha ez megtörténik, hagyok időt akár az önsajnálatra is. Nem szabad lelkiismeretfurdalást érezni amiatt, ha nem tudunk azonnal kimászni a gödörből. Ha meggyászoltuk magunkat egy kicsit, azután viszont számba kell venni az értékeinket” – tanácsolja Eszti, akinek a jógázás és a szerettei társasága sokat segít ezeken a napokon. „Mindezek ellenére sokkal jobban szeretem, magam, mint huszonévesen.”

Nyitókép: Red Lemon Media 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: