Ezt mind elárulja rólad a hajad színe és a fazonja

Olvasd el, mielőtt fodrászhoz mész!

Barna? Fekete? Szőke? Vörös? Göndör vagy egyenes? Rövid vagy hosszú? Tudtad, hogy a frizurád sok mindent elárul a személyiségedről? Nézzük, mit tudhatsz meg magadról a Power of Positvity cikke alapján!

Az, hogy milyen hajkoronával rendelkezel, leginkább genetika függvénye. Legalábbis egy darabig, utána már csak a képzeleted és a pénztárcád szabhat határt. Mielőtt azonban radikális változtatásra adod a fejed, olvasd el, egy-egy színhez, frizurához milyen személyiségjegyek társulnak, hogy kívül belül összhangba kerülj.

Egyenes, hullámos, göndör haj – és a hozzájuk tartozó személyiségjegyek:

  • Egyenes: kifinomult, szociális, elegáns és nyugodt.
  • Hullámos: szórakoztató, álmodozó, kreatív, fizikailag aktív, sportos.
  • Göndör: vad, izgalmas, energikus és szellemes.

Természetes szín – kontra festett haj

Ha vagy olyan „bátor” és nem festeted a hajad, akkor elmondható rólad, hogy ragaszkodsz a konvenciókhoz. Különösen igaz ez rád, ha már elkezdtél őszülni, ugyanis manapság társadalmi elvárás, hogy próbálj örök fiatal maradni – legalábbis kinézetre.

Ha számodra a megjelenés egyfajta igazolás a külvilág felé, vagyis szerinted a külsőség híven tükrözi azt, hogy mennyire vagy képes irányítani az életed, akkor hajlamos vagy a maximalizmusra, és képes vagy hosszú órákat a szalonban tölteni.

Hagyod simán megszáradni a hajad vagy formázod?

Ha csak megmosod a hajad, de nem szárítod, akkor nyitott vagy bármire, ami történhet. Társaságkedvelő személy lévén szereted a spontán dolgokat. Nyugodt vagy, akit nem kavar fel túlságosan, ha nem tökéletes a frizurája.

Ha nem teszed ki úgy a lábad a lakásból, hogy a hajad nem tökéletes, és soha nem sajnálod az időt a göndörítésre, hajvasalásra, beszárításra stb., akkor neked fontos a környezeted véleménye, elismerése. Erősséged a türelem.

Kibontva vagy összefogva?

Ha inkább lófarokban vagy kontyban hordod a hajad, az az jelenti, hogy szereted kezedbe venni az irányítást, igényled a rendet és a szervezettséget.

Ezzel szemben laza személyiségre utal a leengedett haj. Ha te is így viseled, valószínűleg nyitott személyiség vagy, aki könnyen mond igent a barátainak egy hirtelen jött ötletre, kirándulásra vagy hétvégi programra.

Szőke, vörös, barna, fekete vagy ősz?

Vannak ugyan átfedések, de azért alapvetően eltérő személyiségjegyeket társítunk egy-egy hajszínhez.

  • Szőke: szórakoztató, merész, bájos, szexi, társaságkedvelő és fizikailag aktív.
  • Vörös: szenvedélyes, szexi, élénk, társaságkedvelő, temperamentumos és kivételes személyiség.
  • Barna: introvertált, nyugodt, okos, kedves, vicces és sikeres.
  • Fekete: egzotikus, érzéki, akaratos, gyors észjárású, bájos és okos.
  • Ősz: intelligens, merész, erőteljes, sikeres és magabiztos.

Nyitókép: Flashpoo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: