Mit csinál most Amber Heard?

Egy éve lezárult a rágalmazási per, amit Amber Heard indított Johnny Depp ellen. A színész elsöprő győzelmet aratott, és visszatért a filmszakmába, de mi történt azóta Amber Hearddel?

Hihetetlen, de már 7 év telt el azóta, hogy Amber Heard 2016 májusában benyújtotta a válókeresetet Johnny Depp-pel szemben. A színészek házassága nem volt hosszú életű, Amber Heard a ceremónia után 15 hónappal később máris benyújtotta a válókeresetet és távolsági tartást kért volt férjétől. Az akkor 30 éves Amber Heard azt állította, hogy Johnny Depp alkohol és kábítószer hatása alatt bántalmazta őt. A Karib-tenger kalózai színésze tagadta a vádakat, és 2016 augusztusában peren kívüli megállapodásra jutottak. Amber Heard ekkor 7 millió dollárt kapott, amit jótékony célra fordított, illetve további 500 ezer dollárt az ügyvédi költségekre.

Nem maradt szó nélkül

A színésznő 2018-ban megjelentetett egy véleménycikket a Washington Postban. Ebben a szexuális bántalmazás áldozataival kapcsolatban fogalmazta meg a gondolatait, és magára is így hivatkozott. A cikkben exférje neve ugyan egyszer sem szerepelt, Johnny Depp mégis ennek következtében veszíthette el Jack Sparrow szerepét a Karib-tenger kalózaiban, aminek éppen akkor forgatták volna a hatodik részét, illetve további szerepektől is elesett. A színész ekkor rágalmazási pert indított volt felesége ellen, aki ezt követően ugyancsak rágalmazással vádolta Johnny Depp-pet. Amber Heard ezzel azt szerette volna elérni, hogy volt férje indítványát utasítsák el, de a bíróság ezt megtagadta. Ezt követően Amber Heard százmilliós ellenkeresetet nyújtott be, amiben azt állította, hogy volt férje rágalmazta, illetve családon belüli erőszakra is hivatkozott.  

Nem tudott szembeszállni a hatalommal

A tárgyalás 2022 júniusában kezdődött, és elképesztő médiafigyelmet kapott. Ekkor számos magánjellegű részlet került nyilvánosságra az egykori pár kapcsolatáról, a válásról, anyagiakról, de még Amber Heard és Elon Musk románcáról is. A tárgyalás végén Johnny Depp az összes rágalmazási keresetet megnyerte, az esküdtszék pedig több mint 10 millió dollár kártérítést ítélt neki. A színésznő az ítélet napján arról számolt be, hogy elmondhatatlan csalódottságot érez, és azt mondta, sajnálja, hogy a bizonyíték hegyek ellenére sem volt képes szembeszállni a hatalommal. A színésznő többek között arra gondolt, hogy több üzenetváltás is történt közte és az édesanyja között, akinek képeket is küldött a sérüléseiről, amiket Johnny Depp okozott. 

Új név, új kontinens, új élet

A per lezárult, a most 37 éves Amber Heard pedig néhány nyilvános megjelenést leszámítva visszavonult. Lányaival elköltözött kaliforniai otthonukból. A színésznő 1,1 millió dollárért adta el a házát Yucca Valley-ben és Európába költözött a gyerekekkel, mert úgy érezte, hogy az Egyesült Államokban nincs nyugalma. „A tárgyalás túl stresszes volt, és újra akarta kezdeni” – mondta egy Amber Heard-hoz közel álló forrás 2023 áprilisában. A színésznő először a spanyolországi Mallorca szigetére költözött, ahol lakást bérelt, és nevet is változtatott. Ezután Madridba költözött a lányaival, és egy másik forrás szerint, most teljes mértékben az anyaságra koncentrál. „Minden nap sétálnak, megnézik a parkokat és élvezik az együtt töltött időt. Amber nagyszerű anya és ember”A színésznő folyékonyan beszél spanyolul, egy májusban készült TikTok videóban azt mondta egy helyi újságírónak, hogy szeret Spanyolországban élni és azt is tervezi, hogy ott is marad.

Tartolt Taorminában

Amber Heard azonban nem tétlenkedik, májusban megerősítette, hogy több filmen is dolgozik, de részleteket egyenlőre nem árult el. A színésznő júniusban részt vett a 69. Taormina Film Fesztiválon, ahonnan képeket is posztolt az Instagram-oldalára. Amber Heard az In The Fire című film kapcsán érkezett az eseményre, a rágalmazási per óta ez volt az első alkalom, amikor egy film kapcsán szerepelt a nyilvánosság előtt.  „Köszönöm ezt a hihetetlenül meleg fogadtatást a taorminai filmfesztiválon. Felejthetetlen hétvége volt. #InTheFire” – írta a bejegyzéshez.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amber Heard (@amberheard) által megosztott bejegyzés

Conor Allyn, a film rendezője szerint a színésznő karrierje fényes jövő előtt áll: „Az hiszem az In The Fire című filmben megmutatja a tehetségét. Tudom, hogy büszke a filmre és nagyon várjuk, hogy a közönség is lássa” . A filmet a rágalmazási per időszaka alatt forgatta, amiért kollégái csodálták a színésznőt. Conor Allyn azt mondta, hogy aki ilyen megpróbáltatásokon megy keresztül és képes küzdeni, azt meg kell becsülni. „Mindannyiunkat megtaníthat a kitartásra és a bátorságra.”

A perrel beírták magukat a filmtörténelembe

A színészek közti pereskedésről a Netflix dokumentumfilm sorozatot készített. A Depp kontra Heard rendezője nem szólította meg a per szereplőit és az esküdtek tagjait, csakis archív felvételekből dolgozott.

Johnny Depp szakmai visszatérése idén májusban volt a 76. Cannes-i Filmfesztiválon, ahol először került bemutatásra a Jeanne du Barry – A szerető című film. Depp a filmben XV. Lajos francia királyt alakítja, az alkotás a hazai mozikban október 12-én debütál.

Forrás: People, Washington Post, Independent

Nyitókép: Ernesto Ruscio / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: