Mit árul el rólad, hogy milyen rúzst használsz?

Rózsaszín, vörös, fekete? A rúzsod színe sokkal többet elmond a személyiségedről, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

A rúzs jóval több, mint csak egy „szimpla” sminktermék. Akár a natúr, akár a hangsúlyosabb színeket választod, esetleg a rúzsok ászát, a vöröst részesíted előnyben, az nagyon sokat elárul a személyiségedről. Ráadásul egy „ártatlan” rúzzsal a visszafogottból könnyen válhatsz csábítóvá, magabiztossá is. Ha fontos számodra, hogy színes rúzs legyen a szádon, akkor ne felejtsd el óránként lecsekkolni. Mert hiába rúzsozod magad reggel otthon mérnöki precizitással, ha egy tüsszentéssel, evéssel elkenődik, vagy elszínezi a fogadat, ami nem csinos és ápolt, hanem inkább lehangoló látványt nyújthat.

szőke nő lány tükör, fürdőszoba, vörös rúzs
Fotó: kali9 / Getty Images

A rúzsunk sokszor az első, amit mások észrevesznek rajtunk (főleg ha intenzív és feltűnő színű). Nem mindegy tehát, hogy mit tükrözünk ezáltal. Nina Vargas sminkes, stylist elárulja, hogy miről árulkodnak és milyen benyomást keltenek a leggyakrabban használt árnyalatok.

Natúr


Ha a natúr, semleges színeket választod, akkor elsőre félénknek és visszafogottnak tűnhetsz. Praktikus okai is vannak a natúr színválasztásnak, hiszen bármilyen ruhát is választasz aznapra, biztos, hogy nem fog tőle elütni a rúzsod színe. Hétköznapokra ideális, nem feltűnő, nem vonod magadra feleslegesen a munkahelyeden a figyelmet. Ha többnyire a natúr színeket preferálod jelentősebb alkalmakkor is, akkor hangsúlyozd jobban a szemedet, és kontúrozd a szád vonalát, kicsit határozottabbá téve a megjelenésedet.

Rózsaszín

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bella 🦋 (@bellahadid) által megosztott bejegyzés


A rózsaszín rúzs a lágyságot, nyugalmat is kifejezi, ezért ha ezt a színt részesíted előnyben, akkor azt sugallod, hogy gyengéd és kedves vagy, és megbízhatnak benned. Ha élénkebb, vagy fényes rózsaszínt használsz, abban már játékosság is van, kiváló egy kis kacérkodáshoz, könnyed flörtöléshez.

Vörös

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés


A rúzsok rúzsa, a nagy klasszikus, évtizedek óta a vörös. A filmesek és a fotósok első számú kedvence, hiszen szinte átüt a filmvásznon. A vörös rúzzsal nincs mellébeszélés, pontosan tudod, hogy nem maradsz észrevétlen. Magabiztosságot, önbizalmat is áraszt, és a vörös rúzs bizony olyan, mint ruhában a kis fekete: mindenkinek van, de nem mindenki tudja viselni. A vörös a tűz színe, így szinte természetes, hogy ha gyakran viseled, akkor szenvedélyesnek tartanak. Nem árt azonban némi óvatosság, csak akkor használj vörös rúzst, ha nem zavar, hogy a figyelem középpontjába kerülsz. Szerencsésebb, ha a munkahelyedre nem így mész, de esti, vagy hétvégi programokhoz bátran használhatod.

Színtelen

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cindy Crawford (@cindycrawford) által megosztott bejegyzés


A tiszta, fényes, színtelen rúzs vagy szájfény is sokat elárul a személyiségedről. „A színt nem viselő nő könnyed, sallangoktól mentes, és nem a külső megjelenésével, vagy az első benyomásával akar lenyűgöző lenni. Ebből adódóan minden különösebb kertelés nélkül kimondja a véleményét, és tőled is elvárja, hogy ne titkold el, amit gondolsz” – árulja el a sminkes. A szájfény inkább a praktikát, azaz az ajkak ápolását jelzi, aki erre esküszik, az időfecsérlésnek érzi a rúzsozást.

Merész árnyalatok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kat (@balanced.fitness.kat) által megosztott bejegyzés


Pink, lila, esetleg a fekete az, ami a legjobban bejön neked? Akkor egészen biztos, hogy vágysz a feltűnésre, szükséged van arra, hogy figyeljenek rád. Vidámságot és jókedvet is áraszt, és jelzi, hogy viselője nem fél kifejezni magát. Nincs megalkuvás, nincs kompromisszum, és nem izgat, hogy ki mit gondol rólad, vagyis szinte megtestesíted a mindenki által vágyott szabadságot. Azonban ha merész rúzst használsz, akkor arra figyelj, hogy ne legyen nagyon erős a szemed és a pirosítód, hogy egyértelmű legyen, nem statisztálni voltál egy horror filmben.

Forrás: bestlifeonline.com

Nyitókép: westend61/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: